reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny nie czytajcie google. Ja od stycznia nie wpisywałam nic na temat ciąży. Dlatego czasem zadaje dużo pytań. Bo w google dużo głupot pisze a jak nie głupot to dużo stresujących rzeczy które nie zawsze muszą nas dotyczyć. I lepiej żebyście Wy odpisaly bo macie doswiadczenie.
Trzymam kciuki za wynik.
Będzie dobrze ;-* a nawet jeśli by wyszła cukrzyca to nie ty jedyną będziesz miała, dietaz glukometr i dasz radę :)
No niby tak ale cóż taka moja ciekawska natura, szkoda że n ie mam takiego podejścia jak mój bo on to do wszystkiego na luzie podchodzi z założeniem że wszystko będzie dobrze i przeważnie tak jest a ja no cóż trochę panikara

0AFBB391-19FB-4124-9EE6-10F5620FD4A0.jpeg Byłam w rossmanie po waszych wpisach odnoście tych chusteczek nawilżających były tylko zielone i niebieskie, wiec wzięłam niebieskie, stwierdziłam ze a wezmę, na początku myślałam o tych na bazie wody ale po co przepłacać jak one będą awaryjne tylko:) na wprost wisiały pieluchy przecenione na 7.99 z 12.99chyba wiec sobie kupiłam bo jedna wychodziła 4zl a jakość bardzo dobra wzięłam 2x2 i będzie wsam raz na wyjścia do wózeczka.
A co do brzucha i kolejek, a dajcie spokój...w busie tłum ludzi nikt mi nie ustąpił co gorsza 3 osoby mnie zdążyły podsiasc, w autobusie tak samo, w kolejce zero reakcji, wiecie kto zauważył tylko moj brzuch ? Budowlaniec który robił u mojej mamy kostkę...

Załączniki

• 0AFBB391-19FB-4124-9EE6-10F5620FD4A0.jpeg
    0AFBB391-19FB-4124-9EE6-10F5620FD4A0.jpeg
    839,3 KB · Wyświetleń: 90
No dziewczyny ja nie neguje obiadkow w niedziele,po prostu wole odpoczac ,wyspac sie z rodzinka niz stac przy garach kolejny dzien :D toz to przez caly tydzien stoje :p

Zobacz załącznik 850953 Byłam w rossmanie po waszych wpisach odnoście tych chusteczek nawilżających były tylko zielone i niebieskie, wiec wzięłam niebieskie, stwierdziłam ze a wezmę, na początku myślałam o tych na bazie wody ale po co przepłacać jak one będą awaryjne tylko:) na wprost wisiały pieluchy przecenione na 7.99 z 12.99chyba wiec sobie kupiłam bo jedna wychodziła 4zl a jakość bardzo dobra wzięłam 2x2 i będzie wsam raz na wyjścia do wózeczka.
A co do brzucha i kolejek, a dajcie spokój...w busie tłum ludzi nikt mi nie ustąpił co gorsza 3 osoby mnie zdążyły podsiasc, w autobusie tak samo, w kolejce zero reakcji, wiecie kto zauważył tylko moj brzuch ? Budowlaniec który robił u mojej mamy kostkę...
Zgadzam sie.. ludzie to chamy na mnie tez nie zwracaja uwagi ;) tylko do siebie ,do siebie.. i koniec.. przykre to :hmm:

No dziewczyny ja nie neguje obiadkow w niedziele,po prostu wole odpoczac ,wyspac sie z rodzinka niz stac przy garach kolejny dzien :D toz to przez caly tydzien stoje :p
Ja też rozumiem to że nie gotujesz bo nie uważam że niedziela to dzień gdzie trzeba jeść super obiady i ubierać się w sukienki.
Pytałam o to czy nie jecie wtedy nic ciepłego bo u nas by to nie przeszło. My codziennie musimy jeść na ciepło bo inaczej będziemy głodni szczególnie w niedzielę jak siedzimy w domu i tylko by człowiek jadł :D
Ja sposób na niedzielny obiad mam taki że w sobotę smażę np obiad kotlety schabowe i robię więcej na niedzielę. I jeszcze w sobotę na te kotlety niedzielne kładę ananasa, żurawinę i ser żółty i to zapiekam z ziemniakami w piekarniku. A w niedzielę tylko odgrzewam . To jeden z moich sposób na to by nie robić nic w niedzielę :D

No niby tak ale cóż taka moja ciekawska natura, szkoda że n ie mam takiego podejścia jak mój bo on to do wszystkiego na luzie podchodzi z założeniem że wszystko będzie dobrze i przeważnie tak jest a ja no cóż trochę panikara
Chyba jak kazda kobieta, do tego w ciąży :)
Ja swojemu tez już napisałam , że mała nie leży chyba główka itp. to mi odpisał , że 4 tygodnie to bardzo dużo czasu i mój stres małej nie pomaga. Bo jest silna i zdrowa i będzie wszystko dobrze.
Ciekawe czy jak by nosił dziecko w brzuchu to czy by tak gadał.. ale tego mu nie napisze :D

Zobacz załącznik 850953 Byłam w rossmanie po waszych wpisach odnoście tych chusteczek nawilżających były tylko zielone i niebieskie, wiec wzięłam niebieskie, stwierdziłam ze a wezmę, na początku myślałam o tych na bazie wody ale po co przepłacać jak one będą awaryjne tylko:) na wprost wisiały pieluchy przecenione na 7.99 z 12.99chyba wiec sobie kupiłam bo jedna wychodziła 4zl a jakość bardzo dobra wzięłam 2x2 i będzie wsam raz na wyjścia do wózeczka.
W autobusie to bardzo nie bezpiecznie. Ja nie lubię się prosić o pierwszeństwo. Ostatnio się przede mnie wepchsly dwie kuracjuszki w banku. Ale juZ mi się nie chciało denerwować. A jest kasa która obsługuje ciężarne bez kolejki. To już pomyślałam niech idą te krowy pierwsze..
Ale w busie bym poprosiła o miejsce. Jednak stać bym się bała..
Ktoś cię pchnie, busista zachamuje i polecisz na brzuch.

reklama
Czy wam też tak twardnieje brzuch?ostatno zrobił mi sie strasznie szpiczasty i twardy nie wiem czyto mała tak sie pcha.:-\

Do góry