reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tylko taka woda mi została do picia Zobacz załącznik 850483
Pyszniasta :) a żeby sobie wzrok też nakarmić, polecam zrobić kostki do lodu z zamrożonymi w środku np jagódkami, albo malinami, albo listkiem mięty :p
chyba zupę ogórkową ugotuję :p
Ja dzisiaj mam, właśnie skończyłam gotować :) i pierogi dla dzieciów

A rozmiar kołderki 120x90 czy 135x100?
Ja mam tę większą od samego początku, po Janku of koz, a czym ona jest wypełniona, to nie powiem, bo mi ją mama przywiozła, na metce widnieje, że wypełnienie to poliester, a poszwa kołderki bawełna.

Kupiłam sobie ten erytrytol (nawa jakoś z trotylem mi się kojarzy) i czekam aż mi kawka przestygnie żeby ocenić smak. Jestem po łobiadku, gdzie mój syn starszy stwierdził, że on lubi takie wynalazki jakie ja teraz jem (makaron pełnoziarnisty z surowymi warzywami - papryki kawałek, pomidorek, ogórek, kawałek sera feta i kawałek pora) i czy on może trochę sobie zjeść... no szlg, to ja mu jego ulubioną ziupę macham, a ten podrywa mój obiad :p na zdrowię mu, tylko trochę za bardzo popieprzyłam (hihi) i jest pikantny.

Edit: ten trotyl :D jest dużo mniej słodki od cukru, także dfo kawy zamiast dwóch musiałabym dawać trzy albo i nawet 4 łyżeczki, cóż, zobaczymy rano.

Ostatnia edycja:
reklama
Na szczęście już 12 tygodni mam spokoju. Mam nadzieję że już nic się nie wydarzy :)
Trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej ;-*
każda z nas ma jakieś obawy, ale myślę że damy sobie radę ;) mam nadzieję, że instynkt przyjdzie ;)
Najwyżej będziemy wzajemnie siebie pytać po porodzie :D
Ja robie pomidorowa :p no zrobil zrobil razem z rozmowa z moja mama ;) juz mi przeszedl nerw ;)
Przeszedł ten twój nerw na mnie. Myślałam, że pozabijam wszystkich. Dopiero mi przeszło. Nie lubię tego stanu :hmm:
Mamcia nie da rady u mnie ;) przyzwyczajona jest juz do swojego miasta ;)
Na pewno. A daleko mieszka ? Czy będziesz ja miała w miarę możliwością pod ręką po porodzie ?
Hyhyhy ale ja kocham komplementy tylko wybuchowa jestem :p
Znam to :p
Dziewczyny które chcą kupować kołderkę i poduszkę do łóżeczka, czy wiecie już może jaką pościel będziecie kupować? Chodzi mi o wypełnienie? Jakaś antyalergiczna czy na co zwrócić uwagę? Moja mama chce nam kupić już w ten weekend chyba, a ja nie mam pojęcia jaką wybrać
Ja zobacze w sklepie jak będę kupowała która mi podpasuje :)
Ja dostałam taka rok temu a kilka dni temu siedziałam 40 minut bo jakaś paczka przyda i czeka na poczcie. Zadowolona otwieram, a tam słoiczek na pół roku :huh:

No tak, ale widziałam że kilka osób kupowało od tego sprzedającego i specjalnie wrzuciłam sobie w zakładkę ten kocyk i wydawało mi się ze kilka dni temu była jeszcze cena 87 zł :D
Aha to nie wiem :) też się nad takim kocykiem zastanawiam, ale nie mam pojęcia jaki rozmiar dla maluszka :p

Pyszniasta :) a żeby sobie wzrok też nakarmić, polecam zrobić kostki do lodu z zamrożonymi w środku np jagódkami, albo malinami, albo listkiem mięty [emoji14]

Ja dzisiaj mam, właśnie skończyłam gotować :) i pierogi dla dzieciów

Ja mam tę większą od samego początku, po Janku of koz, a czym ona jest wypełniona, to nie powiem, bo mi ją mama przywiozła, na metce widnieje, że wypełnienie to poliester, a poszwa kołderki bawełna.

Kupiłam sobie ten erytrytol (nawa jakoś z trotylem mi się kojarzy) i czekam aż mi kawka przestygnie żeby ocenić smak. Jestem po łobiadku, gdzie mój syn starszy stwierdził, że on lubi takie wynalazki jakie ja teraz jem (makaron pełnoziarnisty z surowymi warzywami - papryki kawałek, pomidorek, ogórek, kawałek sera feta i kawałek pora) i czy on może trochę sobie zjeść... no szlg, to ja mu jego ulubioną ziupę macham, a ten podrywa mój obiad [emoji14] na zdrowię mu, tylko trochę za bardzo popieprzyłam (hihi) i jest pikantny.

Edit: ten trotyl :D jest dużo mniej słodki od cukru, także dfo kawy zamiast dwóch musiałabym dawać trzy albo i nawet 4 łyżeczki, cóż, zobaczymy rano.
Dobry pomysł z tymi kostkami lodu [emoji108] w planach mam dziś robić wlasnie lód .
Ja też uwielbiam te wynalazki żywieniowe.. szkoda mi że mój mąż nie jest makaronowym żarłokiem tak jak ja .. wtedy pewnie trzy razy na tydzień jeślibyśmy makaron.. z czym kolwiek :)

Dobry pomysł z tymi kostkami lodu [emoji108] w planach mam dziś robić wlasnie lód .
Ja też uwielbiam te wynalazki żywieniowe.. szkoda mi że mój mąż nie jest makaronowym żarłokiem tak jak ja .. wtedy pewnie trzy razy na tydzień jeślibyśmy makaron.. z czym kolwiek :)
Tez uwielbiam makarony, moglabym jesc non stop ;) a wlasciwie wszystko co maczne- nalesniki, pierogi, kluski :D od dwoch dni jem brazowy makaron ale to nie to samo, smak juz nie ten...

Ja pierogi tak ale jakieś kluski nalesniki to już nie :D
Widzisz a ja znów uwielbiam makaron brązowy, szczególnie penne
Tez uwielbiam makarony, moglabym jesc non stop ;) a wlasciwie wszystko co maczne- nalesniki, pierogi, kluski :D od dwoch dni jem brazowy makaron ale to nie to samo, smak juz nie ten...
Ja pierogi tak ale jakieś kluski nalesniki to już nie :D
Widzisz a ja znów Ja pierogi tak ale jakieś kluski nalesniki to już nie :D
Widzisz a ja znów uwielbiam makaron brązowy, szczególnie penne :)

reklama
Do góry