reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Szukam! ! !
Potrzebuję kupić wino czerwone półsłodkie i półwytrawne w przedziale cenowym do 25 zł za butelkę. Ja lubię tylko wina słodkie i nie mam zielonego pojęcia co kupić. Może mamy tu smakosza win? Oczywiście z zawartością %%% bo to na wesele. Niekoniecznie musi być czerwone.
Ja jestem smakoszem ale nie znawcą hahaha :D ja lubię najbardziej wina mołdawskie a są dosyć tanie. Fajne jest jeszcze wino "zmora", nie wiem jaka cena dokładnie ale wydaje mi się że powinno być do 25 zł :) dobre w smaku no i fajna nazwa :D

Pewnie miałaś normalna wage albo niedowage przed ciaza [emoji14] Ginekolog Ci nic nie mowi na ten temat? Ja ostatnio mialam wyklad, ze jestem klockiem [emoji14]

Nie zatrzymuje, bo bym raczej czula. Pije duzo wody i zaczelam zdrowo sie odzywiac ale na nic moje poswiecenie :D
Ja też jestem klockiem i juz dużo na plusie.. tyje cały czas. I nawet zrobiłam eksperyment że jadłam mniej przez całe dwa tygodnie i tylko zdrowe rzeczy a przytyłam tyle co wcześniej przez taki sam okres czasu :/

Żeby sprawdzić czy Cię nie chcą oszukać ?:D
Ja i tak się u gina nie ważę tylko zawsze jej podaję wagę i wpisuje mi do karty :D póki co nic złego mi nie powiedziała poza tym że między 1 a 2 wizytą przytyłam 1,5 kg i kazała wcinać marchewkę z jabłkiem zamiast słodyczy ale to był 7-10 tc. Do 17 kwietnia miałam 5,5 kg na plusie tyle że ja w listopadzie zaczęłam dietę i schudłam 3kg a o ciąży dowiedziałam się 14 grudnia i potem dieta poszła w niepamięć :p Ale wykupie sobie ją po porodzie :D

Pewnie miałaś normalna wage albo niedowage przed ciaza :p Ginekolog Ci nic nie mowi na ten temat? Ja ostatnio mialam wyklad, ze jestem klockiem :p

Nie zatrzymuje, bo bym raczej czula. Pije duzo wody i zaczelam zdrowo sie odzywiac ale na nic moje poswiecenie :D
Mialam normalna wage 54 kg moj wzrost to 159 cm ;) gin nic nie mowi na ten temat :D ja mu zrzedze nieraz ze tluszcz mi rosnie hyhy

Ja też jestem klockiem i juz dużo na plusie.. tyje cały czas. I nawet zrobiłam eksperyment że jadłam mniej przez całe dwa tygodnie i tylko zdrowe rzeczy a przytyłam tyle co wcześniej przez taki sam okres czasu :/
A moze to jest tak, ze niektorzy maja tendencje do wiekszego tycia w ciazy? ;) bo juz nie wiem jak to sobie wytlumaczyc. Ubrania powinnam miec rozmiar wieksze, za to staniki 2 rozmiary wiec moze to wina cyckow?
Mialam normalna wage 54 kg moj wzrost to 159 cm ;) gin nic nie mowi na ten temat :D ja mu zrzedze nieraz ze tluszcz mi rosnie hyhy
To Tobie te 15kg nie zaszkodzi, mnie juz stopy bola od dzwigania :p

Pewnie miałaś normalna wage albo niedowage przed ciaza :p Ginekolog Ci nic nie mowi na ten temat? Ja ostatnio mialam wyklad, ze jestem klockiem :p

Nie zawsze się czuje. Tylko po prostu się tyje. Chyba. No nie wiem, ja bym spróbowała pić dużo , może by pomogło :) albo taki twój urok :) i zejdzie po ciąży :)

I można tak sobie pozwalać raz na jakiś czas ?:) Nie zaszkodzi to Tobie lub dziecku ? Pytam bo totalnie się na tym nie znam. A z tego co wiem to dziewczyny z cukrzyca przestrzegają radykalnie diety
Mozna jesli skoki cukru nie sa mega wysokie ;) moja tesciowa ma cukrzyce i nieraz folguje sobie z ciastkiem np ;) a ma bardzo dziwne wysokie skoki

A moze to jest tak, ze niektorzy maja tendencje do wiekszego tycia w ciazy? ;) bo juz nie wiem jak to sobie wytlumaczyc. Ubrania powinnam miec rozmiar wieksze, za to staniki 2 rozmiary wiec moze to wina cyckow?

To Tobie te 15kg nie zaszkodzi, mnie juz stopy bola od dzwigania :p
Hyhyhy mnie kregoslup ;) wiec tez nie dobrze ale mysle ze po ciazy zjedziemy ;)

reklama
Ładna bardzo, ale jesteś pewna że zmieści Ci się brzuszek do niej? :D wydaje się bardzo obcisła
No właśnie się boje, bo noszę M na codzien poza ciążą. Dziewczyna pisze , że jest bardzo elastyczna. Umowie się z nią , że jak będzie za mała do oddam. Ale w sumie cena nie wysoka to zostawię sobie na po ciąży :) i szukam w razie czego dalej , gdyby była ciasna. :)

Do góry