reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kobietki,
boli mnie tak jakby jedna strona podbrzusza, ale tak blisko pachwiny, boczek i ból tak jakby promieniuje mi w stronę nerki. Jak myślicie co to może być?
Zaczęło mnie bolec już wczoraj wieczorem i myślałam, ze po nocy mi przejdzie, ale niestety... ból nie ustępuje i w każdej pozycji jest taki sam :(
Miałyście podobne bóle?
Ja miałam taki ból jakiś czas temu. Prawa strona przy biodrze, biodro , kawałek pleców z tyłu. Też jak by nerka. Martwiłam się co to, ale przeszło po dwóch/trzech dniach. Jak miałam te bóle to później się okazało , że córka się odwróciła główka w dół. Może i u Ciebie się wpycha w dół.
Nie chciałam nikogo straszyć. Bo w sumie nie taki diabeł straszny. U mnie tak wyglądały pierwsze godz po porodzie. I tak szybciutko zaczęłam normalnie chodzić w porównaniu z dziewczyną obok która była po cc. Ona biedna to się umęczyła. Na drugi dzień normalnie siedziałam na łóżku a moja mama mówiła że ona tydzień nie mogła siedzieć. Ja miałam jedno nacięcie a ona pękła w trzy strony. Rodziła pierwsze dziecko o wadze prawie 4 i pół kilo. Dlatego nie mogła się na mnie napatrzeć. Dzisiaj taka waga dziecka jest wskazaniem do cc.
Czyli od 4 kg czy jak minie waga ?
U mnie może dość do takiego dużego dziecka bo jesteśmy wysocy. Ale gorzej jak by lekarz mówił , że 3700 a przy sn się okaże że ponad 4 i tak się męczyć będzie trzeba.
No rozumiem :( ale skoro myślicie tak o przyszłości to dobrze, w końcu będziecie razem na codzień :*
Kiedyś na pewno. Musimy teraz się przemęczyc żeby później było lepiej. Ale ile to potrwa to nie wiem. Bo zamiast odkładać to ciągle jakieś wydatki. :/

reklama
U mnie też brak pomysłów a pasowałoby się wziąć za robotę bo mój idzie po 13 do pracy :/A mogłabyś mi dać namiary na tą położne ? Też chce mieć przed wizytą ale jakos tak nie umiem się zdecydować na jakąś . One dojeżdżają do domu czy trzeba gdzieś jechać ? Ale skoro chcecie tak robić to wymaga naprawdę dużo samozaparcia.. no bo sam fakt jak przyjeżdża facet to pewnie chce się pójść na jakieś zakupy, kupić dziecku buty czy pójść do kina, pojechać gdzieś . Wiadomo dla rodziców to pewnie rozrywka ( ja bym się cieszyła jakbym z mężem kupowała ciuszki itp ) a dla dziecka kiedyś to w dalszym ciągu moze być utożsamione z tym że jest tatuś są zakupy , przyjemności.. ja się przyznam że chyba nie byłabym w stanie nauczyć dziecka by nie czuło sie " rozpieszczane " jak przyjeżdża tatuś
Ja chcę właśnie widziec się z nią przed porodem ;) mam kilka pytań potrzebowałbym rad. Np czytałam że warto jest wiedzieć jak przystawiać dziecko do piersi po porodzie bo w niektórych szpitalach podobno nie zawsze chętnie pomagają
Już Ci pisze priv nr. Ale dowiedz się czy dojeżdża bo Ty chyba do Rzeszowa masz kawałek.
A w razie czego na mamach z Rzeszowa zapytaj dziewczyn o położna która dojeżdża w Twoje rejony :*

Może po to , żeby bakterie się nie mieszały.. ale z drugiej strony jak się wlozy ubranko to i tak przejdą szpitalnymi. Nie wiem. W maju będę w szpitalu gdzie chce rodzić to wyoytam o wszystko.
Tylko jeszcze nie wiem jak. Mam podejść na IP powiedzieć, że chce tu rodzić i , że chciałabym się coś więcej dowiedzieć ? Obejrzeć sale ?

Też takie rodziny znam. Ale z reguły to wina ojca bo jak przyjedzie to nie chce mu się uczyć nic robić przy dziecku czy wychowywać jak należy.
My z K już rozmawialiśmy wiele razy na ten temat i pewnie jeszcze ze 100bedziemy. Sam powiedział , że nie chce być kojarzony z prezentami i słodyczami. Przyjedzie , wyjdziemy na spacer i wspólnie coś kupimy jeśli tak zadecydujemy.
Nie będzie rozpieszczał, choć to jego wymarzona pierwsza córeczka. To wie jak się to później skonczy. Powiedział , że mama czyli ja jestem najważniejsza i wychowywac będziemy wspólnie. Nie tata dobry a mama zła.

Nie pisze Ci na odwrocie recepty ?
Nie chcę Cię w błąd wprowadzać. Najwyżej dziewczyny mnie poprawia. Ale raczej 75 się robi. A masz zrobić po 1 i 2 h czy tylko po 2 ?

I dobre podejście. My od początku będziemy się uczyć i wychowywać jak należy żeby później nie było problemów. K wie, że ja jako matka będę miała rację w wielu kwestiach i nie będzie podważał mojego zdania. Wiem ,że to różnica ale widzę jak zachowuje się gdy mamy pod opieką Lenę. Córkę mojego brata, jak powiem tak, to tak tak ma być. Patrzy na K czy jednak jej pozwoli. Mówi , że ciocia powiedziała i proszę to zrobić.
Więc też się nauczyła , że nie ma u wujka jakiegos specjalnego traktowania
Do szpitala chyba najlepiej zadzwon najpierw i umów się na obejrzenie oddziału itp

Ja już po krzywej [emoji4] dla mnie smak glukozy to nic strasznego, jak woda z bardzo dużą ilością cukru [emoji4] duuużo gorsze dla mnie pobieranie krwii 3 razy, bo mam malutkie żyły, panie mają problem żeby się wkłuć, a mnie bardzo bolało. Ale dobrze, że już po [emoji4]

Co do temath wczorajszego o położnych, widzę że wszystkie planujecie to dopiero na później :) to dobrze, bo już myślałam że ja coś źle robię. Czyli ja zrobię tak że dopiero po szkole rodzenia, w czerwcu na spokojnie zapiszę się do jakiejś położnej :)
Trzymam kciuki za dobry wynik :*
Ooo czekałam na taką opinię [emoji16][emoji23] tzn. że to da się zwyczajnie wypić[emoji16]
Bo samo wypicie nie jest zle. Da się to łyknąć, mimo , że przesłodzone :) ale jak kto później zniesie dwie godziny to już inny temat :) mam nadzieję , że u Ciebie będzie dobrze !:)
Moje kochane Ciężaróweczki co planujecie dziś na obiad?
Mnie brak pomysłów... :(
Schabowe mam ze wczoraj, mielone na dzisiaj. I super ogórkowa zrobiłam wczoraj na wieczór. :) Też brakuje mi pomysłów. Co drugi dzień. Trzeba coś ugotować aż się doechciewa :/
Dla dzieci: ziemniaki i kurczak z ogniska, który mi został
Dla mnie ryż brązowy z warzywami :)

Moje dziecko małe, ogląda właśnie kota Filemona i mnie czarować zaczął jakie to on zwierzątko by chciał: papużkę, świnkę morską albo innego ptaszka, z którym z klatką będzie chodził na spacer :D
Dobrze , że takie małe zwierzątka sobie upatrzyl :D

I do położnej i do pediatry możesz się zapisać gdzie tylko chcesz. Nie musi być to położna typowo z Twojej przychodni czy lekarz z Twojej przychodni. Tak na prawdę pediatrę / lekarza chyba dwa razy do roku możesz zmieniać. Po prostu idziesz gdzie Ci się podoba i składasz deklarację wyboru
Dzięki :*

reklama
Do góry