reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ten zakaz owoców mnie najbardziej zmartwił, bo ja nimi zajadam głód, szczególnie jabłka i pomarańcz, no i nasze sezonowe owoce.

Dasz radę[emoji16] jak trzeba to trzeba[emoji16]

Nie chcę cię wprowadzać w błąd. Wiem jak jest na mojej diecie z niskim IG. Jem mąki byle by były pełnoziarniste. Żytnie orkiszowe owsiane.. a jeśli chodzi o mąkę pszenna to jem ale typ 1850 z pełnego przemiału . Po prostu w każdej mące zwracam uwagę na typ ;) poczytaj jak to jest przy cukrzycy bo nie dam sobie ręki uciąć że to to samo ;)
A do diety idzie się przyzwyczaić . Ja np nie wyobrażałam sobie jak zjeść kotleta smażonego bez panierki .. a tu się okazuje że obtaczam go w jajku, w mące 1850 smażę i w smaku naprawdę prawie taki sam :) i bez bułki tartej [emoji4]

A co do mąki, to jeszcze kotlety można obtoczyć w mące owsianej[emoji16] ja też niestety bez pszenicy żyje. Taką możecie?[emoji16]

reklama
@Luiza. Jakbys miala jakies problemy z ta dieta o niskim indeksie to polecam centrum diabetologiczne w samym rynku. Mialam tam praktyki i bardzo mi sie podobalo podejscie do tematu pracującej tam pani doktor. Oczywiscie współczuje tej diety ale mysle ze jak raz na jakis czas zjesz jakis maly owoc to nie wyrzadzi tragedii ;)

to dobrze[emoji16] ale co się nasłuchasz, to już inna kwestia[emoji23] i ile musisz humorków znosić[emoji16] respekt[emoji16] praca z ludźmi jest ciężka[emoji16]
Teraz akurat mało nowych klientek przyjmuje. Większość to stałe od dwóch lat, a niektóre jeszcze dłużej chodzą do mnie :)
Kocham te baby. Serio. Stałe klientki mam świetne. Rozumieją że czasem muszę odwołać bo dziecko o czy ostatnio te skurcze.

Kobietki, mam problem.
Mam na szyi pieprzyk, który mi się naderwał jakiś czas temu. Teraz jak wstaje rano to praktycznie codziennie mam zakrwawioną szyje, bo chyba jakoś nim zaczepiam o poduszkę. W dzień zahaczam o niego włosami, bluzka i dziś mnie zaczął tak piec, że się przestraszyłam, a moja przychodnia była już zamknięta [emoji17]
myślicie, że będę mogła go usunąć teraz jak jestem w ciąży czy bede musiała czekać z tym do porodu? To jest już strasznie uciążliwe, a jak go zaklejam to odparza mi się skóra wokół niego i boje się jakiego stanu zapalnego...
Idź najlepiej do dermatologa, który zajmuje się także usuwaniem takich rzeczy. Ja byłam tuż przed ciążą. Też mi haczył o wszystko. Miałam go pod pachą, przy piersi. Usuwałam go...tzn. usunęła mi to w 5 minut. Nie był głęboki. Najpierw to zbadała. Zamroziła mi takim sprayem i było za chwilę po wszystkim[emoji16]

A na jesień czym będziesz przykrywała w łóżeczku córeczkę ? Bo niby nie można niczym. Ale przecież będzie zimno.. to sam śpiworek ciepły wystarczy ? A jak nie będzie chciało dziecko w nim spać ? :)
Syna normalnie kołderkami przykrywałam. Ale się odkopywał. Więc cieplejsze welurowe czy coś pajace.
Ja ogólnie jestem przeciwnikiem przegrzewania dzieci. Prędzej się dziecko rozchoruje jak się przegrzeje. Niż jak będzie lekko chłodniej.

Teraz akurat mało nowych klientek przyjmuje. Większość to stałe od dwóch lat, a niektóre jeszcze dłużej chodzą do mnie :)
Kocham te baby. Serio. Stałe klientki mam świetne. Rozumieją że czasem muszę odwołać bo dziecko o czy ostatnio te skurcze.
obyś tylko takie miała[emoji16][emoji16][emoji16] Najważniejsze to dobra atmosfera w pracy[emoji16]

@Luiza. Jakbys miala jakies problemy z ta dieta o niskim indeksie to polecam centrum diabetologiczne w samym rynku. Mialam tam praktyki i bardzo mi sie podobalo podejscie do tematu pracującej tam pani doktor. Oczywiscie współczuje tej diety ale mysle ze jak raz na jakis czas zjesz jakis maly owoc to nie wyrzadzi tragedii ;)
Dzisiaj byłam na placu Dominikańskim. No zobaczymy jak to wyjdzie, lekarza w naszym pięknym kraju zawsze można zmienić :)

Po kryjomu zjem truskawkę jak będą już nasze :)

reklama
Do góry