reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ile kosztowała ? Nawet nie wiem w jakich cenach są karuzele :D wydaje mi się , że coś ponad 100zl ?
Ja dostałam od siostry męża tą karuzele także nic nie płaciłam, taka ze zwierzatkami łatwo je zdjac do prania czy cos .Taka sama jak na tym zdjęciu. Na pilot że można ją z odleglosci włączyc czy wyłączyc, projektor , 3 dzwieki melodi chyba las,szum i bicie serca cos takoego .Karuzela moze się krecic z dzwiekiem lub bez dźwięku tak samo prijektor .
Teraz na allegro patrzyłam to są już trochę inne nowsze i inne misie ale też fajne
Screenshot_20180423-165611.png
Screenshot_20180423-170014-432x768.png

Załączniki

• Screenshot_20180423-165611.png
    Screenshot_20180423-165611.png
    249 KB · Wyświetleń: 284
  • Screenshot_20180423-170014-432x768.png
    Screenshot_20180423-170014-432x768.png
    40,9 KB · Wyświetleń: 292
reklama
Tez bym nie chciala, palenie ma same minusy poza tym, ze sprawia mi przyjemnosc [emoji14] moze jak sie dziecko urodzi to bede tak nim zajeta, ze nawet nie pomysle o paleniu. A jak bede karmic cycem to juz na pewno nie zapale :)

Dziewczyny a macie jakieś opinie i doświadczenie z chustami bądź bardziej z nosidłami? Przy córce nie miałam a teraz bym chciała żeby chociażby po młodą do przedszkola podskoczyć nie wyciągając wózka. Ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem od kiedy można nosić dzieciaczki w nosidełkach bądź chustach.

Ja kiedyś spróbowałam pół na pół z mlekiem plus trzy lyzeczkii cukru. Dobra była ale na jednej się skończyło :) na szczęście nie czuję potrzeby picia kawy, choć pewnie pomagała by na zmęczenie bardzo.
Wolę herbatę , mam wszytkie smaki i rodzaje , do śniadania i kolacji muszę wypić :D
Powodzenia na wizycie :)

Co to za materiał ? Bo mi z głowy wyleciało. :p i ostatnio któraś dziewczyna też kupiła taki śliczny z allegro i to chyba ten sam materiał nie ?:)
Myślałam , że można samej myć :o

Nie można samej myć ? Czy jak ktoś czuje się nie pewnie to myją położne ?
Mleka nie możesz od kad w ciąży jesteś ?

Dziękuje, tak zrobię. Dobrze , że Was spytałam :D bo kupiłabym jakiś badziew :D

To już duża dziewczyna :) prawie nastolatka, o ile już nią nie jest :D
Musisz jej dać dojrzewać :) będziesz miała drugie na podmianke :D
Zobaczymy za rok :D czy nam sie udało postawić na swoim :)
Nie wiem co za materiał ale z jednej strony taki jakby polarek z drugiej taki misiowaty..nie znam się co to..:p ale jest raczej cienki i taki milusi .
Kocykow już nie bede kupować bo mam ten, taki minki z allegro , po synku biały czy jakiś kremowy, i że 3 kocyki takie bardziej męskie ale po domu jak się tamte pobrudza czy cos mogą być i w samochodziki:D

Dziewczyny a macie jakieś opinie i doświadczenie z chustami bądź bardziej z nosidłami? Przy córce nie miałam a teraz bym chciała żeby chociażby po młodą do przedszkola podskoczyć nie wyciągając wózka. Ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem od kiedy można nosić dzieciaczki w nosidełkach bądź chustach.
Ja przy chłopakach miałam nosidło takie zakładane na brzuch od chyba 2m-ca życia dziecko mona było tam włożyć. Rzadko używałam, bo mnie bardzo plecy bolały jak ponosiłam dzieciaka ale ja mam problemy z kręgosłupem to pewnie dlatego.
Chusty nie miałam, koleżanka swojego nosi w chuście a ma już prawie rok. Pamiętam, że od pierwszych dni go tak nosiła nawet po domu.

O jeżu.. to współczuje takiej osoby. Ja bym własnoręcznie chyba ją udusiła. Nie wiem jak będąc w ciąży można świadomie palić papierochy i brać się za alkohol, nie wspomnę już o braku jakichkolwiek witamin, higieny i nic nierobienie koło siebie i koło chłopa, który chodzi do pracy, ciężko pracuje, a w domu taka leniwa krowa, która tylko je, nic nie ugotuje i jeszcze truje dzieciątko. Niektórzy nie powinni zachodzić w ciąże..
Kurzu centymetr, brudne nie doprane majciochy wisza koło kranu, pyskuje ojcu Kamila i Damiana. Nie no dużo by gadać heh.. wzięła sobie szczeniaka, mieszkają na parterze, pies nie widział trawnika chyba jeszcze. Wypuszcza go na balkon i tam sika.. kiedyś siedzę na fotelu , patrzę a pies sika na pościel. Przewróciła na drugą stronę i poszła grać na komputerze dalej.
Na drugi dzień byłam po klucze dla teścia , patrzę a pościel ta sama.. jak ja tam mieszkałam z Kamilem bo Damian wyjeżdżał za granicę a Kamil jeździł na karetce i chcieliśmy trochę czasu spędzać razem po szkole i pracy. To nigdy nie było paprocha na podłodze. Czysciutko, ugotowane, uprane. A ona nie pracuje, nie chodzi do szkoły i wstydu za grosz, nie rozumiem jak tak dziewczyna/kobieta może nie dbać o siebie o dom.
A w dodatku teraz o dziecko..

Dokładnie tak. Ja biorę, bo tak jak pisalyscie w szpitalu może i będzie upał i duszno, ale okna będą pootwierane z różnych stron, przeciąg będzie, dzidzia będzie miała wilgotna główkę po kąpieli i nagle przewieje uszko i będzie wielki płacz i męka. Dlatego ja będę po kąpieli zakładała i tez na wyjście biorę. Wezmę do szpitala z 2 szt najmniejszych czapeczek i starczy :)
A jakie w ogóle bierzecie ubranka do szpitala i ile sztuk ? :)

W chuście możesz nosić od urodzenia. Warto wybrać dobrą chuste, bawełniana o splocie skośno krzyżowym. Wejdz sobie na stronę lenny lamb albo little frog. Ta pierwsza firma ma dobry opis dotyczący tego na co zwracać uwagę a przy wyborze. Najważniejsze jest prawidłowe i zawiązanie chusty i potem dobre dociągnięcie jej żeby maluch był w prawidłowej pozycji. U mnie chusta jest po foteliku na szczycie listy zakupowej. Na 100% będziemy mieć.

reklama
Do góry