reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kochana,
nie masz za co się obwiniać, bo to się mogło przydarzyć każdemu i nie zawsze kobiety mają wpływ na "donoszenie" ciąży. Jedne bardzo pragną dziecka i go nie mają, a inne nie chcą i mają. Takie jest życie, niestety. Najważniejsze, że teraz akceptujesz swoją ciąże i się z niej cieszysz. Ja jak się dowiedziałam o ciąży to też prawie wpadłam w depresję. Byłam pracoholiczką i nie wyobrażałam sobie jak to będzie. Gdy musiałam pójść na zwolnienie to już w ogóle była dla mnie tragedia. Ale z czasem i po wielu rozmowach jakoś to wszystko sobie poukładałam i teraz jestem szczęśliwa, że będę mamą, choć wiem, że jestem nie gotowa na to :p
Co do używek: jako korposzczur i pracoholik używki to moje drugie imię :p W pracy mogłam wypić 4 kawy. Z fajkami było różnie, ale jak któryś klient albo pracownik mnie wkurzył to szłam odreagować na szluga. Po zrobieniu testu nie miałam problemu z rzuceniem palenia, a kawę piję cały czas - jedną dziennie :)

Ja też pracoholik i korposzczurek więc wiem co czułaś. Ja od czwartku na zwolnieniu dziwnie się czuję ale dzidziuś najważniejszy:)

reklama
Jak nie muszą być te konkretne firmy, to polecam momme. Zobacz załącznik 849756
Dziękuje, takiej nie znałam. A 100% naturalne składniki. Popatrze, chociaż nie powiem, napalilam się na tamte trzy firmy :D
Ja będę zamawiać oilatum emulsje do kąpieli. Podobno dobrze natłuszcza i nie trzeba oliwki ale zobaczymy :) mam już nawet w koszyku w internetowej aptece :)
Dziękuje :) te firmy różnią się tylko cena chyba tak ? Myślałam że oilan jest droższy od oilatum a na internecie 500ml oilatum ok50zl a 2x400ml oilan też ok 50zl.
Moja mama kupila 6 nie wiem na co tyle... :confused2:
Nie zmarnują się :)

Powalają mnie takie osoby..
Sama mam szwagierke(o ile mogę ją tak nazwać) dziewczyna brata mojego Kamila.
Ma 18 lat, jest w ciąży. W 4 miesiącu.
Jak ja byłam w 8tygodniu, byliśmy u taty chłopaków na wigilii. I zaczęły się jej mądrości. Czemu ja nie palę i nie siedzę przy palących, przecież paliłam w ciąży.
Jak ja mogę dziecko truć witaminami dla kobiet w ciąży.. itp
Sama pali jak smok, powiedziala bratu K, że lekarz jej pozwolił bo paliła przed ciążą. Znajomym gada głupoty , że siedzę z nią czasem i wódkę pije jak nikt nie widzi. No dziewczyna dramat. Nikt z nią rozmawiać nie chce. Mój teść chce ją z domu wyrzucić ale ze względu na ciążę ja znosi, Damian też ma jej dość, pakował ja wielokrotnie e wyprowadzić się nie chce. Nic nie robi, nie sprząta, nie ugotuje. Szlafrok po pół roku chodzenia codziennie wrzucila w końcu do wody, leżał dwa miesiące i skisl. A mi będzie rad udzielała , że zle robię to czy tamto..
Jak poroniłam rok temu , nikt nie wiedział o ciąży tylko ona Damian i mój K. A na drugi dzien całe miasto. To powiedziała , że wzięłam tabletki bo wolałam imprezować. Myślałam , że ja rozszarpie. Więc obie mamy super szwagierki...

O jeżu.. to współczuje takiej osoby. Ja bym własnoręcznie chyba ją udusiła. Nie wiem jak będąc w ciąży można świadomie palić papierochy i brać się za alkohol, nie wspomnę już o braku jakichkolwiek witamin, higieny i nic nierobienie koło siebie i koło chłopa, który chodzi do pracy, ciężko pracuje, a w domu taka leniwa krowa, która tylko je, nic nie ugotuje i jeszcze truje dzieciątko. Niektórzy nie powinni zachodzić w ciąże..

Jest to rzecz tak mała i tania, że lepiej ją mieć i nie użyć, niż nie mieć. [emoji4][emoji4]

Dokładnie tak. Ja biorę, bo tak jak pisalyscie w szpitalu może i będzie upał i duszno, ale okna będą pootwierane z różnych stron, przeciąg będzie, dzidzia będzie miała wilgotna główkę po kąpieli i nagle przewieje uszko i będzie wielki płacz i męka. Dlatego ja będę po kąpieli zakładała i tez na wyjście biorę. Wezmę do szpitala z 2 szt najmniejszych czapeczek i starczy :)

Kobietki,
wiem że są u nas Mamy obeznane w temacie tarczycy. Powiedźcie mi ile się czeka na wyniki anty TPO i anty te drugie? Nie pamiętam nazwy.
W piątek mam wizytę i nie wiem czy jak pójdę jutro to czy mi wyrobią wyniki na piątek czy mogę iść w środę. I drugie pytanko to czy w dzień badania krwi na tarczycę bierzecie euthyrox czy nie?

Kobietki,
wiem że są u nas Mamy obeznane w temacie tarczycy. Powiedźcie mi ile się czeka na wyniki anty TPO i anty te drugie? Nie pamiętam nazwy.
W piątek mam wizytę i nie wiem czy jak pójdę jutro to czy mi wyrobią wyniki na piątek czy mogę iść w środę. I drugie pytanko to czy w dzień badania krwi na tarczycę bierzecie euthyrox czy nie?
lepiej idź jutro i wtedy nie bierzesz euthyroxu [emoji16]

reklama
Do góry