reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bardzo dobrze to znioslam. Czas szybko zleciał miałam towarzyswto taka mloda dziewczyne tez na glukozę w 25 tygodniu więc było o czym rozmawiać. Ona miała ta zwykłą glukozę i nie dobrze jej troche było ale dała rade do końca .Wygodnie było na kanapie tv był lecialo pytanie na śniadanie więc było w porządku to czekanie.
Było ze 2 kobiety w poczekalni które powiedziały mi że nie powinnam pić tej cytrynowej czy z sokiem cytryny bo to fałszuje wyniki . Aż spytalam pielęgniarki która pobierała krew to powiedziała że spokojnie moxna taka pic. Zaraz sprawdzę wyniki w internecie ale pójdę też po wyniki papierowe w poniedziałek żeby pokazac gin na wizycie w czwartek ,:)
Też słyszałam o tym że fałszuje wyniki i w niektórych przychodniach nawet nie chcą jej brać.. no ale zastanawiam się czy to nie jest jakaś bujda . Skoro fałszuje wyniki to po co by produkowali

reklama
Ja też odliczam kiedy będę chociaż w 28tc. Jutro zaczynam 23 tc więc jeszcze trochę. Mamy znajomą, która urodziła w 24tc, Wojtuś ma 12 lat i jest ,,warzywem,,. Przeżył ale co z tego tak jak to dziecko się męczy to masakra ciągły ból, cierpienie, terapie, szpitale a i tak nie jest lepiej. Teraz mają mu wstawiać dojelitowe karmienie bo nie przyjmuje pokarmów doustnie.

AA to masz go na codzien i tak :)
Tak. Rzadko jest w Polsce niestety, ale właśnie dzisiaj się dowiedział , że w końcu prawdopodobnie przejdzie do wymarzonej firmy :) na 1000 razy lepszych warunkach i dzięki temu będzie w domu co 10-14dni :)
To tyle dobrego, ja swojego widzę co weekend, ale czasami jest to bardzo męczące. Mój piękny jest zapalonym wędkarzem i jak spędzamy ze sobą cały jeden dzień w tygodniu to już sukces. Ale pocieszam się, że przyszły tydzień może być w domu i będzie trochę czasu dla siebie.

Super. Jak w hotelu :D a u w Polsce dwie suche kromki, deczko masła i kapka dżemu. I najedz się..
To ciekawe jak karmią w Niemczech w prywatnych :o
Moja mama jak leżała w szpitalu, też w DE, na raka, to dostała kartę dań z kolei i sobie wybierała jedzonko. Się śmiałam, że lepiej je jak w domu, moje domowe obiadki, a ja jeszcze ciasteczka jej upiekłam na deser, a ono już po byłą :D Nie był to prywatny szpital, ale mały w małym mieście. Były dwie pacjentki tylko na sali i jeszcze miały tv, taka sytuacja.

Też słyszałam o tym że fałszuje wyniki i w niektórych przychodniach nawet nie chcą jej brać.. no ale zastanawiam się czy to nie jest jakaś bujda . Skoro fałszuje wyniki to po co by produkowali
Dokładnie dzisiaj mi to pielęgniarka powiedziała że jakby tak fałszowało to by takiej glukozy nie produkowali bo po co :) a w poprzedniej ciąży przed badaniem mi gin poleciła żeby wziac cytrynę a pozniej pielęgniarki jak mi rozrabiały to też pytaly czy mam cytrynke :)

Pytałam lekarza ostatnio o to[emoji4] Powiedział mi, że absolutnie to nie wpływa na wyniki[emoji4] i potwierdził, że w Lux Medzie dalej są przeciwni cytrynowej [emoji4] Mówi, że jak tam pracował, to specjalnie kazał kupować cytrynową[emoji16] żeby trochę mentalność się pielęgniarek zmieniała[emoji4]

24? Boże.. dajesz nadzieję. Ja też póki nie minie 30 tydzień będę się martwic. Na szczęście zaczekam dzisiaj 27.
I co z Dzieciątkiem ? Cud , że żyje..
U nas w Rudzie Śląskiej ratują już dzieciaczki od 23tc. Kiedyś pisałam, że koleżanka urodziła bliźnięta w 26tc[emoji4] teraz to piękne 4- miesięczne brzdące [emoji16] W jej sali leżała dziewczyna, która urodziła w 24tc. I też jest wszystko dobrze[emoji4] ma piękna córeczkę[emoji16] Oczywiście cały specjalistyczny sprzęt ufundował WOŚP

WIadomo, że oby takich sytuacji było jak najmniej!!! I dzieci rodziły się w terminie[emoji4]

Jeju jak wy dużo wiecie ja na dobrą sprawę to nie wiem po co się daje do oksytocynę [emoji33] na ten moment w ogóle nie boje się porodu ale jeszcze o tym nie czytam , żeby się nie stresować I jak to wygląda u nas w szpitalu ? Tata wtedy na jakimś krzesełku siedzi sobie na sali ze mną i ma jakąś specjalną koszule żeby sobie tego maluszka przytulić ? Kurde myślałam że szpital na Szopena to ostatni szpital który by chciał praktykować coś takiego Też bym chyba tak chciała [emoji108] Jeju , jak dobrze że jesteś i piszesz tyle nowinek ;) bo ja to nic nie wiem o tym szpitalu co będę rodzić.. nie znam chyba osób co niedawno rodziły na szopena i nie wiem jak to wszystko tam wygląda.. ode mnie jakoś większość rodzi na lwowskiej
Polecam Ci na FB dopisać się do grupy mamy z Rzeszowa i okolic :) cała baza wiedzy o wszystkim :) szpitalach, lekarzach, dzieciach, zakupach :)

Musi mieć ojciec taka rozpinaną koszule najlepiej. Wiesz nie ściąga jej, tylko rozpina i dostaje maluszka do siebie :)
Ja znów wróciłam z tego firmowego sklepu zielonej budki [emoji23][emoji23]
Lody Manhattan 1400 ml za 2.50 zł [emoji23]
Rożki Lion , kaktus, KitKat, Princessa po 70 gr [emoji23]
Lody kaktus na patyku zielone i pomarańczowe po 20 gr, a różowe po 30 gr [emoji23]
Lody wodne nestea po 50 gr [emoji23]
Wróciliśmy do domu i ledwo zmieściłam do zamrażalnika [emoji23][emoji23]

reklama
Polecam Ci na FB dopisać się do grupy mamy z Rzeszowa i okolic :) cała baza wiedzy o wszystkim :) szpitalach, lekarzach, dzieciach, zakupach :)

Musi mieć ojciec taka rozpinaną koszule najlepiej. Wiesz nie ściąga jej, tylko rozpina i dostaje maluszka do siebie :)
Ja znów wróciłam z tego firmowego sklepu zielonej budki [emoji23][emoji23]
Lody Manhattan 1400 ml za 2.50 zł [emoji23]
Rożki Lion , kaktus, KitKat, Princessa po 70 gr [emoji23]
Lody kaktus na patyku zielone i pomarańczowe po 20 gr, a różowe po 30 gr [emoji23]
Lody wodne nestea po 50 gr [emoji23]
Wróciliśmy do domu i ledwo zmieściłam do zamrażalnika [emoji23][emoji23]
Wyślij mi trochę tych lodów[emoji23][emoji23][emoji23] kurde, że u nas w okolicy nie ma takiego sklepu[emoji4]

Do góry