reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bardzo dobrze to znioslam. Czas szybko zleciał miałam towarzyswto taka mloda dziewczyne tez na glukozę w 25 tygodniu więc było o czym rozmawiać. Ona miała ta zwykłą glukozę i nie dobrze jej troche było ale dała rade do końca .Wygodnie było na kanapie tv był lecialo pytanie na śniadanie więc było w porządku to czekanie.
Było ze 2 kobiety w poczekalni które powiedziały mi że nie powinnam pić tej cytrynowej czy z sokiem cytryny bo to fałszuje wyniki . Aż spytalam pielęgniarki która pobierała krew to powiedziała że spokojnie moxna taka pic. Zaraz sprawdzę wyniki w internecie ale pójdę też po wyniki papierowe w poniedziałek żeby pokazac gin na wizycie w czwartek ,:)
Też słyszałam o tym że fałszuje wyniki i w niektórych przychodniach nawet nie chcą jej brać.. no ale zastanawiam się czy to nie jest jakaś bujda . Skoro fałszuje wyniki to po co by produkowali

reklama
Ja też odliczam kiedy będę chociaż w 28tc. Jutro zaczynam 23 tc więc jeszcze trochę. Mamy znajomą, która urodziła w 24tc, Wojtuś ma 12 lat i jest ,,warzywem,,. Przeżył ale co z tego tak jak to dziecko się męczy to masakra ciągły ból, cierpienie, terapie, szpitale a i tak nie jest lepiej. Teraz mają mu wstawiać dojelitowe karmienie bo nie przyjmuje pokarmów doustnie.

AA to masz go na codzien i tak :)
Tak. Rzadko jest w Polsce niestety, ale właśnie dzisiaj się dowiedział , że w końcu prawdopodobnie przejdzie do wymarzonej firmy :) na 1000 razy lepszych warunkach i dzięki temu będzie w domu co 10-14dni :)
To tyle dobrego, ja swojego widzę co weekend, ale czasami jest to bardzo męczące. Mój piękny jest zapalonym wędkarzem i jak spędzamy ze sobą cały jeden dzień w tygodniu to już sukces. Ale pocieszam się, że przyszły tydzień może być w domu i będzie trochę czasu dla siebie.

Super. Jak w hotelu :D a u w Polsce dwie suche kromki, deczko masła i kapka dżemu. I najedz się..
To ciekawe jak karmią w Niemczech w prywatnych :o
Moja mama jak leżała w szpitalu, też w DE, na raka, to dostała kartę dań z kolei i sobie wybierała jedzonko. Się śmiałam, że lepiej je jak w domu, moje domowe obiadki, a ja jeszcze ciasteczka jej upiekłam na deser, a ono już po byłą :D Nie był to prywatny szpital, ale mały w małym mieście. Były dwie pacjentki tylko na sali i jeszcze miały tv, taka sytuacja.

Też słyszałam o tym że fałszuje wyniki i w niektórych przychodniach nawet nie chcą jej brać.. no ale zastanawiam się czy to nie jest jakaś bujda . Skoro fałszuje wyniki to po co by produkowali
Dokładnie dzisiaj mi to pielęgniarka powiedziała że jakby tak fałszowało to by takiej glukozy nie produkowali bo po co :) a w poprzedniej ciąży przed badaniem mi gin poleciła żeby wziac cytrynę a pozniej pielęgniarki jak mi rozrabiały to też pytaly czy mam cytrynke :)

Pytałam lekarza ostatnio o to[emoji4] Powiedział mi, że absolutnie to nie wpływa na wyniki[emoji4] i potwierdził, że w Lux Medzie dalej są przeciwni cytrynowej [emoji4] Mówi, że jak tam pracował, to specjalnie kazał kupować cytrynową[emoji16] żeby trochę mentalność się pielęgniarek zmieniała[emoji4]

24? Boże.. dajesz nadzieję. Ja też póki nie minie 30 tydzień będę się martwic. Na szczęście zaczekam dzisiaj 27.
I co z Dzieciątkiem ? Cud , że żyje..
U nas w Rudzie Śląskiej ratują już dzieciaczki od 23tc. Kiedyś pisałam, że koleżanka urodziła bliźnięta w 26tc[emoji4] teraz to piękne 4- miesięczne brzdące [emoji16] W jej sali leżała dziewczyna, która urodziła w 24tc. I też jest wszystko dobrze[emoji4] ma piękna córeczkę[emoji16] Oczywiście cały specjalistyczny sprzęt ufundował WOŚP

WIadomo, że oby takich sytuacji było jak najmniej!!! I dzieci rodziły się w terminie[emoji4]

Jeju jak wy dużo wiecie ja na dobrą sprawę to nie wiem po co się daje do oksytocynę [emoji33] na ten moment w ogóle nie boje się porodu ale jeszcze o tym nie czytam , żeby się nie stresować I jak to wygląda u nas w szpitalu ? Tata wtedy na jakimś krzesełku siedzi sobie na sali ze mną i ma jakąś specjalną koszule żeby sobie tego maluszka przytulić ? Kurde myślałam że szpital na Szopena to ostatni szpital który by chciał praktykować coś takiego Też bym chyba tak chciała [emoji108] Jeju , jak dobrze że jesteś i piszesz tyle nowinek ;) bo ja to nic nie wiem o tym szpitalu co będę rodzić.. nie znam chyba osób co niedawno rodziły na szopena i nie wiem jak to wszystko tam wygląda.. ode mnie jakoś większość rodzi na lwowskiej
Polecam Ci na FB dopisać się do grupy mamy z Rzeszowa i okolic :) cała baza wiedzy o wszystkim :) szpitalach, lekarzach, dzieciach, zakupach :)

Musi mieć ojciec taka rozpinaną koszule najlepiej. Wiesz nie ściąga jej, tylko rozpina i dostaje maluszka do siebie :)
Ja znów wróciłam z tego firmowego sklepu zielonej budki [emoji23][emoji23]
Lody Manhattan 1400 ml za 2.50 zł [emoji23]
Rożki Lion , kaktus, KitKat, Princessa po 70 gr [emoji23]
Lody kaktus na patyku zielone i pomarańczowe po 20 gr, a różowe po 30 gr [emoji23]
Lody wodne nestea po 50 gr [emoji23]
Wróciliśmy do domu i ledwo zmieściłam do zamrażalnika [emoji23][emoji23]

reklama
Polecam Ci na FB dopisać się do grupy mamy z Rzeszowa i okolic :) cała baza wiedzy o wszystkim :) szpitalach, lekarzach, dzieciach, zakupach :)

Musi mieć ojciec taka rozpinaną koszule najlepiej. Wiesz nie ściąga jej, tylko rozpina i dostaje maluszka do siebie :)
Ja znów wróciłam z tego firmowego sklepu zielonej budki [emoji23][emoji23]
Lody Manhattan 1400 ml za 2.50 zł [emoji23]
Rożki Lion , kaktus, KitKat, Princessa po 70 gr [emoji23]
Lody kaktus na patyku zielone i pomarańczowe po 20 gr, a różowe po 30 gr [emoji23]
Lody wodne nestea po 50 gr [emoji23]
Wróciliśmy do domu i ledwo zmieściłam do zamrażalnika [emoji23][emoji23]
Wyślij mi trochę tych lodów[emoji23][emoji23][emoji23] kurde, że u nas w okolicy nie ma takiego sklepu[emoji4]

Do góry