reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dlatego, że w razie braku postępów przyspiesza akcje i wzmaga ta naturalna oksy :)
Ja owszem miałam podaną oksy i bóle krzyżowe wtedy się nasiliły, ale u mnie to było przez to że dziecko za duże i i tak nic z tego i skończyło się cięciem, bo mały cały czas był wysoko, nie zstąpił, rozwarcie nie szło, więc nie chcieli ani mnie ani małego męczyć. No i bóle brzucha były spoko tylko te krzyżowe masakra.
Tak samo nacięcie krocza. Owszem jak szpital ma w nawyku rutynowe nacinanie to nie bardzo. Chyba że faktycznie położna i lekarz widzą że nie ma szans i kobieta pęknie to z dwojga złego nacięcie lepsze niż pęknięcie.
Problem w tym że porodu nie da się przewidzieć. Standardy okołoporodowe muszą być zachowane, tak samo jak szacunek do rodzącej, ale to tak ciężkie tematy.. ciężko podjąć dobrą decyzję... No bo ja jako rodząca która zdecydowała by się na sn skąd mam wiedzieć czy dam radę bez nacięcia, czy nie lepiej naciąć żeby nie pęknąć.. dam że nie chce nacięcia, to nie zrobią, ja pękne i co :(
Tak samo pewnych rzeczy z CC nie przewidzi.
Ciężko podejmować takie decyzje zwłaszcza że w każdym przypadku są plusy i minusy i bądź tu mądrym

reklama
Sama bym się w takim zanurzyła w zimowe dni :D
Ja też :D
jak wstawić suwaczek ?
Zjedz na sam dół strony i pisze tam : suwaczki. Stwórz go to powiem Ci gdzie go wstawić :)
Nie działają suwaczki od dłuższego czasu[emoji4]
Ja wczoraj byłam chwilowo na forum przez komputer i były suwaczki a na tel nie widzę.
Ja ogolnie zastanawiam sie nad planem porodu, czy np wyrazac zgode na oksytocyne.
Nie każdy szpital zwraca uwagę na plan porodu. Musisz spytać czy go przygotować czy nie. Ja bym chciała napisać , muszę w maju w szpitalu spytać czy będę brać go pod uwagę.
O a to można nie wyrazić zgody? Nie wiedziałam. Ja na samą myśl o porodzie mam dreszcze to moje pierwsze dzieciątko i nie wiem czego się spodziewać. A rodzicielskiej z mężem czy same?
Jeśli uda mu się zjechać na czas z Niemiec to raczej będzie przy mnie. A jak nie uda mu się to będę chciała żeby mama była obok.
A orientujesz się może czy jak jadę do szpitala rodzić to wpuszcza ojca dziecka do porodu czy to trzeba dużo wcześniej uzgadniać w szpitalu ?
A czemu nie chcesz oksy?
Nie dają jej od tak każdej rodzącej.
A przedłużająca się akcja porodowa może być niebezpieczna dla dziecka
A ona jest jakaś niebezpieczna ?

Rodzicie miałam napisać
Ja nie wyobrażam sobie być sama na sali porodowej[emoji4] i to bez najbliższej mi osoby. Mój mąż od razu powiedział, że jeśli będzie mógł być przy porodzie to będzie [emoji4] tym się nie martwię[emoji4] Jeśli chodzi o znieczulenie...hmm czemu nie? Jeśli ma mi to pomóc [emoji16]

reklama
Od wtorku bolała mnie wątroba bylam na jednej izbie P. To po badaniu lek stwierdził wrzody pojechałam do domu a następnego dnia rano mocz był brązowy więc wiedziałam że to coś z wątroba zatrzymali mnie w szpitalu innym już i porobili nad krwi kiepskie wyniki dzis mam lepsze, nie wiemy od czego to kamieni na USG nie widać może były i się zmyly. To by było najlepsze rozwiązanie chce do domu.....dobranoc

Do góry