reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Miało być 14-15lat hehe.

Siedzę w domu z dzieciakami już od czwartku i normalnie pierdolca dostaję. Cały czas jest coś do roboty, ciagle sprzątam, ledwo dam śniadanie już obiad trzeba robić, zaprowadzić na angielski, na hip-hop. Jeszcze maż mi przynosi pracę do domu bo mówi, że wyceny i zamówienia ja zrobię najlepiej no żesz ku..a a już 17sty i trzeba by zakończyć miesiąc. Co z tego, że pójdę na zwolnienie jak i tak swoją robotę będę musiała zrobić tyle, że w domu. Tak to jest jak się jest na swoim i na dodatek zaczął się sezon. Normalnie doba za krótka na ogarniecie domu, pracy...ehh
Hehe .. a ja bym tyle oddala żeby pójść do pracy .. albo chociaż w domu popracować :( no ale kto mnie teraz gdzie kolwiek przyjmie.. chyba że zamaskuje brzuch :D
Co do różnicy wieku to ja sama nie wiem czy jest reguła że lepiej mieć rodzeństwo z roznica 2 lata czy 5 .. mój mąż ma dwóch braci właśnie jeden 2 lata starszy, drugi 4 lata. I z tym najstarszym się przyjaźnią a z tym o 2 lata starszym to rozmawiają tylko jak spotkamy się u rodziców na obiedzie bądź komuś coś trzeba

reklama
Miało być 14-15lat hehe.

Siedzę w domu z dzieciakami już od czwartku i normalnie pierdolca dostaję. Cały czas jest coś do roboty, ciagle sprzątam, ledwo dam śniadanie już obiad trzeba robić, zaprowadzić na angielski, na hip-hop. Jeszcze maż mi przynosi pracę do domu bo mówi, że wyceny i zamówienia ja zrobię najlepiej no żesz ku..a a już 17sty i trzeba by zakończyć miesiąc. Co z tego, że pójdę na zwolnienie jak i tak swoją robotę będę musiała zrobić tyle, że w domu. Tak to jest jak się jest na swoim i na dodatek zaczął się sezon. Normalnie doba za krótka na ogarniecie domu, pracy...ehh
Ja od niedawna rozumiem dlaczego mój nie chciał firmy zakładać... parę lat temu się go o to zapytałam, to jak by mógł to jakiś gest odganiający zło by wykonał :)
A co do paznokci, to właśnie dzisiaj poobcinałam, bo się cholerniki połamały, poza tym moje dłonie jak szpadle i nawet piękne pomalowany paznokieć dziwnie na moich dłoniach wygląda :D

Ja mam brata rocznikowo 4 lata młodszego. W praktyce 3 lata i 3 miesiące. I powiem szczerze że tłukliśmy się i kłóciliśmy tak że masakra, tym bardziej że mieliśmy pokój razem [emoji23] a teraz bysmy za sobą w ogień poszli. Jak jedzie na studia to mi się płakać chce ze znów tyle czasu nie będę go widzieć.
A siostre mam 10 lat młodsza. Kontakty od zawsze miałyśmy dobre, ale ona 16 lat... I trochę jej matkuje powiem szczerze [emoji23] Tym bardziej że rodzice dużo prscowali więc ja się nią zajmowałam. Ale fakt to zachowanie aktualnej młodzieży to nie raz z mężem łapiemy się za głowę (męża mam 7 lat od siebie starszego).
To mamy braci w podobnym wieku i luiza też:)

Gratuluję [emoji173]️[emoji173]️
To bardzo dobra waga , trzyma się twój maluszek 50centyla :)
10kg ? Wcale nie dużo.. wiele kobiet w tym tygodniu już jest dawno po 10. A mówił Ci coś na ten temat lekarz ? Ja dużo schudłam na początku i jestem 2kg na plus narazie.
No wlasnie i lekarz i polozna zwrocili mi uwage na wage, mi sie wydawalo ze normalnie tyje, bo za bardzo nie widac. Ale moze to te cycki 2 rozmiary wieksze tyle waza? :D

Miało być 14-15lat hehe.

Po prostu nie potrafią sobie dać rady bez Ciebie[emoji16] A tak na poważnie... własna firma to dużo wyrzeczeń i jeszcze więcej obowiązków[emoji852] A jak jeszcze dochodzi rodzina to myślę, że i 48h by zabrakło, żeby się ogarnąć bez pośpiechu

Mi tak szybko wlosy na nogach rosna ze z 3 razy w tyg powinnam golic ale zawsze tak bylo. Okolice bikini traktuje kremem do depilacji veet, nie usuwa jakos super dokladnie i wlosy szybko odrastaja ale nie mam zadnych podraznien

Ja też już po wizycie. Dziś kończę 22 tc. Kacperek waży 508 gram i pani doktor powiedziała że jest idealny jak na swój wiek i życzyła mi żeby druga połowa przebiegała tak samo jak pierwsza :D
Szyjka 4 cm, ujście zamknięte. Morfologia i wyniki moczu dobre. Mały w dalszym ciągu w ułożeniu pośladkowym i za nic w świecie nie chce się przekręcić :p
Jedyna zła wiadomość to ciągle nawracająca grzybica a świadczyły o tym upławy takie lekko klejące się o barwie mleczno-żółtawej. Co wizytę dostaję antybiotyk, stosuję płyn intymny na infekcje i dalej to cholerstwo..no cóż pani doktor powiedziała że ciąża to taki czas kiedy jesteśmy na to szczególnie narażone.
Na kolejną wizytę czyli 15 maja mam zrobić badania: mocz, morfologia, glukoza, hcv przeciwciała, toksoplazmoza igg igm, cmv igg igm. Troszkę się tego nazbierało :o
Gratuluję :) synuś ma jeszcze sporo miejsca i dużo czasu na odwrócenie się :) badań trochę jest, heh a co to jest to hcv ? Nie wiem czy miałam robione :huh:

reklama
Do góry