reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A dziękuję. Chyba nie najgorzej choć poprzednie ciążę były dla mnie lżejsze.zwłaszcza ta pierwsza.
Teraz na początku w 9 tyg miałam mały wypadek. Szłam spać i zemdlalam z otwartą buzia-gadałam do męża i upadlam robiąc sobie ranę w twarzy i wybijając zęby. Koszmarne doświadczenie. Od tego czasu ok. Choć brzuch mi się spina niekiedy dość boleśnie. Mam nadzieję że na tym poprzestana dolegliwości. W poprzednich ciazach mimo że też letnie porody, to nie puchlam itd. Mimo że mam wrażenie że dobrze znoszę ciążę jestem niezmiennie zdania że dzieci powinien bocian przynosić jednak. Ogółem ciąża to trudny stan :)
Dzieciaki zaakceptowały nowa sytuację bezproblemowo. Starsza już rozumna istota i wciąż dopytuje się na jakim etapie rozwoju jest dzidzia. Lubi oglądać ciuszki, pomaga wybierać wzory pościeli itd. Młodsza niby wie że dzidzi w brzuszku ale mam wrażenie że nie wie z czym to się wiąże :) ona jest ogromnym czułym przytulakiem i obawiam się że w sierpniu będzie megazazdrosc. No ale co tam, jakoś sobie poradzę z tą moją (nie)świętą trójcą ;)
Straszny niefart w tym omdleniem :/ przykro mi że zdarzyła Ci się taka sytuacja. Mam nadzieję że nic więcej złego Cie nie spotka :)
Wspaniale że starsza córka tak się angażuje! Jest już dużą i świadoma dziewczynka, wiadomo że młodsza to praktycznie maluszek jeszcze. Pewnie nie będzie zachwycona jak zrozumie z czym wiąże się pojawienie się brata ale myślę że tutaj znów pomoże starsza ;)

A w ogóle to jak tam plany na weekend dziewczyny?

reklama
Z tymi uplawami to są brzydko mówiąc cyrki. Tzn w sumie częste ale bardzo niepokojące. W poprzedniej ciąży w 36tc wręcz cieklo mi po nogach A lekarz twierdził że to nie wody. By się upewnić zakupiłam wtedy wkładki specjalne 2 szt za 50zl... okazało się że lekarz miał rację. Tym razem planuje za kilka tygodni zakupić coś czym będę mogła to sprawdzić. Podobno odpowiednie są papierki lakmusowe. Ale muszę zasięgnąć więcej informacji.
Ja mam te papierki . Zamówiłam na allegro za grosze jak zaczęłam mieć wodniste ulplawy. Co prawda ginekolog mówił że to nie jest miarodajne bo jakaś infekcja i papierek może zabarwić się tak jak wody płodowe .. no ale ja sobie nie raz sprawdzam tym papierkiem i jak jest kolor taki jaki ma być to się uspokajam :)
Straszny niefart w tym omdleniem :/ przykro mi że zdarzyła Ci się taka sytuacja. Mam nadzieję że nic więcej złego Cie nie spotka :)
Wspaniale że starsza córka tak się angażuje! Jest już dużą i świadoma dziewczynka, wiadomo że młodsza to praktycznie maluszek jeszcze. Pewnie nie będzie zachwycona jak zrozumie z czym wiąże się pojawienie się brata ale myślę że tutaj znów pomoże starsza ;)

U mnie zapowiada się nudnie ..
Mąż ma nocki więc będzie spał do południa ja w tym czasie coś ugotuje posprzątam , po południu kawka z mężem obiadek i będzie wicie gniazdka dla maluszka. Pasuje opróżniać Półki z niepotrzebnych rzeczy

A ja jak zwykle w domu [emoji5] co prawda, jutro mamy odwiedziny znajomych, ale jakoś tak nie mam siły na spotkania. Chyba takie dni nam ostatnio. W poniedziałek mam wizytę i się stresuje, więc może to przez to[emoji5]

Ja właśnie robię pranie więc jutro szybkie sprzątanie, później zakupy spożywcze na cały tydzień, na 14:30 mój piesio ma wizytę u fryzjera a pod wieczór był w planach grill ale jeszcze nie wiemy bo moja mama ma w poniedziałek jakieś badanie pod narkozą i od jutra może jeść tylko bulion i kisiel a wredne by było zajadanie się szaszłyczkami i papryką z grilla na jej oczach :D

A ja jak zwykle w domu [emoji5] co prawda, jutro mamy odwiedziny znajomych, ale jakoś tak nie mam siły na spotkania. Chyba takie dni nam ostatnio. W poniedziałek mam wizytę i się stresuje, więc może to przez to[emoji5]

Będzie dobrze :) ja mam gina we wtorek także w poniedziałek pewnie się wystoję w diagnostyce :D

Dziewczyny u mnie okna i firany juz wszystko czysciutkie trwalo to 4 dni.. jedno okno i firana na dzien ,mam duze okna te stare podwojne i szerokie mocno ;)

Dzis sie dowiedzialam czemu tesciowa ma focha.. bo ja mezul moj zjechal o cos tam i twierdzi ona ze ja go buntuje.. a mnie nawet wtedy nie bylo gdy ja zjechal hyhy :) masakra.. powtorka sprzed 14 lat gdy mala sie urodzila tez swirowala.. musi byc pepkiem swiata i ma byc po jej.. tylko tyle ze ja mam to gdzies i tak robie po swojemu i jestem rada ze do mnie nie przylazi i tylka nie truje.. :D

Moja mala dzis kopala nawet gdy stalam czy chodzilam ;) juz bryka skubaniec jeden :D

Dziewczyny u mnie okna i firany juz wszystko czysciutkie trwalo to 4 dni.. jedno okno i firana na dzien ,mam duze okna te stare podwojne i szerokie mocno ;)

Dzis sie dowiedzialam czemu tesciowa ma focha.. bo ja mezul moj zjechal o cos tam i twierdzi ona ze ja go buntuje.. a mnie nawet wtedy nie bylo gdy ja zjechal hyhy :) masakra.. powtorka sprzed 14 lat gdy mala sie urodzila tez swirowala.. musi byc pepkiem swiata i ma byc po jej.. tylko tyle ze ja mam to gdzies i tak robie po swojemu i jestem rada ze do mnie nie przylazi i tylka nie truje.. :D

Moja mala dzis kopala nawet gdy stalam czy chodzilam ;) juz bryka skubaniec jeden :D
Haha no masz ciekawie[emoji16] jak możesz tak "buntować" męża [emoji23]

reklama
Do góry