reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, jaki łykacie magnez? Do tej pory brałam magne b6, ale łykanie kilku tabletek dziennie mnie nie odpowiada. Wcześniej brałam jedną tabletkę, jako uzupełnienie magnezu w witaminach, ale w feminovicie nie ma magnezu i muszę coś pokombinować żeby za dużo nie było łkania, tak na raz i gitara.
Ja biorę magnetyczny b6 2 razy dziennie po 1 tab rano i wieczorem tak mi gin zalecił ale faktycznie te tabletki są duże i osobiście na początku miałam problemy z ich połykaniem ale teraz chyba się już przyzwyczaiłam

reklama
Wielkość tabletek mi nie przeszkadza, ale końska dawka wit B6, którą łatwo przedawkować. W witaminach jest jej dawka 129% dziennego zapotrzebowania, a te wszystkie magnezy mają jej jeszcze dodatkowo po 200% i więcej.
Oczywiście jestem maniaczką czytania ulotek na lekach, nie przeczytam tak składu w jogurcie jak ulotkę wszelkiej maści leków i ich działań ubocznych, czasami to mnie męczy.

Dziwne sny?? Aż chore!!! Snilo mi się ze ja i mój 10 letni syn jesteśmy w ciazy. Mój syn zaczął pierwszy rodzic a ja go na ręce z tym moim wielkim brzuchem i wio do szpitala. A tam w szpitalu wszyscy nas wytykali palcami. Mój też nas zostawił bo stwierdził że ja synowi i sobie dziecko zrobiłam... Całe szczęście ze młody mnie obudził......

Dziwne tzn różne ostatnio śniło mi się że mój M mnie zostawił dla innej a jego słowa uzasadnienia brzmiały tak "masz co chciałaś (tzn dzidziusia) a teraz ja będę stuk.... Kogo będę chciał)" obudziłam się przerażona i sprawdziłam czy jest obok. Nie spałam do rana tak to przeżywałam. Rano jak odpowiedziałam mu mój sen zaśmiał się i zapytał czy jego nowa wybranka była chociaż ładna, no cóż...
W naszych głowach dzieją się różne rzeczy, szczegolnie teraz, bardzo dużo nieuświadomionych obaw i lęków, które czasem właśnie w nocy dają popalić bo wtedy dochodzą do głosu, gdy nie mamy nad nimi kontroli. Z tego co kojarzę to Twoje pierwsze dziecko, gdybyś nie miała żadnych obaw to byłoby aż zaskakujące :) Postaraj się nie przejmować za długo takimi snami. To jest informacja - ok, chyba czegos się obawiam, może warto o tym pogadać, absolutnie nie jest to wyrocznia.

W naszych głowach dzieją się różne rzeczy, szczegolnie teraz, bardzo dużo nieuświadomionych obaw i lęków, które czasem właśnie w nocy dają popalić bo wtedy dochodzą do głosu, gdy nie mamy nad nimi kontroli. Z tego co kojarzę to Twoje pierwsze dziecko, gdybyś nie miała żadnych obaw to byłoby aż zaskakujące :) Postaraj się nie przejmować za długo takimi snami. To jest informacja - ok, chyba czegos się obawiam, może warto o tym pogadać, absolutnie nie jest to wyrocznia.
Myślę że masz rację może jest to związane z tym że w ciąży czuje się jakoś mniej atrakcyjna dla męża nie wiem czy inne dziewczyny też tak mają

Dziwne sny?? Aż chore!!! Snilo mi się ze ja i mój 10 letni syn jesteśmy w ciazy. Mój syn zaczął pierwszy rodzic a ja go na ręce z tym moim wielkim brzuchem i wio do szpitala. A tam w szpitalu wszyscy nas wytykali palcami. Mój też nas zostawił bo stwierdził że ja synowi i sobie dziecko zrobiłam... Całe szczęście ze młody mnie obudził......
No to faktycznie nie fajny sen :no2:

Dziewczyny dziś rano zauważyłam na bieliźnie lekkie plamienie. Minimalne ale jednak. Od niedzieli biorę euthyrox 25 bo mi tsh wyszło ostatnio 2,96. Powiedzcie mi czy jedno z drugim może mieć jakiś związek ? Do tej pory w tej ciąży nie miałam żadnych plamień.

Ja mam termin na 17.08. Prenatalne robiliśmy 23.03 i mały ważył wtedy 280g. Teraz byłam 6.04 na wizycie i dr nie ważył już go bo skupił się na sprawdzeniu tej zastawki serduszka ale powiedział, że ponad 400g powinien już ważyć. Także myślę , że u Ciebie jest wszystko ok. Maluchy będą teraz szybciej przybierać. Mają 4 mce żeby dojść do prawidłowej wagi urodzeniowej.

Dziękuję za odpowiedź :) czyli Kacperos rośnie zdrowo :D

reklama
Myślę że masz rację może jest to związane z tym że w ciąży czuje się jakoś mniej atrakcyjna dla męża nie wiem czy inne dziewczyny też tak mają
Ja mam całkowicie na odwrót . Nie wiem dlaczego ale to co wyrabia mój Wojtek jest dziwne .. ciągle chce dotykać brzuch całuje .. nawet przy stosunku dotyka mi brzucha . Nie raz jak ubiorę coś obcisłego to zaczyna mnie dotykać po brzuchu i mówi jaka jestem piękna .. także słyszę to z kilka razy dziennie teraz. Nie wiem jak wy ale przed ciążą nikt mi nie mówił kilka razy dziennie że jestem piękna :D
Dziewczyny dziś rano zauważyłam na bieliźnie lekkie plamienie. Minimalne ale jednak. Od niedzieli biorę euthyrox 25 bo mi tsh wyszło ostatnio 2,96. Powiedzcie mi czy jedno z drugim może mieć jakiś związek ? Do tej pory w tej ciąży nie miałam żadnych plamień.
Nie mam pojęcia czy może mieć to związek . Na twoim miejscu skonsultowała bym pomimo wszystko to plamienie z jakimś lekarzem

Do góry