reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To też nie fajnie...

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

ja mam wrażenie , że jem mniej niż przed ciążą :) coś słodkiego zawsze zjem, ale z umiarem :) dziewczyny ja nie wiem co to mdłości w ciąży :) jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży to mi było bardzo niedobrze tak przed 2 dni może ;) a potem już nic ;)

A to co ja czuje to nie wiem czy to ruchy Bobasa czy to po prostu jakieś skurcze narządów i mięśni. Te ruchy dziecka to jakoś można pomylić z czymś innym czy nie? Bo może mój Bąbel daje o sobie znać, a ja uważam że to moje flaki... Hmm?

20 sierpnia 2018
Jak już będziesz pewna, że to dziecko, to z niczym innym nie da się pomylić :) Nawet za sto lat.

Nie martw się kochana, ja mam na plusie 5kg i uważam ze to spoko. Trzymam się wytycznych i średniej jaka powinna być przy mojej wadze. W tym trymestrze planuje jeszcze 2kg przytyć. Ja mam ogólnie plan na całą ciążę, kiedy ile chce przytyć. Zobaczymy jak wyjdzie na koniec. Fakt że bardzo sie pilnuję. Zobacz załącznik 843891
Ja przytyłam od początku 9kg, 1 za dużo. Moja położna powiedziała, że wolno mi przy bliźniakach przytyć max 16kg i ograniczam totalnie, to co tuczy pt. tłuste, smażone, zasmażane, zaklepywane mąką itp.

Za to mi apetyt dopisuje:biggrin2: Od kilku dni muszę się ograniczać z jedzeniem. wczoraj jak szlam spać o 23.30 to mnie tak ssało, że zjadłam jogurt przed samym spaniem;)
Mnie ostatnim czasem włączył się apetyt, takie mam parcie na dziwne jedzenie, że sama siebie nie poznaję. Jakieś dziwne ryże z warzywami. Najgorsze, że siłą woli powstrzymuję się przed wstąpieniem do KFC albo na jakiegoś kebaba, na to mam parcie wybitne.

Właśnie wracam z pracy i muszę wstąpić na zakupy po jakaś kurtkę bo się już nie dopinam. Trzymajcie kciuki żeby się udało coś kupić:)

Dodał sygnaturę i się nie wyświetla nie wiem czemu:((
Z utęsknieniem czekam na ciepło, bo u mnie kurtka też się nie dopina, za to jakąś grubszą bluzę sobie na targowisku wyszukam :) Jak mi się będzie chciało iść.

Właśnie wracam z pracy i muszę wstąpić na zakupy po jakaś kurtkę bo się już nie dopinam. Trzymajcie kciuki żeby się udało coś kupić:)

Dodał sygnaturę i się nie wyświetla nie wiem czemu:((
Trzymamy kciuki :D ja mam zimową tak luźną, że jeszcze z miesiąc bym się dopinała, a wiosenną taką obcisłą, ale ja jej nawet bez ciąży raczej nie zapinałam bo tak mi się lepiej podoba :D

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Widac twoja sygnaturke ;) obroc tel poziomo ;)
Haha rzeczywiście się udało:) dzięki:))

Udało się:) kupiłam w końcu w carry normalny płaszczyk tylko rozmiar większy już taki wiosenny więc teraz będę ubierała grubsza bluzę pod spód. Jest promocja na wszystko -50 więc kupiłam jeszcze koszule i sweterek i rajstopy ciążowe ale to już w hm. Polecam wybrać się do carry bo dużo spódnic spodni na gumkach:)) jeszcze chyba się tam przejdę ale dzisiaj już za dużo chodziłam i mam dość.

reklama
Co do kurtek.. kupilam przed zima taka wielka.. wygladalam jak buka z muminkow hyhyhy,nosilam ja z miesiac jak jeszcze brzucha nie mialam ,wisi w szafie juz 4 miesiace hyhy a teraz nosze wiosenna sprzed ciazy,nie dopne sie, ale nie lubie miec zapietej kurtki ;)a zima nosilam kurtke corki ktora dostala od babci kiedys ale nie nosila bo jej sie nie podobala hyhyhy ,a mloda nosila moja sprzed ciazy ;) postura mloda jest jak ja,a babcia lubila kupowac ciut przyduze ciuchy ;)

Do góry