reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Aniu, ale moja Zoja tez zazwyczaj tyle je. Jedynie jak zasypia przy piersi to je dłużej. Tylko ona je co 1-1,5. Ale też nie chce na razie nic innego.
Myślę że Twój synek jest zafascynowany nowym jedzeniem. Zateskni jeszcze za cycem mamusi.

reklama
Aniu, ale moja Zoja tez zazwyczaj tyle je. Jedynie jak zasypia przy piersi to je dłużej. Tylko ona je co 1-1,5. Ale też nie chce na razie nic innego.
Myślę że Twój synek jest zafascynowany nowym jedzeniem. Zateskni jeszcze za cycem mamusi.
Anitek, Zoja je tak krotko np 2 minuty na karmienie? Od dawna tak je? Nie wydaje Ci sie ze to trochę za krótko? Martwie się, płakać mi sie chce bo on placze i wyrywa się. Czuje sie jakbym go zmuszała :-(

Mój Staś je krócej niż zwykle. Potrafi oproznic pierś w 4 min. Serio. A wcześniej bywało 40...Podobno w tym wieku dzieci jedzą efektywniej. Nie martw się na zapas.

Tak, to normalne :)
Po jakimś czasie się u reguluje. U nas kupka papkowata odkąd do zupy daje łyżkę oleju i kaszke daje pelnoziarnistą. Proponuje wodę po zupie i kaszce, każde 5 ml jest ważne dla kupki.
Ja właśnie daje mu wodę między karmieniami i pije dużo. Tzn dokładnie nie wiem muszę jutro zapisać. Ale jak patrzę na miarę to około 30 za każdym zamachem. Boję się tylko czy mi się mleko za wcześnie nie skończy jak to będę tak poic woda...

U nas na samym cycu kupa była co 5 dni teraz jest codziennie ale bardziej gęsta. Filip juz je bardzo chetnie ale daje maks poł najmniejszego słoiczka tego na 4 miesiace bardziej jako poznawanie nowych smaków Jak Julce pamietam dawalam coraz wiecej stałch to nie bardzo chciala cyca wolała królika z marchewką no ale mleczko też trzeba

Ale on sie trześie na te zupki. Uwielbia ja. Moze bede robić mu jednego dnia zupę, drugiego kaszke? Kaszki je dużo mniej niż zupki. Myślę żeby zrobic krupnik, zupę z buraczkiem, krem brokulowy. Co jeszcze można? Z drugiej strony czy jest możliwe żeby zupa tak go zasycila żeby przez 4 godziny nie chcial mleka? To jak te diete rozszerzać bez strat ela laktacji? Chociaż ja nie w rozszerzaniu diety widze problem. To cos innego

Dostałam nocneg olśnienia Przecież u nas bylo to samo 2 tygodnie temu. Marudek mały prężenie przy cycu brak apetytu na cyca. Zwaliłam na ząb. Przeszło Filip inne dziecko. Zęba brak. Godzinami znów bawi się na macie. Ukochany cycuś powrócił. To musiał być skok. To i u was minie :-)

reklama
Anitek, Zoja je tak krotko np 2 minuty na karmienie? Od dawna tak je? Nie wydaje Ci sie ze to trochę za krótko? Martwie się, płakać mi sie chce bo on placze i wyrywa się. Czuje sie jakbym go zmuszała :-(
Zoja tak je od kilku tygodni. Nie chudnie, wręcz przeciwnie waży ponad 9 kg.
U mnie Zoja szarpie, placze przy piersi jak chce zrobić kupkę lub zjem coś co może ja uczulać, np baton z czekoladą i orzechami.

Do góry