reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Olgierda, a jaki ma oddech? Mój starszy przy zapaleniu krtani bardzo ciężko oddychal. Musialam otwierać okno (wczesniej go owinac kocem) lub isc z nim do łazienki i puścić mocno bardzo gorąca wodę. W miedzyczasie podawalam steryd, który przepisał nam pediatra na wypadek takich sytuacji. Przy pierwszym zapaleniu krtani pojechalam na SOR .

Nie mam pojecia czy to moze być od zabkowania.

reklama
Olgierda,super wiadomosci! I odnośnie spania i odnosnie postępów ruchowych! Brawo Wy!
Co do podgrzewacza , to kupilam nowy tommee teppee za 30 zł na olx. Przyda mi się do sloiczkow a nawet jak sama ugotuje zupke to w pojemniczku do przechowywania mleka bede mogla podgrzac.
Sloiczki są dość drogie ale z drugiej strony jeśli chcesz kupowac eko warzywa i miesko to tez nie jest tanio. A gotować trzeba osobno bo takiemu dziecka się nie przyprawia i na poczatku nie daje się zup na rosole. przynajmniej kiedyś sie nie dawało, jeśli się myle to mnie poprawcie.

Ale kusi mnie zeby małemu ugotowac i jak przyjade z ferii to spróbuje cos zrobić. Zobaczymy czy mu zasmakuje.

Które wybrałaś? I ja w koncu zamówię

Co do chrypki to też może być efektem kataru jak spływa. Przy zapaleniu krtani przy tak wąskim gardle jak pisze Ania chyba miałby problemy ze swobodnym oddechem. Filip jak miał kiedys katar tez miał chrypkę.

Zamowilam ryżową i jaglaną. Bardzo bym chciała zeby się przyjęły.

Prawda Kamila ze mata wspaniałą? :) Ja się nią cieszę jak dziecko, bo widzę ze mały uwielbia na niej być. A ja mam go na oku i pod ręką. A kiedy ją dostarczył kurier to bawilam się na niej cały czas z/małym i mam zakwasy :p

Olgierda i jak Stasiu?

Anitek a u Was?

Cześć dziewczny, my dajemy ciągle ta sama dawkę wit d. Dziś dałam trochę wit c na palec ale się kwasil...obudzil się się z takim innym glosikiem, jakby miał gardło chore. Wypił właśnie porcję lekarstwa czyli mleczka i śpi. Mam nadzieję że się z tego nic nie rozwinie. Poczekamy i najwyżej pójdziemy do lekarza. Ja też załapałam katar przez ta dziwna pogodę. Raz wiosna raz zima nie może się zdecydować. Wczoraj była dynia a dziś marchewka. Minę ma jak Kaczyński;) ale je i domaga się więc się cieszę. Jest duży postęp duchowy. Fizjoterapeutka to bardzo pochwaliła. No i wczoraj basen super zabawa. Widać że uwielbia pływać. Rezygnujemy dziś ze spaceru przez to gardło. My mamy na razie ż akcesoriów tylko jedna łyżeczkę.ale zaraz się poprawiny. Ładne te miseczki aneczqa chyba się skuszę. Dajecie już wodę? I wogole piszecie o podgrzewaczach do mleka ale przecież karmicie ż piersi. Będziecie dodawać dodatkowo mm? Jeśli tak to Kiedy? I jeszcze pytanko: gotujecie papki czy kupujecie same słoiczki ? Sloiczki wychodza dosc drogo jakby tak podliczyc. Ja mam marchew ż Eko upraw i chyba jutro spróbuje sama przyrządzić.

Ja będę gotować jak będę miała warzywa sezonowe i jak Maja zacznie zjadać większe porcje. U nas póki co próbujemy smaki tak 3-4 łyżeczki, więc szkoda brudzić garnki :D Poza tym nie mam warzyw dobrego pochodzenia, więc wolę dać słoiczek. Jedynie dynia mi została z jesieni, to daję małej, robię na parze i miksuję.
Maja ma w poniedziałek alergologa, bo ma wysypkę. Do tego czasu mam zamiar dawać jej dynię. Sama też ograniczam swoje menu. Dziwne bo wcześniej jej nie wysypywało, miała tylko suchą skórę. Teraz myślę, że może to stąd to minimalne przybieranie na wadze.
U nas jeśli chodzi o zakupy, to Maja dostaje ciągle prezenty od rodziny i znajomych, więc z zabawek to jej tylko czarno-białe książeczki kupiłam.
Jaką wodę dajecie młodzieży? z butelki czy z niekapka ?

Odczuwacie jakieś skutki ciąży w ciele? Mnie boli noga ostatnio, chyba coś mam z kręgosłupem, dzisiaj po spacerze nie mogłam chodzić po domu. Jak chodzę na wysokich butach to jeszcze idę, ale na płaskich to ciągnie mnie ból przez całą nogę. Chyba ucisk na nerw... :(

Ja niestety pimo że tak dużo schudłam mam brzuch jak w połowie ciąży :-( przy alergii często mały przyrost wagi. Wodę podaje w niekapku mama i ja.

Aveline , jesli chodzi ó mój kregoslup i stawy to czuje sie jak emerytka. Czasem tak mnie boli bark ze nie mogę ruszyć ręką :no:
Nie wiem jak jest z przybieraniem na wadze przy alergii. Ale starszy przybierał mocno, był grubaskiem alergikiem.

Kamila, przyszły kaszki. Sciagnelam mleko i zrobie mu na moim mleku. Tam jest wypisanych kilka wariantów. Ciekawa jestem czy mu zasmakuje.

Olgierda co u Was????????

reklama
Aveline , jesli chodzi ó mój kregoslup i stawy to czuje sie jak emerytka. Czasem tak mnie boli bark ze nie mogę ruszyć ręką :no:
Nie wiem jak jest z przybieraniem na wadze przy alergii. Ale starszy przybierał mocno, był grubaskiem alergikiem.

Kamila, przyszły kaszki. Sciagnelam mleko i zrobie mu na moim mleku. Tam jest wypisanych kilka wariantów. Ciekawa jestem czy mu zasmakuje.

Olgierda co u Was????????
Jest przepis jak na swoim mleczkum¿

Do góry