reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dynia mu pewnie zasmakuje:)
Olkowi przypadła do gustu. Jutro brokuły :cool2:
Dzisiaj byłam u mamy i chciała dac Olkowi kotleta mielonego!:szok:
Babcia uważa ze wnuczuc gloduje na moim mleku:-) :)

Jestem w szoku ze podajecie juz chrupki! Musze sprawdzić jak Maja by zareagowała, chociaz trochę się boję. Póki co 3 dni marchewka. Jutro dynia, od której zaczynałam. Kupiłam dzisiaj niekapka lovi, może zechce przez niego pić, bo butelkę traktuje jak gryzak! Kaszke kiedy podajecie?

Aveline, pewnie boisz sie zaksztuszenia? Chrupki się rozpuszczaja wiec sa chyba najbezpieczniejsze do nauki gryzienia. Wartości odżywczych zbyt wiele nie maja ale tez są proste w składzie wiec myślę ze można dac. Ja daje po to by mały uczył SI ze jedzenie to nie tylko zmielona pulpa :-) :):wink: ale tez samemu trzeba się wysilic by cos dobrego zjeść. W dodatku bardzo mu zasmakowalo! A widok jak dwa zebusie wbijając sie w chrupke jest nieziemski:D:-) :) ale bez zebow maluch tez sobie poradzi bez problemu i będzie z siebie dumny :biggrin2:

Normalnie mamy wątek kulinarny.
Dzięki Wam zamówiłam już miseczki i sztućce. Teraz muszę zaopatrzyć się w słoiczki.

Zoja walczy z katarem. Dzisiejsza noc była troszkę lepsza od wczorajszej. Mam nadzieję, że kolejna będzie jeszcze lepsza. Leci jej z noska. A jak śpi to jej to zasycha i ma problemy z oddychaniem więc się wybudza.

Chrupki też mnie kuszą, ale jeszcze trochę poczekamy. Zoja skończyła dopiero 5mc, więc jeszcze że 2tygodnie poczekamy. Na razie Zoja musi wyzdrowieć.

Dynia nie przypadła do gustu. Zjadł ale z miną średnią. Zamówiłam dzisiaj kubki miski i łyżeczki. Kaszke zacznę za około tydzień jak warzywka się przyjmą. Anitek dużo zdrowka dla Zoi.
U nas koniec ferii :-(

Oj wspolczuje konca ferii. U nas zaczynaja sie za tydzień.

Brokuły z groszkiem tez nie przypadły do gustu. Trudno. Cos mi sie wydaje ze mały lubi wszystko z dużą iloscia marchewki.

Anitek, oby już szło ku lepszemu i katar niech sobie idzie i nie wraca.

reklama
Maja miała zaparcia po marchewce, dlatego dzisiaj nie jadła warzyw. Jutro dam jej dynię. W ogóle to znowu ma wysypke, chyba po deserze z serka mascarpone lub sosu sojowego. Jutro zapisze ja do alergologa, niech mi powie co wykluczyć z jadłospisu. Ja łyżeczkę, kubek i miskę kupiłam super pharm.

Do góry