reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Jejkū, anitek, 8 razy jadła?? Jak Ty dajesz rade? Przeciez rano musisz wstać wyprawie starszego do szkoły i w ogole jakos funkcjonować.

Cześć, dawno nie pisałam. Maja miała dzisiaj trzecie szczepienie. Wazy 7040g i mierzy 65cm. Maja bardzo zaczęła sie bać obcych, to rozwojowe, ale płakała na widok lekarza i pielegniarek. Kolejne szczepienie dopiero we wrześniu :)

Jejkū, anitek, 8 razy jadła?? Jak Ty dajesz rade? Przeciez rano musisz wstać wyprawie starszego do szkoły i w ogole jakos funkcjonować.
Czasami mamy takie nocki, a teraz jak Zoję męczy latarek jest ich więcej. Dziś wstała tylko dwa razy. Starszego wyprawia tata, przygotowujemy wszystko wieczorem.;-) ;)

Nad matą się zastanawiam i tak sobie myślę, że ewentualne do siedzenia, bo za chwilę nasze dzieci zaczną się czołgać i nie będą chciały być w jednym miejscu. My mamy matę taką zwykłą, nie z puzzli. Zoja na plecach leży chwilę, a jak już jest na brzuszku to kręci się wokół własnej osi i ląduje na dywanie. Straszny z niej wiercioch.
Ciekawa jestem Aniu co nasza dwójka razem by wymyśliła:-D
Ja teraz szukam dla Zoi piramidki i chyba skuszę się na smartfonik.

Nad matą się zastanawiam i tak sobie myślę, że ewentualne do siedzenia, bo za chwilę nasze dzieci zaczną się czołgać i nie będą chciały być w jednym miejscu. My mamy matę taką zwykłą, nie z puzzli. Zoja na plecach leży chwilę, a jak już jest na brzuszku to kręci się wokół własnej osi i ląduje na dywanie. Straszny z niej wiercioch.
Ciekawa jestem Aniu co nasza dwójka razem by wymyśliła:-D
Ja teraz szukam dla Zoi piramidki i chyba skuszę się na smartfonik.
Anitek, strach się bać co by razem wyprawiali :wink:
My nie mamy dywanu, stad dycyzja o puzzlach podlogowych. Myślę ze nawet jeśli za jakiś czas mata będzie niepotrzebna bo zacznie raczkowac, to później powróci do zabawy na niej, do układania klocków itd.
Olek dostał od babci roler do raczkowania, czy jakoś tak to się nazywa ;)Podoba mu się bo święci, gra, toczy się. Uwielbia zabawki. Teraz myślę żeby jakieś pudło kupić na te zabawki.

Cześć, dawno nie pisałam. Maja miała dzisiaj trzecie szczepienie. Wazy 7040g i mierzy 65cm. Maja bardzo zaczęła sie bać obcych, to rozwojowe, ale płakała na widok lekarza i pielegniarek. Kolejne szczepienie dopiero we wrześniu :)
Aveline, pięknie Maja rośnie, a tak się martwilas. Olek przy tej wadze miał więcej centymetrów wiec Twoja Mała musi być pulchniutka :-) :)
Olek z dystansem podchodzi do obcych od samego poczatku. Pisalam nawet o tym kiedyś tutaj. Teraz jest tak, ze gdy gdzieś jedziemy to najpierw obserwuje z poważną mina a później dopiero rozdaje usmiechy i pozwala się wziąć na ręce. Ale zdecydowania najlepiej czuje się z domownikami.

Aveline, pięknie Maja rośnie, a tak się martwilas. Olek przy tej wadze miał więcej centymetrów wiec Twoja Mała musi być pulchniutka :-) :)
Olek z dystansem podchodzi do obcych od samego poczatku. Pisalam nawet o tym kiedyś tutaj. Teraz jest tak, ze gdy gdzieś jedziemy to najpierw obserwuje z poważną mina a później dopiero rozdaje usmiechy i pozwala się wziąć na ręce. Ale zdecydowania najlepiej czuje się z domownikami.

Już machnęłam ręką na wagę Mai, niech sobie przybywa ile chce. Wróciłyście już do swojej wagi sprzed ciąży? Jeszcze pół roku i wakacje, a ja ciągle mam co zrzucić. Teoria, iż karmienie piersią przyspiesza chudniecie po ciąży w moim przypadku się nie sprawdza :D
Maja dostała ostatnio taką książkę Link do: Poznaję dźwięki. Vivaldi ,jest nią zachwycona, gada przy niej dużo. Polecam!

reklama
U nas spokojnie. Córka ma jeszcze tydzień ferii. Dzisiaj przychodzi do niej przyjaciółka na nocowanie. Ja jestem typem człowieka który musi coś robić. Nie koniecznie sprzątać :-) Właśnie zaprojektowałam dreski dla Filipa i taka sama bluzę dla Julci. Będą uszyte z dresówki z imionami na rękawach. Na piątek powinny być gotowe. Jak fajnie wyjdą chce sobie uszyc bluzę kangurke z dużym kominokapturem czarna a komin w folkowe kwiaty i lamówką w takim wzorze przy kieszeniach i mankietach. Wyślę fotki :-)

Do góry