reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Pozdrawiamy. Jest super. Młody lubi basen. Woda w strefie bobasa mega ciepła. Pokój relaksu z sofa na karmienie. Udogodnienia dla mam. Pływał na kółku taki uśmiechnięty. Nawet w pokoju fotel do karmienia. Hotel Flores jak kiedyś tu trafić polecam :-)

reklama
W cenie zabieg. Lecimy z Julcia na masaż :-) Chłopaki też zostali trochę sami a my z córą oblecialysmy zjeżdżalnie. Wydawało mi się tylko że jestem odważna a krzyczałam jak małe dziecko.

Zoja na szczęście jest przeziębiona i nic poważniejszego nie ma. Musimy się inhalowac, brać vitC i smarować maścią majerankowa.

Aneczqa cieszę się że babcia spędziła miłe chwile. Super, że jeszcze masz taką osobę, której możesz pokazać synka. Ja niestety już nie mam. A najbardziej żałuję, że mój tata nie może poznać Zoi.

Olgierda trzymam kciuki, ale przyznam, że ja bym nie dała rady takiego treningu wprowadzić w życie.

Anitek, uffff, jak dobrze ze tylko przeziębienie. Oby teraz szybko minęło.
Mam babcię od strony mamy i dziadka od strony taty:) Ciesza się prawnukiem bardzo. Maja kilku prawnuków ale dawno nie było takiego malucha w rodzinie :)

Olgierda, ciężko pewnie Ci gdy Staś tak często się budzi. I ciężko Ci będzie zastosować nowe zasady w praktyce. Zdawaj nam relacje.

Kamila! Zarazilas mnie bólem ucha i sobie pojechałas!:wink: Boli mnie ucho, migdal i pod jezykiem.
Baw się dobrze i odpoczywaj oraz zaglądaj tu do nas:-) :)

Mam babcię od strony mamy i dziadka od strony taty:) Ciesza się prawnukiem bardzo. Maja kilku prawnuków ale dawno nie było takiego malucha w rodzinie :)

Olgierda, ciężko pewnie Ci gdy Staś tak często się budzi. I ciężko Ci będzie zastosować nowe zasady w praktyce. Zdawaj nam relacje.

Kamila! Zarazilas mnie bólem ucha i sobie pojechałas!:wink: Boli mnie ucho, migdal i pod jezykiem.
Aneczqa wit c i polcam amol jak najczęściej smarować gardło i migdałami i ucho ( od zewnątrz oczywiście) naprawdę działa.
Mamy sukces! 3,5 I 4,5 godz. spania , samodzielne zasypiania bez karmienia dwa razy w nocy. Ale było hardcorowo. Najprzerozniejsze rodzaje płaczu najpierw przez 2h potem godzinę. Teraz przed drzemka już tylko pół g. Uff jak to dobrze że ten płacz jest coraz krótszy. Myślałam że wymiekne ale dałam radę. I wydaje mi się że Staś rozumie że to dla jego i naszego dobra. Uczy się że można zasnąć bez jedzenia. Zobaczymy jak pójdzie dalej. Ale jestem ż niego i nas dumna. Wreszcie się wyspalismy. A o 6 30 obudzilam sie sama z balonami jak Pamela i musialam troche sciagnac bo mnie juz bolalo. Organizm sie tez przyzwyczail bo przez dwa tyg produkowal olbrzymia ilosc mleka.

Olgierda szacun ze daliscie rade tyle czasu wytrzymać płacz. Mnie stresuje każde miaukniecie małego. Nie dalabym rady. I gratulacje z okazji przewrotów!!! To teraz Stasin będzie broil jak reszta sierpniowej gromady :-) :):laugh2:

Olgierda szacun ze daliscie rade tyle czasu wytrzymać płacz. Mnie stresuje każde miaukniecie małego. Nie dalabym rady. I gratulacje z okazji przewrotów!!! To teraz Stasin będzie broil jak reszta sierpniowej gromady :-) :):laugh2:
Nie powiem. Było ciężko z tym płaczem. Ale teraz też w dzień śpi lepiej. Teraz dwie godziny już śpi...on bardzo lubi te obroty . Co chwilę chyc i jest na brzuszku i chce już do przodu pelzac ale na razie rączki i nóżki nad ziemią więc nie mak się odepchnac. No ale zaraz będzie umiał i się zacznie. Dziś kończy 5 miesiac:)

Olgierd ja też nie wytrzymałabym płaczu. Podziwiam. Ja wychodzę z założenia, że jeszcze w życiu się wyśpię i wiem, że to przytulanie w nocy szybko minie. Teraz jak Zoja kaszle to wstaję nawet 5 razy w nocy. Ale karmię ją max 3razy, resztę przytulam i zasypia.
Kolejnych szczęśliwych miesięcy dla Stasia

Kurcze to teraz wszystkie się pochorujemy.
Wracaj szybko do zdrowia.

reklama
Olgierd ja też nie wytrzymałabym płaczu. Podziwiam. Ja wychodzę z założenia, że jeszcze w życiu się wyśpię i wiem, że to przytulanie w nocy szybko minie. Teraz jak Zoja kaszle to wstaję nawet 5 razy w nocy. Ale karmię ją max 3razy, resztę przytulam i zasypia.
Kolejnych szczęśliwych miesięcy dla Stasia
Tzn my też przytulamy nosimy itp. ale nie karmię do usniecia, bo tego sie chcemy oduczyc, tylko co 3 godz min. Dzis jest niestety słabo . Plakal od 20 do teraz w sumie godzine:'(((((

Do góry