reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Na ogół druga drzemka to ta na spacerze albo na tarasie. Dzisiaj druga byla w domu i mały spał....2 godziny!!! Matko, jak ja odpoczelam! Zrobilam sobie herbatę, umoscilam się na sofie :laugh2: i jak krolowa odpoczywała a nawet zdrzemnelam sie pol godzinki. Teraz mały od 15 śpi na tarasie ale jedziemy dzisiaj do mojej babci wiec mógłby się juz obudzić. Ale te dzieciaczki zawsze na przekór :tak:

Anitek, Kamila, jak wasze zdrowie?

A ile bierzesz tej witaminy? Bo ja teraz jak czuje że mnie bierze to 1000 rano i 1000 wieczorem. I się jakoś trzymam. Moge funkcjonowac. A normalnie bym leżała bez sił.
w sumie to nie wiem. zostało tak 1/3 w buteleczce wiec to pije. Ale pewnie wychodzi dużo mniej. A czy branie witaminy w tak dużych ilościach nie wpływa niekorzystnie na nasze dzieci?

A co to Drusgiennik?
Używacie pampersow 4 czy 5 ?
To miejscowość na Litwie, gdzie jest aquapark :biggrin2:

My już od 2-3 tygodni używamy 4, bo trójki nie wytrzymywały:tak: w końcu masa zobowiązuje.
Jutro idziemy do pediatry, mam nadzieję, że Zojka jest tylko przeziębiona.

Ja już się przyzwyczaiłam, że od czasu do czasu kaszlę i nad ranem mam katar.

Na ogół druga drzemka to ta na spacerze albo na tarasie. Dzisiaj druga byla w domu i mały spał....2 godziny!!! Matko, jak ja odpoczelam! Zrobilam sobie herbatę, umoscilam się na sofie :laugh2: i jak krolowa odpoczywała a nawet zdrzemnelam sie pol godzinki. Teraz mały od 15 śpi na tarasie ale jedziemy dzisiaj do mojej babci wiec mógłby się juz obudzić. Ale te dzieciaczki zawsze na przekór :tak:

Anitek, Kamila, jak wasze zdrowie?

Super, że taka miła niespodzianka Ciebie spotkała. Zoja od kilku dni ma 3 drzemki w ciągu dnia. Tak ok 9.30 na 40 min, ok 13 i wtedy wychodzimy do sklepu na 30 min i wracamy a Ona śpi w wózku do 15.00 i ostatnia ok 18.30 na 30 min. Na noc niestety zasypia dopiero ok 22 i często się budzi przez kaszel. Staram się ją odkładać na bok, podkładam poduszkę, ale ona i tak przekręca się na plecy.
A tak w ogóle jak wyglądają Wasze maluchy? Zaraz spróbuję wrzucić zdjęcie Zojki.

Zoja4.jpg
Zoja4tez.jpg

Załączniki

• Zoja4.jpg
    Zoja4.jpg
    65,4 KB · Wyświetleń: 405
  • Zoja4tez.jpg
    Zoja4tez.jpg
    65,5 KB · Wyświetleń: 409
Anitek, ja nie umiem wstawić zdjęcia . Jestem zalogowana na tablecie, nie pamietam hasła bo chciałam zalogowac się też na komórce.
Twoja Zojka jest przesliczna :laugh2:
Daj znać co powiedziała pediatra. Pewnie mala chwycila przeziebienie od Ciebie. Myśl ze witamina C nie szkodzi dziecku gdy mama bierze. Lepsze to niz jakies inne mocniejsze leki.

Witajcie dziewczyny :)
Jak tam Wasze bobasy? Moj wczoraj uszczesliwil prababcie, która nie mogla się nim nacieszyc :)))
Kamila, miłego odpoczynku :)))

Hej dziewczyny. Kupiłam książkę "pierwszy rok zycia dziecka" z desperacji i chyba zaczniemy trening zasypiania. Bo się wykonczymy. Trochę to będzie drastyczne bo trzeba poczekać aż sam zaśnie. Będzie płakał. Zauważyłam że on nie zaśnie w nocy dopóki nie weźmie choć łyka mleczka. I trzeba to tego oduczyć. Bo tak co 2 godziny wstawać to ciężko. Ponoć w tym wieku już bez problemu może wytrzymać nawet całą noc bez jedzenia. Więc myślę że budzi się bo inaczej nie umie zasnąć niż przy jedzeniu. Będziemy skracać stopniowo czas między karmieniami. Dziś zaczynamy bo mąż jest na miejscu . Trzymajcie kciuki. No a ja dziś szczęśliwa bo mogę wyjść i mieć trochę czasu dla siebie. A Staś od wczoraj sam się przetacza ż pleców na brzuszek. Taki zuch:).

reklama
Do góry