reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Olgierda, nie wiem czy pamietasz jak na poczatku mieliśmy problemy z mega sucha skora? Pediatra kazała stosować Link do: Apteka Melissa i mały ma skore jak aksamit. Powiedziała nam ze nie ma nic lepszego. Niestety balsam troche kosztuje. W tej aptece jestw miarę tani, w mojej stacjonarnej kosztuje 116 zł!!!! Smaruje małego 2 razy dziennie cale ciało i buzke oraz dodatkowo buzie kilka razy dziennie żeby odizolować od śliny. Balsam przy takim korzystaniu starcza nam na 4-5 tygodni.
Do mycia główki używamy szamponu w piance tej firmy.
Dziękuję za link skorzystałam i zamówiłam dzisiaj ten krem w tej aptece. Filip ma ciągle wyspaną buzię. Lekarz mówił że to to samo co ciemieniuszka niedojrzale gruczoły. Do włosków używam też szamponu z owsem i głowa gładziutka więc może i ten krem poradzi sobie z policzkami.

reklama
Kamila, Olek mial wysypana buzie, szyje, ramiona, plecy i klatkę piersiową a nawet w uszach. Kilka dni musialam stosować sterydy na przemian z adermą. Teraz używam tylko tego kremu ale smarowany jest cały dwa razy dziennie. Jest aksamitny. I szampon tez rewelacja. Wykupilam pol apteki na pozbycie się ciemieniuchy a poradził sobie dopiero ten szampon. A najlepsze ze on nie jest na ciemieniuche tylko do codziennej pielęgnacji :tak:

Nie wiem jeszcze jaki kubek kupić. A co chcesz podawać w kubku? Co można dac później niemowleciu do picia? Jakieś herbatki dorosłe można? Bo tych granulowanych na pewno nie będę kupować , starszy się od nich dosłownie uzależnił, uspakajal się tylko przy tej herbatce. Nie wiem co oni wsypuja do tych herbatek ale dziecko zachowywalo się jak alkoholik dosłownie. Rzucał się na butelke. Nigdy tego nie kupie, nawet nie chce widziec :no: Od tego ciągłego popijania popsuły mu się zeby. Będę dawać wodę ale zastanawiam się czy jakieś słabe zwykle herbatki czy ziołowe dziecko może pić? My jesteśmy herbaciarzami:-) :) Niechby i Olek do nas dołączył :D

Też nie zamierzam dawać tych herbatek. Woda, herbata z kopru, herbata z róży potem 50-100ml soków przecierowych. Myślę o jakiś owocowo warzywnych. Ale tak jak z Julka będę bazowała na wodzie

Z Julka nie podawała cukru przez pierwsze 2 lata. Teraz jak mam starsze to chyba nie przejdzie. Julka do tej pory miała 1 mały ubytek. A ja mam mega słabe zęby. Mam nadzieję że Filip pójdzie jak Julka w tatę w tej kwestii. On ma 35 lat i 2 zaleczone zęby z dzieciństwa. Jak go wygonilam na przegląd lekarz powiedział że nie ma co robić.

No tak, teraz będzie trudniej ze śłodkim, ale ja sama pieke ciastka takze moze to będzie mniejsze zło ;)
Wrocilismy ze spaceru, sloneczko pieknie święci, mały dosypia na dworze a ja grzeje sie herbatka :)

Aveline Staś nie ma wysypki jedynie bardzo suchą skórę. I widzę że olej nie pomaga. Macie jakiś pomysł co nawilża skórę bardziej od oleju? Myślę że kupki były po szczepieniu. Teraz jest już ok na szczescie. Ale suchą skóra odparzona na pupce została na pamiątkę....ja bez nabiału sobie mojej diety nie wyobrażam. Sery to podstawa;) zresztą próbowałam na początku karmienia i nie było z kupkami różnicy.tylko schudłam...
Olgierda! Maja też miała odparzoną pupę z kup i stosowałam kąpiel z mąka ziemniaczaną i trochę mąki do pieluszki oraz suszyłam jej pupę suszarką do włosów. Żadne kremy i maści nie pomogła tak jak te zabiegi. Co do suchej skóry, to Maja ma suchą, pod brodą, ja stosuję krem Aloe Lotion firmy Forever.
W rozmiarze 80 to ja kupiłam Mai letnie sukienki. My dopiero zaczęłyśmy nosić 68 :D Te Wasze dzieci to giganty :D
Moja Maja też odchyla głowę jak śpi na boczku. Dzisiaj skończyła piąty miesiąc i powiem Wam, że najwięcej umiejętności nabyła: przekręcanie z pleców na brzuch, dotykanie dłonią do stopy i chwytanie jej, mruczenie, wymawianie sylab z głoską "m", łapanie przedmiotów oburącz, obejmowanie dłoni i siadanie z pozycji półleżącej do siedzącej z podparciem. Mamy taki album, gdzie zapisuję pod koniec każdego miesiąca co nowego się u niej pojawiło :)
Link do: Fisher Price Mój pierwszy roczek dziewczynka

reklama
Czesc dziewczyny
Od kilku dni mój krolewicz budzi się w nocy jak noworodek, o 1 i o 5. Powiem wam ze sie tego nie spodziewalam. Przeciez od kilku miesięcy przesypial noce. Powiedzialam starszemu ze wystawi ogloszenie na Olx ze oddam lobuza w dobre rece :p Starszy powiedział ze odpowie na to ogłoszeniu i będzie jak dawniej :-) :)

Do góry