reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny ja tak na szybko. Nie mam czasu sledzic, ale od czasu do czasu zagladam.
@ olgierda fajnie ze z katarem lepiej.
Pytalas o znieczulenie. Ja sie boje zniczulenia, ale mialam tensy. Troche pomaga, ale bezbolesnie to nie jest. Mialam ustawione na 6, mozliwe do 15, powyzej 6 bylo dla mnie nieprzyjemne.

@asinka85 zielony pot???? Koniecznie daj znac co jest przyczyną.

@karaiwina napisz mu ze urodzilas niech zwoci kase i zamow gdzie indziej.

Ktos pytal o rozmiary ubran. U mnie dzidzie male wiec 50, jak wypada male to ok, a jak wypadaja wieksze to i 50 za duzo. Rozmiar rozmiarowi nie rowny niestety.

Kilka porad na szybko. Wczoraj dostalam plytke z jezykiem niemowlat dunstan. Obejrzalam tylko troche. Wg mnie bardzo przydatna wiedza.

Jakby ktos mial problem z 2 po porodzie to polecam melilax, cudowny srodek[emoji12].

Postaram sie Was nadrobic.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Olgierda jeśli chodzi o znieczulenie to miałam gaz a później doncontral. U mnie nic innego nie ma.

Anitek w poniedziałek wróciłam do domu ze szpitala, próbujemy się ogarnąć, a wiadomo z tym ciężko tzn nie tyle z malutka bo to nasze drugie dziecko ale właśnie dwójkę ogarnąć, mieszkanie, obiad, zakupy itd
Mleko mam, laktatorem potrafię ściągnąć ok 90 ml pokarmu z dwóch piersi. Młoda potrafi to wypić. Czasami dla kontroli daje jej butelka i uczę ją do smoczka żeby później nie było problemu ze cyca brak.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Olisia, jak fajnie ze sobie juz w domu ukladacie to życie w nowym składzie :)
Dziewczyny, które urodziły, wpadnijcie czasem dac znać co u Was i Waszych malenstw.

Ja w pierwszej ciąży non stop czulam ze mały ma czkawke a teraz w drugiej nie czuje.
Miałam okropne noc. Zasnelam kolo pierwszej, obudzilam się po trzeciej. Cały czas parcie na pęcherz. Ok 7 zasnelam i śnił mi się koszmar. Ech...
Wczoraj za mocno się przepracowalam. Przyplacilam te robotę okropnym bólem bioder. Wręcz modlilam się żeby w nocy nie rodzic bo musialabym tylko leżeć,tak mnie te biodra bolaly.
Miłego dnia dziewczyny :)

Olisia, jak fajnie ze sobie juz w domu ukladacie to życie w nowym składzie :)
Dziewczyny, które urodziły, wpadnijcie czasem dac znać co u Was i Waszych malenstw.

Ja w pierwszej ciąży non stop czulam ze mały ma czkawke a teraz w drugiej nie czuje.
Miałam okropne noc. Zasnelam kolo pierwszej, obudzilam się po trzeciej. Cały czas parcie na pęcherz. Ok 7 zasnelam i śnił mi się koszmar. Ech...
Wczoraj za mocno się przepracowalam. Przyplacilam te robotę okropnym bólem bioder. Wręcz modlilam się żeby w nocy nie rodzic bo musialabym tylko leżeć,tak mnie te biodra bolaly.
Miłego dnia dziewczyny :)
Odsypiaj w dzień musisz kumulować siły. To już lada dzień

Hej dziewczyny :) Byłam dziś w szpitalu (zgłosiłam się tak jak kazała gin). Zrobili mi KTG i USG wszystko prawidłowo :) Ale nie kazali zostać tylko znowu przyjechać w piątek na USG :p

Hej dziewczyny :) Byłam dziś w szpitalu (zgłosiłam się tak jak kazała gin). Zrobili mi KTG i USG wszystko prawidłowo :) Ale nie kazali zostać tylko znowu przyjechać w piątek na USG :p
I super monitorują a po co męczyć się w szpitalu. Ja spedziłam w ciąży 2 noce w sumie fałszywy alarm ale wróciłam zmęczona i niewyspana. U nas łóżka metalowe z minionej epoki i wyspać się na nich chyba wogòle nie da. A jak się umeczyłam i nad ranem zasnęłam to przed 6 mierzenie temperatury. Potem badania śniadanie i po spaniu. Nie ma to jak w domku ale pod stałą opieką.

reklama
Do góry