reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 nie kupuję, bo moja teściowa w szale zakupów już pewnie zrobiła zapasy na pierwsze 2 lata, a poza tym będziemy się przeprowadzać i nie chce mi się za dużo przewozić. Lepiej jak zaplanuję zakupy na po przeprowadzce.

@aneczqa haha zachcianki[emoji1] ale nie powiem, też bym taki chleb z pasztetem i ogórkiem wciągnęła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@doriq no to ma sens. Moja mama pol wyprawki kupiła az w koncu na nia krzyknęłam, że to doceniamy, ale to nasze dziecko i chcemy je ubierać po swojemu a ona już swoje mogla poubierac jak chciała i jesli chce wydawać na wnuczke niech poczeka i kupi to co bedziemy chcieli dla niej a bedzie potrzebne... Np śpiworek do wózka lub kocyk do nosidełka ale taki jak wybiore sama.

@Vercia u nas wygrała logistyka. Musze dźwigać na 4 pietro wiec bedzie fotelik kiddy zamiast gondolki (ma funkcje leżenia) i spacerowka joie mytrax. Fotelik już jest w kolorze czarno szarym, a spacerówka bedzie albo granat albo wyplowialy czarny, tu nie wybrałam ale na to czas mam. Chyba ze zmienimy mieszkanie wtedy anex sport uzywany/roan bass nowy

Dziękuje Doriq, zaraz poczytam :*
Vercia, ja tez mam wizytę 12! Ciekawa jestem ile juz mój syneczek wazy :)
Dziewczyny, ale dzisiaj dostalam w kość w pracy, biodra chcą mi się rozpaść na milion kawałków.
Mialam dzisiaj dyżury na boisku, zmarzlam okropnie ale moje uczennice zawsze dotrzymuja mi towarzystwa  i jest wesoło.
Jeda wspomniała dzisiaj ze lubi chleb z pasztetem i ogorkiem kiszonym...I ja dostalam od razu slinotoku. Mężowi wyslalam smsa żeby po drodze z pracy kupił pasztet i ogorki, które wlozylam do sloika na malosolne :p

Heh, od 2 dni jem chleb i to biały a jadłam zawsze ciemny z pasztetem i ogórkiem małosolnym

Ja ciuszkòw mam chyba na trojaczki Kupiłam już na początku ciąży jak były wyprzedaże. Tak lekko i z rozsądkiem. A tu moja mam przyjechała z 3 torbami i potem kolejny raz aż ją zastopowałam a ona że poprostu musi a nie jest zakupoholiczką. To teraz kupuje pampersy. Mam też już 2 kocyki i kołderkę, kołyskę i wózek Kupiłam też komodę na ciuszki Co do prezentów od rodziny to pytali mnie i dostaną do kupienia leżaczek bujaczek mate i chustę i dam im konkretne linki bo oni tak wolą i ja też.

Widze ja najbiedniejsza z ta wyprawka [emoji23][emoji23] a co do wozka mi jedno czy ciezki czy nie bo w domu mieszkam [emoji5] takze az tak sie nie nadzwigam [emoji14] a tez zalezy jakie dziecko bedzie, bo siostra nawet nie mogla marzyc zeby isc na spacer, caly czas byl ryk [emoji23] i wozek z domu tylko stal. Mam nadzieje, ze u mnie tego nie bedzie [emoji57]

Mojej teściowej się nie przepowie. Maxowi też kupuje pełno ciuchów, a nawet jest w stanie powiedzieć, że po co my kupujemy i tracimy pieniądze, przecież ona tyle kupiła. Ale ona kupuje takie zwykłe ciuszki, więc używamy po domu, albo na podwórko. My zazwyczaj kupujemy mu ubrania z wyższej półki, więc już się przyzwyczailiśmy.

Co do wózka to miałam wcześniej wielofunkcyjny i zdecydowanie szkoda kasy. Teraz będzie gondolka z funkcją przełączenia na fotelik samochodowy + mc laren spacerówka, którą serdecznie polecam.

Ja tez juz trochę zgromadzilam wyprawki :)
Mam lozeczko z materacykiem, przewijak, pieluchy tetrowe, flanelowe, 2 kocyki, 2 prześcieradła z gumką, 2 komplety pościeli, otulacz, smoczki, ubrania do trzech miesięcy i wózek
Kupilam używany baby design lupo comfort
Nie umiem wstawić/zmniejszyć zdjęć wiec nie mam jak zaprezentować wam moich łupów 

@aneczqa ja tez nie moglam dodac zdjec. Teraz zainstalowalam appke i moge normalnie z telefonu zdjecia robić.

Bylyscie moze na usg 3d?

Cześć Dziewczyny,
ja też będę sierpniową mamusią. Mam już synka, który ma prawie 2,5 roku. A w sierpniu czekam na córeczkę.
Co do wyprawki, to mam bardzo mało, trochę ubranek po synku w neutralnych kolorach.

reklama
Ja wózek mam babyactive Shell duży i ciężki ale mieszkam na 1 piętrze i jest u nas na klatce miejsce na wózki Jeszcze mój się zmieści

Do góry