reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@luska1979 nie kupuję, bo moja teściowa w szale zakupów już pewnie zrobiła zapasy na pierwsze 2 lata, a poza tym będziemy się przeprowadzać i nie chce mi się za dużo przewozić. Lepiej jak zaplanuję zakupy na po przeprowadzce.

@aneczqa haha zachcianki[emoji1] ale nie powiem, też bym taki chleb z pasztetem i ogórkiem wciągnęła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@doriq no to ma sens. Moja mama pol wyprawki kupiła az w koncu na nia krzyknęłam, że to doceniamy, ale to nasze dziecko i chcemy je ubierać po swojemu a ona już swoje mogla poubierac jak chciała i jesli chce wydawać na wnuczke niech poczeka i kupi to co bedziemy chcieli dla niej a bedzie potrzebne... Np śpiworek do wózka lub kocyk do nosidełka ale taki jak wybiore sama.

@Vercia u nas wygrała logistyka. Musze dźwigać na 4 pietro wiec bedzie fotelik kiddy zamiast gondolki (ma funkcje leżenia) i spacerowka joie mytrax. Fotelik już jest w kolorze czarno szarym, a spacerówka bedzie albo granat albo wyplowialy czarny, tu nie wybrałam ale na to czas mam. Chyba ze zmienimy mieszkanie wtedy anex sport uzywany/roan bass nowy

Dziękuje Doriq, zaraz poczytam :*
Vercia, ja tez mam wizytę 12! Ciekawa jestem ile juz mój syneczek wazy :)
Dziewczyny, ale dzisiaj dostalam w kość w pracy, biodra chcą mi się rozpaść na milion kawałków.
Mialam dzisiaj dyżury na boisku, zmarzlam okropnie ale moje uczennice zawsze dotrzymuja mi towarzystwa  i jest wesoło.
Jeda wspomniała dzisiaj ze lubi chleb z pasztetem i ogorkiem kiszonym...I ja dostalam od razu slinotoku. Mężowi wyslalam smsa żeby po drodze z pracy kupił pasztet i ogorki, które wlozylam do sloika na malosolne :p

Heh, od 2 dni jem chleb i to biały a jadłam zawsze ciemny z pasztetem i ogórkiem małosolnym

Ja ciuszkòw mam chyba na trojaczki Kupiłam już na początku ciąży jak były wyprzedaże. Tak lekko i z rozsądkiem. A tu moja mam przyjechała z 3 torbami i potem kolejny raz aż ją zastopowałam a ona że poprostu musi a nie jest zakupoholiczką. To teraz kupuje pampersy. Mam też już 2 kocyki i kołderkę, kołyskę i wózek Kupiłam też komodę na ciuszki Co do prezentów od rodziny to pytali mnie i dostaną do kupienia leżaczek bujaczek mate i chustę i dam im konkretne linki bo oni tak wolą i ja też.

Widze ja najbiedniejsza z ta wyprawka [emoji23][emoji23] a co do wozka mi jedno czy ciezki czy nie bo w domu mieszkam [emoji5] takze az tak sie nie nadzwigam [emoji14] a tez zalezy jakie dziecko bedzie, bo siostra nawet nie mogla marzyc zeby isc na spacer, caly czas byl ryk [emoji23] i wozek z domu tylko stal. Mam nadzieje, ze u mnie tego nie bedzie [emoji57]

Mojej teściowej się nie przepowie. Maxowi też kupuje pełno ciuchów, a nawet jest w stanie powiedzieć, że po co my kupujemy i tracimy pieniądze, przecież ona tyle kupiła. Ale ona kupuje takie zwykłe ciuszki, więc używamy po domu, albo na podwórko. My zazwyczaj kupujemy mu ubrania z wyższej półki, więc już się przyzwyczailiśmy.

Co do wózka to miałam wcześniej wielofunkcyjny i zdecydowanie szkoda kasy. Teraz będzie gondolka z funkcją przełączenia na fotelik samochodowy + mc laren spacerówka, którą serdecznie polecam.

Ja tez juz trochę zgromadzilam wyprawki :)
Mam lozeczko z materacykiem, przewijak, pieluchy tetrowe, flanelowe, 2 kocyki, 2 prześcieradła z gumką, 2 komplety pościeli, otulacz, smoczki, ubrania do trzech miesięcy i wózek
Kupilam używany baby design lupo comfort
Nie umiem wstawić/zmniejszyć zdjęć wiec nie mam jak zaprezentować wam moich łupów 

@aneczqa ja tez nie moglam dodac zdjec. Teraz zainstalowalam appke i moge normalnie z telefonu zdjecia robić.

Bylyscie moze na usg 3d?

Cześć Dziewczyny,
ja też będę sierpniową mamusią. Mam już synka, który ma prawie 2,5 roku. A w sierpniu czekam na córeczkę.
Co do wyprawki, to mam bardzo mało, trochę ubranek po synku w neutralnych kolorach.

reklama
Ja wózek mam babyactive Shell duży i ciężki ale mieszkam na 1 piętrze i jest u nas na klatce miejsce na wózki Jeszcze mój się zmieści

Do góry