reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
U mnie cale 1 kg na plusie ale ja dużo, bardzo dużo składałam ofiar panu ceramicznemu. Teraz też się zdarzają. A apetytu na jedzenie szczególnie jakoś nie mam. A zastrzyki z cleksane po operacyjne i w gipsie to koszmar. M ma w tym już wprawe jak 3 miesiace mnie kuł wiec w razie czego da radę i z heparyna.

U mnie apetyt kosmiczny Dostaję przed 7 śniadanie i herbatkę do łòżka bo jak pòźniej wstanę to mnie mdli z głodu i potrafię wymiotować. Więc kochany mąż robi dostawę do łòżka. Potem jem co 2 godziny Dopiero popołudniu wilczy głòd ustaje. Ze względu na ilości posiłków jem zdrowo. Biały chleb kasze makarony i ryże zamieniłam na ciemne. Banany i śliwki na jabłka i gruszki Jem mało wieprzowiny. To właśnie dlatego że jestem otyła i bałam się o cukrzycę ciążową i nadciśnienie. Na szczęście wszystko w normie. Oczywiście od czasu do czasu zjem coś czekoladowego

Ja jak apetytu nie mialam od poczatku ciazy, tak teraz tez mnie do jedzenia nie ciagnie. A tesciowa tylko gada, musisz jesc musisz jesc.. jakby mogla to by na sile we mnie wpychala.. (anorektyczka nie jestem zeby nie bylo 80kg mam, zapasy sa wiec zacne [emoji23]) a najgorsze, jak bylo cieplo na dworze 18 stopni, kazdy w krotkim rekawku.. a ona by mi kazala ubrac sweter, kurtke i szal.. ja jestem zahartowana, praktycznie wcale nie choruje, a jej wiecznie zimno. Jak bedzie mi tak dziecko przegrzewac to jej wpier.... [emoji23]

Heh rozumiem Cię doskonale Ja mam anemię bo za mało czasu spędzam na powietrzu A mòj gin jest do dupy bo każe mi leżeć A ubieram się jakbym nie dbała o to czy w ciąży zachoruje. Na anemię mam świeże soki z burakòw pasztet w wątròbki 2 pietruszki dziennie herbatę z pokrzywy na pytanie co jadłam na śniadanie ostatnio odpowiedziałam teściowej że McDonalda chociaż grzecznie zjadł ciemny chleb z serkiem i pietruszką. Hit to pytanie- oj a czemu w tej ciąży źle się czujesz z Julką było tak dobrze. Wiem że to troska ale uszami wychodzi

Hej, ja miałam cesarkę i żadnych zastrzyków nie brałam. Mikołaja urodziłam o 20, a o 2 w nocy pielęgniarka wysłała mnie do łazienki przez 2 tygodnie czułam dyskomfort, a później było coraz lepiej. Teraz została tylko słabo widoczna blizna.
Ja przytyłam na razie 4 kg. Ale najwięcej kg pojawia się w 8 i 9 mc, także dziewczyny jeszcze wszystko przed nami. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, więc w tej postanowiłam bardziej zadbać o siebie

Kamila większą córkę urodziłam o wiele łatwiej niż starszą mniej ważącą.Moim zdaniem to mit że przy 4kg dziecku bardziej się namęczysz niż przy 3 kg.To zależy od wielu rzeczy.
Ja też czuję już mocne kopniaki...a dzidziuś ważył tydzień temu 670 g.
Ja mam już 6 kg na plusie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry