reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
E-O tak będzie Marcin u nas w ang.wersji Martin.Dużo osób mówi że dziwne imię...nam się z mężem podoba.
Moje 2 porody sn były ok.Pierwszy 8 h i drugi 4 h i to liczę od pierwszego bolesnego skurczu bo obydwa wywoływane w 42 tc.Bolało mocno ale dałam radę tylko z gazem bo rozwarcie tak szybko postępowało że nie było czasu nawet na epidural.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też jeszcze pracuje.Planuje tak do 34 tc.Pewnie znów urodzę w 42 tc bo szyjkę mam bardzo długą.Póki co jeszcze jestem żywiołem energii.
Aneczqa czasen odczuwam taki nacisk na krocze zwłaszcza jak kucam.

Kamila, czyli twoja córka jest tylko miesiac młodsza od mojego syna, ktory jest z 3 lutego [emoji6]

Luska, my mamy ustalone, ze na pierwsze imie dajemy wersje polska a na drugie wersje angielska i jesli kiedys w przyszłości beda chcieli sobie zamienić to maja alternatywę w zależności od kraju. Dlatego bardzo prawdopodobne, ze Ludwik tez bedzie miał Martin na drugie [emoji6]

Ja tez czuje ucisk na dolnym sprzęcie [emoji6]. Mowilam o tym na ostatniej wizycie i usłyszałam, ze to normalne na tym etapie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Marcin to bardzo ładne proste imię, nie widzę w nim nic dziwnego. Teraz trochę rzadziej daje się je dzieciom . Ja mam w klasie Marcina :biggrin2:
My chyba damy na imię Olek :)
Dziewczyny pocieszylyscie mnie ze was tez TAM boli :p bo przynajmniej wiem ze to normalne a nie ze cos się złego dzieje. A ja się nie przejmowałam bólem tylko ze ten bol może coś złego oznaczać.
Luska, ja tez mam szyjkę długa ale mam nadzieje ze do 42 tyg nie będę się kulac :szok:
Ze starszym wody odeszły mi w 38 tyg.

U nas Anielka i nie dajemy 2giego imienia.

Mi twardnieje i pobolewa podbrzusze ostatnio jak więcej siedze lub troche pochodzę. Gin dała mi luteine 2 razy dziennie.

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa odnośnie imienia Marcin.
Dziwne imię w tym stylu że już zapomniane i w ostatnich latach nie nadawane.
Aneczqa ja obydwie córki urodziłam w 42 tc przez wywołanie...więc teraz pewnie nie będzie inaczej.Już się nastawiam psychicznie na to.

Filip też śliczne imię.
My dajemy drugie imię...pewnie będzie Robert...to był długo nasz typ na pierwsze imię dla chłopca.
Moje córeczki to Emily Elizabeth i Victoria Julie...wię obydwa imiona mają w wersji ang.

reklama
Kotomiś mi tez brzuch twardnieje ale nie boli mnie to, chociaz jest nieprzyjemne. Lekarz mówił ze na tym etapie to normalne i gdyby zdarzało się częściej to dzwonić albo przyjeżdżać to będziemy radzić.
Anielka bardzo ładne imię i chyba nie znam żadnej Anielki :biggrin2:

Do góry