reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
U mnie cale 1 kg na plusie ale ja dużo, bardzo dużo składałam ofiar panu ceramicznemu. Teraz też się zdarzają. A apetytu na jedzenie szczególnie jakoś nie mam. A zastrzyki z cleksane po operacyjne i w gipsie to koszmar. M ma w tym już wprawe jak 3 miesiace mnie kuł wiec w razie czego da radę i z heparyna.

U mnie apetyt kosmiczny Dostaję przed 7 śniadanie i herbatkę do łòżka bo jak pòźniej wstanę to mnie mdli z głodu i potrafię wymiotować. Więc kochany mąż robi dostawę do łòżka. Potem jem co 2 godziny Dopiero popołudniu wilczy głòd ustaje. Ze względu na ilości posiłków jem zdrowo. Biały chleb kasze makarony i ryże zamieniłam na ciemne. Banany i śliwki na jabłka i gruszki Jem mało wieprzowiny. To właśnie dlatego że jestem otyła i bałam się o cukrzycę ciążową i nadciśnienie. Na szczęście wszystko w normie. Oczywiście od czasu do czasu zjem coś czekoladowego

Ja jak apetytu nie mialam od poczatku ciazy, tak teraz tez mnie do jedzenia nie ciagnie. A tesciowa tylko gada, musisz jesc musisz jesc.. jakby mogla to by na sile we mnie wpychala.. (anorektyczka nie jestem zeby nie bylo 80kg mam, zapasy sa wiec zacne [emoji23]) a najgorsze, jak bylo cieplo na dworze 18 stopni, kazdy w krotkim rekawku.. a ona by mi kazala ubrac sweter, kurtke i szal.. ja jestem zahartowana, praktycznie wcale nie choruje, a jej wiecznie zimno. Jak bedzie mi tak dziecko przegrzewac to jej wpier.... [emoji23]

Heh rozumiem Cię doskonale Ja mam anemię bo za mało czasu spędzam na powietrzu A mòj gin jest do dupy bo każe mi leżeć A ubieram się jakbym nie dbała o to czy w ciąży zachoruje. Na anemię mam świeże soki z burakòw pasztet w wątròbki 2 pietruszki dziennie herbatę z pokrzywy na pytanie co jadłam na śniadanie ostatnio odpowiedziałam teściowej że McDonalda chociaż grzecznie zjadł ciemny chleb z serkiem i pietruszką. Hit to pytanie- oj a czemu w tej ciąży źle się czujesz z Julką było tak dobrze. Wiem że to troska ale uszami wychodzi

Hej, ja miałam cesarkę i żadnych zastrzyków nie brałam. Mikołaja urodziłam o 20, a o 2 w nocy pielęgniarka wysłała mnie do łazienki przez 2 tygodnie czułam dyskomfort, a później było coraz lepiej. Teraz została tylko słabo widoczna blizna.
Ja przytyłam na razie 4 kg. Ale najwięcej kg pojawia się w 8 i 9 mc, także dziewczyny jeszcze wszystko przed nami. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, więc w tej postanowiłam bardziej zadbać o siebie

Kamila większą córkę urodziłam o wiele łatwiej niż starszą mniej ważącą.Moim zdaniem to mit że przy 4kg dziecku bardziej się namęczysz niż przy 3 kg.To zależy od wielu rzeczy.
Ja też czuję już mocne kopniaki...a dzidziuś ważył tydzień temu 670 g.
Ja mam już 6 kg na plusie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry