reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Klusek wózek fajny.
Evelinia ja nie narzekam...wysypiam się w tej ciąży.Gorzej że w weekend wracam już do pracy i 3 nocki bez snu przede mną...przerąbane.Dobrze że za miesiąc kolejny urlop.
Aga byłam ciekawa czy te parametry się zmieniają bo w PL w przypadku wahań każą powtórzyć nt a tu w UK mi mówili że to nie ma sensu bo wynik będzie taki sam.Dzięki za odpowiedź.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aga aha to ja nazywam rajstopy pończochami.
Dzag82 mam tak samo z cerą tylko że przed ciążą to jak jeden pryszcz się pojawił to już była tragedia...mam nadzieję że po ciąży to wróci do poprzedniego stanu.
Dzasta.o to przynajmniej tyle dobrze że tragedii nie ma.
Kotomiś gratuluję fajnej wizyty.A to dzidzia uparta jak moja.
Hola co z Twoim wynikiem cytologii?Co to jest stan przedrakowy?Cytologia nie ma żadnego związku z moczem.
Ja w dzieciństwie często łapałam infekcje moczowe....moje słabe nerki.Ale od kilku lat odpukać odkąd urodziłam kamień z dróg moczowych choć raczej to związku nie ma.Po prostu dbam o swoje nerki.I sok żurawinowy regularnie popijam.

Dzag82 tu w UK nawet kobieta ciężarna musi mieć pasy zapięte więc jak nie chcę mandatów płacić lepiej się do tego dostosować..Dobry patent z tymi pasami...wypróbuje go.Choć pas mi na razie nie przeskadza raczej sama pozycja siedząca.Dobrze że to tylko 10 minu jazdy do szkoły Emi i 5 minut do przedszkola Wiki.
Mam tak samo z paznokciami...
Dzag82 tak kupujemy ten domek który upatrzyliśmy ale go dostaniemy dopiero w lipcu więc przeprowadzać się będę na ostatnią chwilę ale to w zasadzie 5 minut od nas piechotą i mąż obiecał że wszystko ogarnie więc mu uległam.Mam nadzieję że jakoś damy radę.A mąż tak na cały sierpień bierze urlop więc będzie najwyżej wykańczał pokoje wtedy a dzieci w szkole będą a ja z maluszkiem.

Dzag82 ja też o tym zapomniałam mimo że u nas wczoraj był wtorek naleśnikowy.
Na szczęście zupa ogórkowa dziś na obiad jest.
Trudno jest być na bieżąco z forum....wczoraj wieczorem przez nadrabianie już puzzli nie poukładałam.
Daj znać po wizycie w poradni.

Kotomiś ja smaruję już od 10 tc więc dobre jakieś 2 miesiące...dla nie przereklamowany.Jak w żadnej ciąży rozstępów nie miałam to teraz chyba je będę mieć na pamiątkę.
Patysia152 może synkowi jakieś ząbki idą...i stąd te słabsze spanie.
I sprawa wyjaśniona...zawsze wtedy dzieci słabiej śpi.W jakich godzinach pracujesz?Bo ja na nockach od 20 do 8 rano...w piątek wracam po urlopie i już mi się nie chcę.

Kotomiś ja smaruję już od 10 tc więc dobre jakieś 2 miesiące...dla nie przereklamowany.Jak w żadnej ciąży rozstępów nie miałam to teraz chyba je będę mieć na pamiątkę.
Patysia152 może synkowi jakieś ząbki idą...i stąd te słabsze spanie.
I sprawa wyjaśniona...zawsze wtedy dzieci słabiej śpi.W jakich godzinach pracujesz?Bo ja na nockach od 20 do 8 rano...w piątek wracam po urlopie i już mi się nie chcę.

Ja we wtorki 16 do 23 a w weekend albo 7-15 albo 15-23...
Zabki i cos jest na rzeczy... nie wiem czy nie zapalenie spojowki... bo ropa non stop teraz leci...

Morawka taka sama ze mnie kobietka...przynajmniej się pocieszyłam że nie jestem jedyna w tym gronie.
Mi pasy w aucie nie idą tak przez brzuch żeby mi to przeszkadzało już teraz.Ale słyszałam o tych nakładkach.
Dona1710 witaj...dla mnie najważniejsze że dziecko zdrowa a co do płci to napewno 3 córeczka będzie tak samo kochana jak 2 poprzednie.Ja też mam 2 córeczki ale płci 3 dziecka jeszcze nie znam.
Skąd dokładnie ze Śląska jesteś?
Patysia152 ja też na szczęście pracuje tylko 3 nocki w tygodniu.
Itta87 zdrówka dla synka.Też ze mnie taka kobietka.
Patysia152 możesz wcześniej pójść na macierzyńskie już w 6 m.ale wtedy szybciej będziesz musiała wrócić do pracy.

luska1979 pisze:
Ja chyba jedyna na tym forum nie malująca paznokci.Robię je od święta.Przy dzieciach nie mam na nie czasu.
A właśnie, że nie, bo ja też :blink:. Ja muszę mieć praktycznie - krótko ścięte i niepomalowane. Jak mam na 3mm odrośnięte, to mnie dosłownie bolą. I jak coś robię w kuchni, i mi pod pazury coś wejdzie... O Booożeeee szału można dostać. Za dużo w domu robię i z dziećmi, na komputerze w pracy (no, może nie teraz aktualnie :rolleyes2: ) - długie pazury przeszkadzają a pomalowane zaraz by były zdrapane. Maluję tylko na okazję lub jak mam widzimisię - i to tylko bezbarwnym, lubię jak się tak błyszczą.
Itta87 i Morawka, przybijam Wam piątkę łapą z niepomalowanymi krótkimi paznokciami :rofl2:

Patysia, temperatura 37 to nawet nie jest podwyższona :sorry:. Wysokość temperatury też zależy od miejsca, gdzie się mierzy. Inaczej traktuje się np takie 38 pod pachą a inaczej na czole przy bezdotykowym termometrze. Ale ropka w oczku to już znak o infekcji :-( :(. Oby go nie rozłożyło całkiem...

Dona1710, witaj :blink: I wiedz, że są mamy które doskonale rozumieją Twoją sytuację. Dziecko to dziecko, skarb. Ale ktoś, kto ma już dwójkę dzieci tej samej płci i nagle słyszy, że trzecie to też kolejny chłopczyk czy kolejna dziewczynka, to jednak czuje żal. To chyba trochę niewytłumaczalne, bo jednocześnie się człowiek cieszy i żal czuje :sorry2:.
Ja mimo wszystko cieszę się, że będę miała (najprawdopodobniej) trzech synów, a nie trzy dziewczyny :laugh2: Ja czuję, że z dziewuchami bym nie wytrzymała :rofl2:.

GuaRaNa pisze:
@dzag82 już tak jeździsz z tym pasem? Zaraz się wybieram to wypróbuję.
Nie, jeszcze nie. Jeszcze mam mały brzuch, a dodatkowo póki jeszcze w kurtce jeżdżę, to pas biodrowy jest poniżej kurtki, na biodrach dosłownie. Więc nawet gdyby mi się - tfu tfu - przydarzyła stłuczka, to brzuch nie będzie uciśnięty. Ale pewnie za chwilę zrobię zmianę w zapinaniu pasów.

Joanna1987, gratuluję dziewczynki, a przede wszystkim ZDROWEJ dziewczynki :tak:

dzasta.o, zwykłe malowanie czy coś grubszego... nieważne. Na materiały musicie wydać kasę. To nie Wasza wina, niech to finansuje ubezpieczenie sąsiada - po to te ubezpieczenia są, po to się płaci składki. A jeśli sąsiad nie ma - to jego strata. Niech płaci ze swojej kieszeni. Będzie miał nauczkę na przyszłość. Ja bym nie popuściła, bo mimo że wiadomo, że specjalnie nie zrobił, to jednak od takich sytuacji są ubezpieczenia i nie ma krzyku. A kwoty ubezpieczeń mieszkań od takich podstawowych ryzyk to w całym roku są naprawdę niewielkie pieniądze. Więcej pewnie będzie kosztować podkład, farba, pędzle niż składka ubezpieczenia na rok.

luska1979 pisze:
Dzag82 tu w UK nawet kobieta ciężarna musi mieć pasy zapięte więc jak nie chcę mandatów płacić lepiej się do tego dostosować..Dobry patent z tymi pasami...wypróbuje go.Choć pas mi na razie nie przeskadza raczej sama pozycja siedząca.Dobrze że to tylko 10 minu jazdy do szkoły Emi i 5 minut do przedszkola Wiki.
No i bardzo dobrze :rolleyes2:. Gdzieś poza Polską funkcjonuje taki niemądry przepis, który daje wygodę kobiecie sprowadzając wielkie niebezpieczeństwo na nią i nienarodzone dziecko? Od tego są na przykład te adaptery do pasów dla ciężarnych.

Oooo, Luska, no to super, że ten domek kupujecie :tak: Dacie radę, na pewno. Tak to jest, że jak trzeba to się po prostu udaje :blink: A ma deweloper stronę internetową z tą inwestycją?

No, to ja już w domku, umówiona na wizytę w poradni, termin 10 kwietnia :rofl: Ale spoko, bo nie jestem żadnym nagłym przypadkiem. Może dla nagłych przypadków znajdują się szybkie terminy. U mnie nie ma na razie problemu, lekarka też mówiła, żeby sobie tylko termin zaklepać, bo nie wiadomo, czy jednak cukrzyca się nie ujawni, to już termin będzie. Pogadałam z pielęgniarką, fajna rzeczowa babka, ostatnio też u niej akurat byłam. Wie, że już się półtora roku temu spotkałyśmy w poradni ;-) ;) więc konkretnie ze mną rozmawiała, a nie jak z siusiumajtą przerażoną sytuacją. Luzik.
A teraz zupka - dzisiaj znowu pomidorowa, i póki mam powera to jeszcze ogarnę cebulki krokusów na balkon i cebulę do ziemi wsadzę, bo już szczypior rośnie niam niam niam :rolleyes2:. Muszę korzystać z sił póki są, bo dzisiaj mieliśmy pobudkę o 4:50 :rofl:

Luska, Patysia, jak to możliwe, że tak mało w tygodniu pracujecie? :-p To jest jakiś niepełny etat, czy taka rozpusta w UK jest po prostu? :-p

reklama
Dziewczyny napewno poczujecie już za niedługo ruchy.
Patysia152 my z kolei jesteśmy wierni marce volvo ....to było nasze pierwsze auto w UK i od tamtego czasu tylko volvo.
Dona1710 mi się od czasu do czasu zdarzają jeszcze poranne mdłości.
Joanna1987 ale super.Gratuluję zdrowej dziewczynki.

Do góry