reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Nasza Maja.
1487767660-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No faktycznie identyczna tylko mój kocur[emoji2]

reklama
Dzag82 już pewnie czas na obiad.
Atfk ja mam zawroty głowy też czasami a ciśnienie krwi podręcznikowe.Czasem to mam z głodu a czasem to pewnie taki urok ciąży.
Deszczu współczuję.
Kotomiś więc to pewnie nacisk macicy.
Dzag82 to fakt że ja taka mamusia co tylko dba o swoje skarby...a o siebie nie.A w związku z licznymi problemami rozwojowymi moich pociech już czasu nieraz mi brakuje na zadbanie o swoje zdrowie.
U nas w ciąży cytologii w nie robią ale tak to też co rok dostaje zaproszenie na badanie ale zawsze je ignoruje i mówię że w PL robiłam.Jak mieszkałam w PL to brałam pigułki i raz w roku jak w zegarku robiłam cytologię co pół roku badania krwi...wiadomo jak to jest przy braniu pigułek.
Tu się trochę rozpuściłam odkąd mam dzieci.

Evelinia to dobrze że ćwiczysz mięśnie kegla.
No ja łatwych porodów nie miałam...Emi się zaklinowała główką i to był moment dla mnie paniki bo naprawdę moje parcie nic nie dawało.Do dziś z mężem myślimy że to mogło przyczynić się do jej autyzmu oczywiście wraz z tą mikrodelecją.
To jak za drugim razem zaparłam się i szybko urodziłam to znów dostałam mocnego krwotoku.
Może za 3 razem będzie lepiej.

Guarana masz rację...lepiej jednak urodzić ok.40 tc.U nas dla wszystkich takich same przepisy...nawet księżnej Kate wcześniej nie chcieli wywołać porodu.Masz zabukowane wywoływanie porodu w 10 dni po terminie.
Dzag82 pochwal się torbą.

Ha, nie zapapugujecie, bo jedna sztuk była :D. Link do: torebka worek krata camel shopper bag XL sowa boho . (tzreba zjechać na dół, bo aukcja zakończona) Z resztą, jest dość.,... hmmm... osobliwa. Właśnie od znajomej usłyszałam, że dziecinna :rofl2:
Ja nigdy nie znajdę idealnej torby. Dlatego szukam szukam i wiecznie bez torebki chodzę, jakieś goowno pierwsze lepsze w desperacji wezmę z półki, byle tanie było. Ta jest idealna pod względem wielkości i kształtu - przydałoby się jeszcze zamknięcie i dwie komory w środku, z jakąś małą kieszonką. Ale na wyjścia z dziećmi i do sklepu super. Do stroju galowego nie potrzebuję :-p Ma się zmieścić portfel, jakieś dokumenty, telefony, chusteczki, pieluchy, smoczki, autka, przekąski i picie :laugh2: A jak znajdę jakiś punkt, gdzie szyją torebki na zamówienie, to dam tą na wzór i mój materiał, jakiś bez oczu wzór sobie zrobię :laugh2:, z zamknięciem. Już mi raz buchnęli portfel z niezapinanej torebki. Dziękuję.

Faktycznie młodzieżowa,ale jak dla mnie super na luźne wyjście

Ja sama nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć i zacznę szaleństwo zakupowe.
Patysia152 ja wczoraj lody o smaku cytrynowego cheesecake.
Jedynie co u nas nie jest dobre w tym menu że kompletnie nie biorą pod uwagę że matki karmiące nie wszystko mogą jeść więc masz np.sok pomarańczowy do picia.

Witam
A ztym sie nie zgadzam :) ja pilam u jadlam wszystko :)

Patysia152 prywatnie możesz zrobić usg sprawdzające szyjkę macicę...to dla kobiet mające z tym problem.
Mi nikt tego nie zauważył na usg...sama to wyczułam i dopytałam się położnej.
Guarana ale nic Ci się nie działo w pierwszej ciąży?Nie urodziłaś wcześniaka?
Martaem95 to chyba lepiej tak i masz szansę na parkę.
Beata1313 i jak zniosłaś takie porody?
Ja też od razu się cyckowałam z Emi...taka głodna się urodziła może dlatego że przez 8 h porodu nic nie jadłam.Położna powiedziała że wróci i pokaże jak ją przystawiać ale zanim wróciła Emi była już nakarmiona.
Dzag82 różnica między naszymi 2 tygodni...więc wydaje mi się że powinnam już ruchy dziecka.
Wiem wiem że ciekawie u mnie nie jest.
Ty rodziłaś przez cc?To teraz będziesz też mieć cesarkę?
Evelinia i co z tą szyjką macicy w tej ciąży?Nie ma to żadnego znaczenia że popękała?

Najgorsze ze ja nie wiem jak moja szyjka... to skad moge wiedziec czy cos nie tak.. mam nadzieje ze wszystko ok :) czekam na kolejne usg i poznanie lokatora :D chcialabym zostawic ta wiadomosc tylko dla siebie i eMa a jak wyjdzie zobaczymy :)

Dzag82 już nie widzę Twojej torebki.
A teraz widzę...fajna.
25 pixels cytrusy są ciężkie dla małego żołądeczka a truskawki z kolei uczulające.Ja jestem wrzodowcem to moja dieta karmiąca wyklucza te najbardziej nie wskazane produkty dla wrzodowców więc osób mających problemy z żołądkiem.I jest ok dla dzidzi.U nas też nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej ale swój rozum mam i wiem że pewne produkty zwłaszcza polskie jak grzyby np.mogą zaszkodzić maleństwu.
O.paulina lepiej mnie nie drażnij...żartuję oczywiście.Ja kocham swoją pracę i kumpele z niej.
O.paulina to bierz się za ćwiczenia kegla...bo to może się skończyć jak u mnie.
Dasz radę pewnie z wyprawką...ja akurat mam trochę kasy odłożonej na nasze super wakacje które trzeba będzie odłożyć w czasie więc pieniążki pójdą na zakupy dla maluszka.
25_pixels ja też każdego ranka w szpitalu musiałam wygospodarować trochę czasu na makijaż.Paznokcie sobie darowałam bo wiem że ważne by były niepomalowane.

reklama
Do góry