reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas też będzie odstęp 23 miesięcy między dzieciakami. Zastanawiam się jak sobie dam radę bo mąż w pracy a wszyscy daleko ...
U mnie to samo- 23 miesiące i ja nie wiem jak na spacer wyjdę z dwójką ???
Ja sie wyprowadze do drugiego pokoju pewnie z noworodkiem a maz bedzie spal z córką albo noworodek w wozku... kurcze sama nie wiem jak to wyjdzie
Taki sam mam plan. Musze tylko wygodniejsze łóżko zakupić :)

reklama
U mnie będzie podobnie. 20 miesięcy do młodszego syna. Dlatego od razu biorę wózek "rok po roku". Na dostawkę-podest pod nóżki Witek jeszcze będzie za mały.

O majjjj ale zescie naprodukowaly od rana :szok:

Co do wyprawki to ciuszki dokupie jesli bedzie faktycznie synek. Z reszty to mysle o dostawce do wozka, chuscie, lezaczku ;-)

@dzag82 super , ze juz masz prawe w chustowaniu, dla mnie to bedzie nowosc :-/

Moja Neli byla spokojna w brzuszku, a teraz to szogun wielki :-)

@ikulka moj mezo tez "wyprowadzi" sie do salonu po porodzie ;-)

@Nina90 spokojnie kochana na pewno to sie zmieni po porodzie :-)

@atfk to widze, ze czwartek bedzie goracy w wizyty :-D

@25_pixels o majj juz widze, ta predkosc jak biegl do kuchni ;-) . To moja mala ost przyprawila mnie prawie o zawal. Idziemy od auta z zakupami, ona za mna , zerkam idzie, stawiam torbe przed drzwiami klatki zeby otworzyc patrze a jej nie ma. Myslalam ze zejde, lece, wolam, zaglafam za rzywoplot, lece juz na ulice, przebiegam kolo smietnikow, a moja srula wychyla sie zza smietnika i z umiechem do mnie "akuku". Jeszcze sie trzeslam jak wchodzilysmy do domu ...

U mnie trningi mam przy Neli ;-)

@Qńka ja tez sie tego obawiam, ze bobo moze budzic Neli, bo bedziemy w trojke w sypialni. Najwyzej jak sie bedzie wybudzac to bede ja podsylac w nocy do meza do salonu ;-)

@JustynaWM jeden z moich ulubionych kolorkow :-)

Ja w czwartek lece do lidla na zakupy, na pewno kupie spodnie i chyba dwie sukieni ciazowe :-D

@Truskaweczka2017 ja to ost mam takie zacmienia, ze zapomnialam haslo do laptopa hihi

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

@luska1979 ja też nadal nic. A termin z usg na 10.08. Ale u mnie to pierwsza ciąża więc pewnie dlatego.

p19udqk3ohjsffpu.png

... ja miałam na myśli niemowlaki, maluszki, a nie konie 12-to czy 5-cio letnie, bo te to wiadomo, że inaczej czas spędzają :p

Dlatego ci próbowałam wytłumaczyć dynamikę naszej rodziny. Spędzamy dużo czasu na dworze. Całe dnie czasami. Nie muszę być na spacerze żeby być na dworze. Ale każda rodzina jest inna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dobranoc dziewczynki. Ja od dwóch dni bardzo cierpię fizycznie a przez to i psychiczne. Chyba tez "odchorowuje" kredyt na 25 lat i tą decyzję całą. Zauważyłam że w ciąży jestem słabsza psychicznie. Wpływają na mnie różne sytuacje, które normalnie bym aż tak nie przeżywała. Zjadłam juz swoją bułę na noc. I można iść spać :-)
Co do bóli krzyża to są normalne bo jak już tu pisałam. Ponoć mięśnie przy kręgosłupie rozluźniaja się w ciąży i nie trzymają dobrze. Kręgi naciskają na nerw i łupie. Trzeba nerki też wykluczyć jak wyżej nad krzyżem ale to z siuśkami było by coś poznać(że piecze itp) na brzunio i te mięśnie magnez nie zaszkodzi. Polecam. Odkąd biorę dużo lepiej się czuje. Dobranoc

U nas drama od jakiegoś czasu. Synek ma 5 lat. Za Chiny nie chce spać u siebie. Czytam mu książki aż zaśnie. Chce go jak najszybciej oduczyć wstawać w nocy. Juz prawie nie przychodzi. Ale nadal nie chce spać sam. Czasami pozwalamy mu spać z nami, więc wiem, że to nasz błąd. Moja mama jest miękka i jak mieszka u nas pozwala mu do siebie przychodzić. Z jednej strony serca nie mam im tego zabraniać, bo zdaje sobie sprawę, że nic nie trwa wiecznie i ona nigdy mu nie odmówi. Z drugiej jak wylatuje sobie na pół roku mamy problem.

Ehhh mam tak samo z moim 5,5 latkiem. Zawsze przyleci w nocy, albo nad ranem jak sie przebudzi na sikensa w nocy. Tez nasz błąd bo spał z nami często, ale moze w końcu wyrośnie sam i głupio mu bedzie spać z rodzicami:) nawet dałam sie namówić na wielgachne łóżko piętrowe bo tak obiecywał, ze na gorze bedzie spał sam itp. Taaaaa.... spał 2 razy, a tak to śpi na dole, a ze na dole bardzo szerokie to czasem i ja sie z nim położę a bardziej zasnę jak leżę z nim wieczorem :)

No dzieci chyba mają to do siebie, zresztą dorośli tez, że lubią byc i spać w "stadzie" że się tak wyrażę. Razem zawsze i cieplej, i raźniej :)
Męża chrzesnica tez 5 lat skończyła i nadal w nocy przychodzi do rodziców do łóżka spać. Po prostu jedne dzieci potrzebują takiej bliskości, inne przespia całą noc same. Pocieszające jest to że z tego wyrosna, kiedyś :)

Nio chyba masz racje, bo jak go pytam ale dlaczego nie śpisz sam tylko ze mną wolisz, a bo Ty jesteś taka cieplutka :):):)

Hura

udało mi się wstawic suwaczek!!!!!!!
Pięknie ma odliczać a ja ruchów nie czuje..
W pierwszej ciąży poczułam w 18 tc a tak na 100% w 20tc

reklama
Ja niby też. Ale ze względów finansowych muszę kupić przez internet. Nigdy nigdzie nie widziałam ciążowych sukienek za około 40zł, a takie dzisiaj kupiłam. Jak mi się nie spodobają to zawsze można oddać . Link do: bawełniana SUKIENKA BOMBKA tuba kieszenie CIĄŻA Link do: TRÓJKOLOROWA SUKIENKA z kieszeniami CIĄŻA S/M
I to takie typy, że i po ciąży będzie można nosić,w moim guście.
Większość spodni też pewnie przez Allegro kupię, używane.

Fajne te sukienki , taka granatowa to mój klimat :) tylko bałabym sie ze brzucha juz takiego duuuuzego nie pomieści jednak :) ale zależy tez od brzucha bo ja miałam baaaaanie ;) No i zanim bańka bedzie można śmigać :)

Do góry