reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ehhh mam tak samo z moim 5,5 latkiem. Zawsze przyleci w nocy, albo nad ranem jak sie przebudzi na sikensa w nocy. Tez nasz błąd bo spał z nami często, ale moze w końcu wyrośnie sam i głupio mu bedzie spać z rodzicami:) nawet dałam sie namówić na wielgachne łóżko piętrowe bo tak obiecywał, ze na gorze bedzie spał sam itp. Taaaaa.... spał 2 razy, a tak to śpi na dole, a ze na dole bardzo szerokie to czasem i ja sie z nim położę a bardziej zasnę jak leżę z nim wieczorem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój twierdzi, że to niesprawiedliwe. On sam. A my razem. Musi być jakiś równy podział. Postanowił, że będzie spał z maluszkiem [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Uh.. Nadrabiam prawie 10 stron, jeszcze 6! Ale wyślę co już naskrobałam bo znając życie zaraz skasuję.. [emoji14]

@Emilkaa Puki co na każdej wizycie lekarze upewniają się czy na pewno biorę ten kwas, bo ja mam taką piekielną mutację, że organizm go nie wchłania sam. Więc pewnie jest konieczny.
A ponoć kwas można łykać już nie tyle dla dziecka co dla mamy prze cała ciążę i jeszcze trochę po. Zobaczymy co mi lekarz powie. Ogarnę te leki przez internet.

@dzasta.o Na tej stronie to trzeba się zarejestrować i przysyłają taki pakuneczek? Też chcę ;D

Na butelkach się nie znam, więc nie wypowiem się.. Liczę na karmienie piersią więc oby nie były potrzebne.
A co do ćwiczeń.. Boże aż wstyd się przyznać ale ja nie robię w tym celu nic! I nie tylko teraz ale od zawsze.. Ale planuje zmianę, bo od 21 tygodnia można zapisać się u mnie do szkoły rodzenia i tam oprócz warsztatów dla rodziców są też praktycznie codziennie ćwiczenia dla ciężarnych. A to na piłkach, a to elementy jogi, albo oddychanie, fajną sprawa ;)

@angelika Anex Sport to i mój numer 1 :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Aaaa wlasnie , ja w de rejestrowalam sie jak bylam w ciazy z Nel na Rossmann, DM, Real, Pampers, Hipp i jeszcze na paru innych, to przychodzily mi kupony rabatowe n zakupy online, jakies ulotki. Najfajniejsze i najlepsze prom sa w tych pieciu firmach i teraz aktualizowalam dane na druga ciaze to juz przyszly mi nowe rabaty i upominki z,okazji ciazy na Rossmann i DM oraz taka ksiazeczka ciazy z Hipp ;-)
Dobra uciekam milej nocy :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzag82 rozkoszuj się wolnym.
Nina90 to pewnie u Ciebie będzie tak jak u mnie po urodzeniu Emilki że to mąż będzie Cię uczył obsługi dzidziusia.Mój nie bał się kąpać dziewczyn,pokazał jaki jest na to sposób i to bez żadnych pieluch czy leżaczków do wanienki.Pokazał jak dziecko trzeba ułożyć by mu się łatwo odbiło po karmieniu.Miał 12 at jak mu się najmłodszy brat urodził...stąd ta wiedza.A ja pojętna uczennica szybko załapała o co chodzi.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

@anntryb Jak możecie sobie pozwolić, to patrzeć na Anex 2w1. Oglądałam te wózki, są super. Prowadzą się świetnie, dobrze są uszyte, ę fotelik samochodowy to porażka.. Wygląda jak kawałek plastiku.. Osobiście kupię inny, porządny fotelik. Akurat na tym nie ma co oszczędzać. :)

No i nie mogę doczekać się ju tych spacerów z wózkiem. Deptak w centrum, ogromny park, po prostu pójście przed siebie z maleństwem.. Ale fajnie, że rodzimy latem! :)

No a co do spania z mężem w oddzielnych pokojach.. Ja jestem bardzo na nie (Chociaż wiem, że jak macie dzieci to ciężko pogodzić itp.. Więc nie oceniam ;)) Ale dla mnie to takie odstawienie faceta na bok. Pozbycie się bliskości.. Tak jakbym więź z dzieckiem miała tylko ja a nie on. I nawet mój M znalazł artykuł i dał mi do przeczytania, że najgorsze dla związku to oddzielne sypialnie dla rodziców gdy pojawi się dziecko.. Unijne tego za wszelką cenę. Grunt to nastawienie, że damy radę ;)

Uhh.. Nadrabiam wszystko. Zajęło mi to ponad godzinę, a taka śpiąca szłam do łóżka.. [emoji14] Dobranoc sierpnióweczki! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

25_pixels dobre te nasze dzieci...skąd się biorą ich pomysły.No moja 4letnia Wiki ostatnio sobie gumki i spinki swoje chciała przysmażyć w mikrofali.Dobrze że na czas zauważyłam.Teraz mikrofala jest wyłączona na gniazdku na wszelki wypadek.
25_pixels tylko pływanie uprawiam.

Nina90 ja chodzę na basen i póki co infekcji nie złapałam.
Wiktoriaa barbi i tak nie mają rozstępów więc bio-oil zmarnował się na daremno.

reklama
Do góry