reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dla mnie te wkładki dla niemowlaków to bajer producentów, żeby dotrzeć do nieświadomych rodziców. Tak samo jak reklamowanie wisiadeł przodem do świata, że "dziecku jest lepiej bo więcej widzi". Czyste kłamstwo. Nosidełka - mimo że ergonomiczne - to jednak obciążenie kręgosłupa w pionie, nie tak jak w chuście. Niech te mięśnie się najpierw rozpracują i nauczą trzymać kręgosłup.
Tak też jestem tego zdania, niemowlaki nie nadają się do żadnych nosidełek, w ogóle jak widzę takich nieświadomych rodziców to mam ochotę podejść i strzelić z liścia[emoji12]
Tak samo jak baby co przegrzewają dzieci, nie wiedziałam że można tylre wartw ubrań, kocy i śpiworów założyć na jedno dziecko, kiedyś babie w sklepie dziecko rozbierałam bo nie wytrzymałam wrzasku dziecka (mój sklep, a ona sama w samej koszulce) [emoji12]

Oooo dobrze wiedziec co i jakz tymi nosidelkami :) dzieki przynajmniej bede wiedziec czego szukac jak nadejdzie odpowiedni moment :p

Wiecie czego najbardziej mi szkoda??? Pod koniec lata kupilam sobie super rolki plus ochraniacze. z dziewczynami mialysmy taka paczke i na rolkach smigalysmy sobie a teraz duuuupa... w tym roku sobie nie pojezdze :(

Lecę spać. Żeby mąż nie zdążył wrócić,bo jeszcze sobie pomyśli, że na niego czekam. Phi :-p
Choć nie wiem czy zasnę, bo jakiś kretyn piłuje coś nade mną :dry:, nie wiem na którym piętrze, bo niesie się u nas głos przez kilka pięter. Super nowe bloki.

O rany, ja sobie bez wozka zycia nie wyobrazam, bez spacerow ogolnie. Wiadomo, ze starsze dzieci maja juz inne formy rozrywki, ale taki maluch przez pierwsze pol roku to swiat poza domem poznaje przeciez w wiekszosci z wozka :D nawet w ogrodzie pod domem chlopaki sobie kimali w wygodnych gondolkach. Nawet na przeludnionym Slasku jest gdzie spacerowac z wozkiem, dlatego to taki must have. My mamy w planach kupic bugaboo cameleon, jeden juz mam upatrzony, ale na razie remont pokoju chlopakow to priorytet, potem przyjdzie czas na przyjemnosci zakupowe ;) ;)

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja niby też. Ale ze względów finansowych muszę kupić przez internet. Nigdy nigdzie nie widziałam ciążowych sukienek za około 40zł, a takie dzisiaj kupiłam. Jak mi się nie spodobają to zawsze można oddać . Link do: bawełniana SUKIENKA BOMBKA tuba kieszenie CIĄŻA Link do: TRÓJKOLOROWA SUKIENKA z kieszeniami CIĄŻA S/M
I to takie typy, że i po ciąży będzie można nosić,w moim guście.
Większość spodni też pewnie przez Allegro kupię, używane.
Dzag82 fajne te sukienki, ciekawe co w realu. Napisz jak dojdą to i ja się może skusze?:)

Co do wyrzucania dziewczyn, które tylko podczytuja... a niech czytaja. Nie każda ma czas i ochotę pisać o mdlosciach, zaparciach (kolorze kupy...), sniadaniu itp
Ja Was czytam, jestem z Wami, czasem cos zalajkuje, odpisze na konkret- taka juz jestem, ale przykro mi się zrobiło ze chcecie takie osoby wyrzucić z forum a uważam ze bardziej teraz Was czytam niż pisze. Na początku pisałam dużo, a nie udzielanie się zaczęło się od tego ze nie byłam na forum ze 3 dni i miałam cos ponad 100 stron do nadrobienia. Dałam sobie spokój z czytaniem i poczułam, że chyba trochę wypadlam z obiegu rozmów.

Człowiek sobie spokojnie je sushi a Wy produkujecie jak szalone :p ale nadrobiłam :D
Ja też muszę pomału zacząć nosić już ciążowe rzeczy bo spodnie zaczynają cisnąć mimo że nic nie przytyłam. Już wyjęłam legginsy i dżinsy z szafy ;) no i pomału rozglądam się za sukienkami na wiosnę i lato :D
Tyle miałam napisać i nic nie pamiętam :p chyba muszę czytać po jednej stronie i na bieżąco odpisywać :p Wam też w ciąży pogarsza się pamięć? W każdej ciąży tak mam :/

Chromka, nikt nie pisał o wyrzucaniu. Z resztąz otwartego forum nie da się wyrzucić :laugh2: Dla mnie to po prostu takie nie bardzo, czytanie sobie forum, na którym się nie udzielam.
A zaczęło się od tego, że się zaniepokoilam, gdzie jest za_necia11. Ot tyle.

Myycha, no ja właśnie dlatego nie rozumiem tego tłumaczenia, że wózek niepotrzebny bo nie ma chodnika albo sklep blisko, a wszędzie indziej jeżdżę autem. U mnie wózek przy malucha prawie codziennie w użyciu. Dzieci uwielbiają spacery. Z resztą kurcze dla mnie też takie spacerowanie jest miłe :-) Jak na krakowskiej wsi mieszkałam, takie osiedle domów przy drodze łączącej Kraków z Niepołomicami, bez chodników oczywiście, to się po utwardzonej drodze przez pole spacerowalo, albo dwoma uliczkami między domkami, dziecko w ogródku tez w wózku leżało.

Ja również bez podgrzewacza nie wyobrażam sobie życia ale tym razem wypróbuje pomysł z termosem. butelki miałam dwie tomy tippe (czy jakoś tak to sie pisze) już a potem dokupiliśmy większe pojemności i była tez avent ta z kolei lepiej się odkręcała. Smoczki różnych firm podpasowLy synkowi nie było problemu. A z huśtawki byliśmy bardzo zadowoleni. Baldachim na łóżeczkiem No cudo pięknie wygląda fakt kurzy się ja prałam bardzo często.

Dziewczyny powiedźcie mi jak używacie podgrzewacza? Czy podgrzewacie rozrobione mleko i ono stoi jakiś czas w podgrzewaczu, czy to podgrzewa sie wode i wtedy dopiero rozrabia mleko? Kiedyś słyszałam jak kobietka rozrabiała mleko i do podgrzewacza wrzucała na pół nocy. Dla mnie temat nie do przejscia. To musi byc na świeżo.. Z moją małą do tej pory jedziemy z termosem. Zawsze mam w nim przegotowana wodę a w razie konieczności podgrzewam w mikro.

Dla mnie butelki tylko lovi. Pierwsze poszły z aventu, ale młodej mleko ulewało sie bokami jak wampirkowi ( za szerokie te obwody ). Próbowałam też tomy pippe ( prezent), ale mycie tych pierdółek ze środka mnie pokonało.:no:

Hustawka wspaniała rzecz. Tylko musze odzyskać, bo pożyczyłam.:dry:

Tak piszecie o nadopiekuńczych babciach. Hhmmmmmm czasem mi się marzy coś takiego....Mamy z mężem mamy, które wymagają naszej pomocy więc pierwsze miesiące tylko czekałam, aż jakaś ciocia wpadnie żeby mogła się chociaż wykąpac.

reklama
Też sobie nie wyobrażam bez wózka. Ja używałam nawet u moich rodziców na wsi. A oni mieszkają na totalnym końcu wsi, wśród pól i lasów, nawet asfaltu nie ma tylko zwykła żwirówka. Dla mnie codzienne spacery to podstawa, zwłaszcza że urodzimy latem ;)

Do góry