reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Gó... nie pomogła mi nic ta nospa dalej konam chyba się wybiorę do tego szpitala ,bo nie mogę ulezec, płakać mi się chce ,bo mam dziecko chore w domu jeszcze jak mnie będę chcieli zostawić tam to dopiero. Ja dzisiaj nic nie jadlam tylko kromkę chleba i cały dzień nie moge zjeść z powodu bólu brzuchu wczoraj to przespałam od 16 do 21 i też mnie coś już męczyło nic nie jadłam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja obstawiam że Cię te gołąbki przytkały już na amen. Jedź, najwyżej ci lewatywe zaproponują, albo jakieś środki na przeczyszczenie które można. Podpisuję się pod dzag82 - trzeba uważać co się je. U mnie działają jabłka śliwki suszone pomarańcze i dużo płynów.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nadgoniłam cały dzień! :D
Witam Was:)
Ja juz po wizycie dzidzia ma 3.9 cm dokladne usg tj przeziernosc karkowa itp za 3 tyg prenatalnych nie bedzie bo mam 33lata i wszystkie wyniki super mowila ze przeszlam juz cytomegalie :)? Bo mam mnostwo przeciwcial ma byc ponad 6 mam 76000 i ze dobrze bo dzidzia chroniona:) tak slicznie sie ruszala:):) widac bylo super:):)
Super! Niech zdrowo rośnie ;)
Wiem, że u was juz dzień. U mnie prawie 5 rano. Od kilku godzin nie śpię. Powoli zamieniam się w zombie. Godzinami leżę w nocy i gapie się w sufit. A potem rano jestem nieprzytomna... tak juz tydzień. Lekarz wspomniał coś o insomni w ciąży. Jak tu funkcjonować?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też noce bezsenne.. Dziś pobudka po 3, zasnęłam jakoś po 5.. I tak od nie pamiętam kiedy.. A potem śpię do 11 :p
Laski wroce do tematu macierzynskiego. 14 dni na zlozenie wniosku u pracodawcy. A jak bede musiala tfu tfu byc z dzieckiem albo sama ze soba w szpitalu dlugo? Co wtedy?

Czy ojciec sam moze zarejestrowac dziecko nie bedac w zwiazku malzenskim?
Kilka miesięcy temu mija koleżanka rodziła i jej mąż sam zniósł dokumenty. Nie chcieli u nas obecności żony i nie trzeba było wcześniej przed ciąża nic załatwiać.
A nospe może brać normalnie nie szkodzi dziecku? Tak nie chce jechać nigdzie ,bo mam dziecko chore w domu. Już byłam dwa razy wc i dalej mnie boli i wzdęty

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Nospe można brać. Mój lekarz powiedział, że zawsze jak czuję jakieś dziwne i niekomfortowe uczucie to od razu brać. Oczywiście rozsądnie :)
Z której strony macie dzieciątka ułożone?
Moje maleństwo siedzi po prawej stronie ;)

No i witam wszystkie nowe brzuszki! Skąd jesteście? Poszukuję towarzyszki z mojego miasta :pP

Co to burzliwego tematu jaki się tu pojawił.. Może darujemy już sobie temat wiary, bo to tak jak z polityką ;P Każdy ma swoje zdanie i niektórym ciężko przyjąć inny tok myślenia. A po co tu dążyć.. Oby każdemu było dobrze ze swoim życiem :)

@Morawka szok, na kiedy miałaś termin z om skoro już w lipiec wskoczyłaś ? :O
@Adeline89 nie mam pomysłów, ale jak tak mało zjadłaś od wczoraj to też nie dobrze, może sokami lub wodą nadrób, żeby coś ruszyło do przodu
Miałam na 1 sierpnia, ale ja miałam krótsze cykle, 26 dni, więc może dlatego. Ale synek urodził mi się punktualnie, zgodnie z OM, które pokrywało się mniej więcej z usg.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za kciuki, wizyta super! Nerwy były bo zapomniałam skierowania...na szczęście mój gin był w pobliżu i wypisał. Mój mąż był ze mną, ale nic nie zobaczył bo przed badaniem zemdlał i wywieźli go na IP. Tam miał szereg badań, na szczęście wszystko z nim ok, ale i tak czeka go jeszcze raz kardiolog i neurolog. Nie odpuszczę mu, bo mnie wystraszył na maxa.
Nasza dzidzia postanowiła zostać Madzią <3 szanse na siusiaka są marne...Ma już 6,8 cm plus nóżki, w związku z tym znowu wychodzi mi termin na koniec lipca. Już sama nie wiem czego się trzymać. Po południu już u mojego gina pobrał tylko cytologię po której boli mnie brzuch. Główną przyczyną plamień jest nadżerka :(

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamuśki :)

@--Aga-- mąż może załatwić wszystko sam, ale 'niemąż' już nie. Chyba, że tak jak dziewczyny wczesniej pisaly, para przed porodem zalatwi stosowne dokumenty. My tym razem będziemy mądrzejsi i załatwimy sprawę z ojcostwem wcześniej. Nie będę musiała się szlajać po urzędach zaraz po porodzie, oświadcza, zaświadczać, potwierdzać i załatwiać zmiany nazwiska dziecka, tylko zrzucę wszystko na głowę narzeczonemu[emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za kciuki, wizyta super! Nerwy były bo zapomniałam skierowania...na szczęście mój gin był w pobliżu i wypisał. Mój mąż był ze mną, ale nic nie zobaczył bo przed badaniem zemdlał i wywieźli go na IP. Tam miał szereg badań, na szczęście wszystko z nim ok, ale i tak czeka go jeszcze raz kardiolog i neurolog. Nie odpuszczę mu, bo mnie wystraszył na maxa.
Nasza dzidzia postanowiła zostać Madzią <3 szanse na siusiaka są marne...Ma już 6,8 cm plus nóżki, w związku z tym znowu wychodzi mi termin na koniec lipca. Już sama nie wiem czego się trzymać. Po południu już u mojego gina pobrał tylko cytologię po której boli mnie brzuch. Główną przyczyną plamień jest nadżerka :(

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamuśki :)

Gratulacje :) no i super kolejna dziewczynka w sierpniówkach :) mam nadzieję, że mąż padł z emocji

Dopiero mam sile napisać...
Jestem po 2h wizycie Bo musieliśmy przerywać 3 razy, w trakcie przerwy musiałam chodzic i skakać aby sie dziecko ułożyło...
Taki mi sie akrobata trafił [emoji5]
W koncu sie udało pomierzyć wszyatko. Dzidzi 6,3cm, nt 1,6mm, ma dwie rączki i dwie nóżki, serducho 154 uderzeń na minutę. Owulacja z lewego jajnika. Termin na 2.08
Byłam tak padnięta po tej wizycie ze cos podjadlam i usnęłam jak susel.
Tam mocno mi ta głowica jeździła po brzuchu ze aż mnie noga bolała [emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry