reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Gó... nie pomogła mi nic ta nospa dalej konam chyba się wybiorę do tego szpitala ,bo nie mogę ulezec, płakać mi się chce ,bo mam dziecko chore w domu jeszcze jak mnie będę chcieli zostawić tam to dopiero. Ja dzisiaj nic nie jadlam tylko kromkę chleba i cały dzień nie moge zjeść z powodu bólu brzuchu wczoraj to przespałam od 16 do 21 i też mnie coś już męczyło nic nie jadłam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja obstawiam że Cię te gołąbki przytkały już na amen. Jedź, najwyżej ci lewatywe zaproponują, albo jakieś środki na przeczyszczenie które można. Podpisuję się pod dzag82 - trzeba uważać co się je. U mnie działają jabłka śliwki suszone pomarańcze i dużo płynów.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nadgoniłam cały dzień! :D
Witam Was:)
Ja juz po wizycie dzidzia ma 3.9 cm dokladne usg tj przeziernosc karkowa itp za 3 tyg prenatalnych nie bedzie bo mam 33lata i wszystkie wyniki super mowila ze przeszlam juz cytomegalie :)? Bo mam mnostwo przeciwcial ma byc ponad 6 mam 76000 i ze dobrze bo dzidzia chroniona:) tak slicznie sie ruszala:):) widac bylo super:):)
Super! Niech zdrowo rośnie ;)
Wiem, że u was juz dzień. U mnie prawie 5 rano. Od kilku godzin nie śpię. Powoli zamieniam się w zombie. Godzinami leżę w nocy i gapie się w sufit. A potem rano jestem nieprzytomna... tak juz tydzień. Lekarz wspomniał coś o insomni w ciąży. Jak tu funkcjonować?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też noce bezsenne.. Dziś pobudka po 3, zasnęłam jakoś po 5.. I tak od nie pamiętam kiedy.. A potem śpię do 11 :p
Laski wroce do tematu macierzynskiego. 14 dni na zlozenie wniosku u pracodawcy. A jak bede musiala tfu tfu byc z dzieckiem albo sama ze soba w szpitalu dlugo? Co wtedy?

Czy ojciec sam moze zarejestrowac dziecko nie bedac w zwiazku malzenskim?
Kilka miesięcy temu mija koleżanka rodziła i jej mąż sam zniósł dokumenty. Nie chcieli u nas obecności żony i nie trzeba było wcześniej przed ciąża nic załatwiać.
A nospe może brać normalnie nie szkodzi dziecku? Tak nie chce jechać nigdzie ,bo mam dziecko chore w domu. Już byłam dwa razy wc i dalej mnie boli i wzdęty

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Nospe można brać. Mój lekarz powiedział, że zawsze jak czuję jakieś dziwne i niekomfortowe uczucie to od razu brać. Oczywiście rozsądnie :)
Z której strony macie dzieciątka ułożone?
Moje maleństwo siedzi po prawej stronie ;)

No i witam wszystkie nowe brzuszki! Skąd jesteście? Poszukuję towarzyszki z mojego miasta :pP

Co to burzliwego tematu jaki się tu pojawił.. Może darujemy już sobie temat wiary, bo to tak jak z polityką ;P Każdy ma swoje zdanie i niektórym ciężko przyjąć inny tok myślenia. A po co tu dążyć.. Oby każdemu było dobrze ze swoim życiem :)

@Morawka szok, na kiedy miałaś termin z om skoro już w lipiec wskoczyłaś ? :O
@Adeline89 nie mam pomysłów, ale jak tak mało zjadłaś od wczoraj to też nie dobrze, może sokami lub wodą nadrób, żeby coś ruszyło do przodu
Miałam na 1 sierpnia, ale ja miałam krótsze cykle, 26 dni, więc może dlatego. Ale synek urodził mi się punktualnie, zgodnie z OM, które pokrywało się mniej więcej z usg.

Napisane na CHM-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za kciuki, wizyta super! Nerwy były bo zapomniałam skierowania...na szczęście mój gin był w pobliżu i wypisał. Mój mąż był ze mną, ale nic nie zobaczył bo przed badaniem zemdlał i wywieźli go na IP. Tam miał szereg badań, na szczęście wszystko z nim ok, ale i tak czeka go jeszcze raz kardiolog i neurolog. Nie odpuszczę mu, bo mnie wystraszył na maxa.
Nasza dzidzia postanowiła zostać Madzią <3 szanse na siusiaka są marne...Ma już 6,8 cm plus nóżki, w związku z tym znowu wychodzi mi termin na koniec lipca. Już sama nie wiem czego się trzymać. Po południu już u mojego gina pobrał tylko cytologię po której boli mnie brzuch. Główną przyczyną plamień jest nadżerka :(

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamuśki :)

@--Aga-- mąż może załatwić wszystko sam, ale 'niemąż' już nie. Chyba, że tak jak dziewczyny wczesniej pisaly, para przed porodem zalatwi stosowne dokumenty. My tym razem będziemy mądrzejsi i załatwimy sprawę z ojcostwem wcześniej. Nie będę musiała się szlajać po urzędach zaraz po porodzie, oświadcza, zaświadczać, potwierdzać i załatwiać zmiany nazwiska dziecka, tylko zrzucę wszystko na głowę narzeczonemu[emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za kciuki, wizyta super! Nerwy były bo zapomniałam skierowania...na szczęście mój gin był w pobliżu i wypisał. Mój mąż był ze mną, ale nic nie zobaczył bo przed badaniem zemdlał i wywieźli go na IP. Tam miał szereg badań, na szczęście wszystko z nim ok, ale i tak czeka go jeszcze raz kardiolog i neurolog. Nie odpuszczę mu, bo mnie wystraszył na maxa.
Nasza dzidzia postanowiła zostać Madzią <3 szanse na siusiaka są marne...Ma już 6,8 cm plus nóżki, w związku z tym znowu wychodzi mi termin na koniec lipca. Już sama nie wiem czego się trzymać. Po południu już u mojego gina pobrał tylko cytologię po której boli mnie brzuch. Główną przyczyną plamień jest nadżerka :(

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe mamuśki :)

Gratulacje :) no i super kolejna dziewczynka w sierpniówkach :) mam nadzieję, że mąż padł z emocji

Dopiero mam sile napisać...
Jestem po 2h wizycie Bo musieliśmy przerywać 3 razy, w trakcie przerwy musiałam chodzic i skakać aby sie dziecko ułożyło...
Taki mi sie akrobata trafił [emoji5]
W koncu sie udało pomierzyć wszyatko. Dzidzi 6,3cm, nt 1,6mm, ma dwie rączki i dwie nóżki, serducho 154 uderzeń na minutę. Owulacja z lewego jajnika. Termin na 2.08
Byłam tak padnięta po tej wizycie ze cos podjadlam i usnęłam jak susel.
Tam mocno mi ta głowica jeździła po brzuchu ze aż mnie noga bolała [emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry