reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Cześć dziewczyny, cieszę się z Waszych udanych wizyt! Próbuję czytać na bieżąco, ale ostatnio ciągle gdzieś biegamy i trudno. Ja byłam dzisiaj u ginki, standardowo bakterie w moczu (jak w każdej ciąży..), więc furagina i mam nadzieję, że się odczepią ode mnie. Ale przeczuwałam i od jakiegoś czasu dolewam duuuuużo żurawiny do wody i herbatki. Dodatkowo stan zapalny, więc trochę leków doszło.
Miałam mieć jutro prenatalne, ale mi przełożyli i za tydzień dopiero.. ajajjj a się już tak nastawiłam, że będziemy podglądać

Marii czekalam na wiesci od Ciebie:-) super ze z maluszkiem wszystko ok.
Opowiadaj jak lekarz bo strasznie ciekawa jestem.
Wiesz co miły pan, kompetentny bardzo, dużo nam mówił, opowiadał co widać, na początku był trochę zestresowany bo dzieć nie chciał współpracować ale naprawdę się starał wszystko nam pokazać. Dostaliśmy filmy i zdjęcia na płycie i kilka wydrukowanych. Napewno na genetyczne 2trymestru też do niego pójdziemy :)

Jak masz jakieś jeszcze pytania to pisz :)

p19uflw1jarcljhd.png

Nigdy nie słyszałam a odganianiu uroku brudnymi majtkami hehehehe

A obrączkę raczej mi ciężko nazwać wróżeniem. Bardziej to taka zabawa. Nie wzywasz tu żadnych innych mocy...

Teraz już mogłam na spokojnie Was nadrobić.
Gratuluje wszystkim dzisiejszym podglądaczkom dzidziolków udanych wizyt!!!! [emoji8]
Co do wróżb dla mnie te wróżby to taka zabawa, bo i tak w nie wierze...zawsze 50% sprawdzalności[emoji13] apropo zabobonów rozejrzyjcie się ile dzieci chodzi z kokardkami przy wózkach i fotelikach... i w związku z wiarą i religią to kupę wierzacych dziewczyn i ich mam upiera się przy tej kokardce żeby nie zauroczyć i nie przekonasz że to zabobon. Spotkałam się kiedyś z kokardką która miała w środku przyczepiony medalik z Matką Boską!! To jest dopiero połączenie!!! Siostry koleżanka do 1roku swojemu dziecku na raczcę czerwoną wstazeczkę wiązała...
Sama nigdy młodej nie przyczepiłam żadnej kokardki i nikt mi jej jakoś nie zauroczył(a może poprostu miałam szczescie[emoji6])
Oczywiście nie krytykuję tych co mają te kokardy, napewno żadnemu maluchowi krzywdy nie zrobią, a jak mama ma się czuć z tym lepiej to czemu nie...
Kontynuując temat zabobonów ostatnio koleżanka opowiadał że jak wrócili od jakiejś ciotki za którą nie przepadała to jej syn(niemowlak)w nocy dostał takiego napadu płaczu że niebyli w stanie go uspokoić... i jej mama stwierdziła że tamta go zauroczyła i kazała małemu twarz przetrzeć "brudnymi" majtkami... podobno pomogła jak ręką odjął... [emoji2]
Oj jest jeszcze sporo pogańskich zwyczjów w które wierzą ludzie i to nie tylko starsi!
Rany majtkami Masakra, ja synowi też nic nie dawałam nawet przy wózku nie wieszalam. Jak szwagierki dziecko też tak w nocy płakało to teściowa lala go wodą święconą ,bo ona wierzy w zabobony dla mnie to absurd. Dzieci takie małe małe dużo snów stąd płacze przez sen jest to potwierdzone naukowo ,że to nie żadne zauroczenie

Super ,że u ciebie wszystko dobrze
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz co miły pan, kompetentny bardzo, dużo nam mówił, opowiadał co widać, na początku był trochę zestresowany bo dzieć nie chciał współpracować ale naprawdę się starał wszystko nam pokazać. Dostaliśmy filmy i zdjęcia na płycie i kilka wydrukowanych. Napewno na genetyczne 2trymestru też do niego pójdziemy :)

Jak masz jakieś jeszcze pytania to pisz :)

p19uflw1jarcljhd.png
Dzięki :-) czyli dobry strzal w ciemno :-) a zdjęcia sam dal czy prosiliacie? Ja juz odliczam...

Do góry