reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Spokojnie nie stresuj sie... ja już z 5 razy miałam krwawienia i to nie było lekie plamienie. Teraz już nawet sie tak nie stresuje jak zobaczę trochę krwi... po prostu kładę się i samo przechodzi... tak jak dziś :/ rano nawet 2 małe skrzepy były ale polozylam sie i już nie ma śladu po krwi i bólu brzucha. Trzymam kciuki. Pamiętaj tylko spokojnie :*
Hej kurektyna ja miałam to samo. Pierwsze 2 razy leciałam od razu do gina. Nic nie było niepokojącego. Nawet przytulanki z mężem nie mają wpływu, bo po nich nie miałam plamień.
Spokojnie, sprawdzisz i wszystko będzie dobrze!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Piszecie tu o wróżbach często. Ja nie wróżę bo dla mnie to grzech.
Ja też nie wroze, mam to samo zdanie, ale takie pierdoły z i internetu typu co będziesz mieć to zabawa ,a nie wróżenie .Moim zdaniem takie wróżki mają coś ze złymi mocami i nie powinno się z tego korzystać.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję że jesteście!!! Dałyście mi naprawdę wiele siły! Jestem już w domku, podjęłam dobrą decyzję że pojechałam do piaseczna, tam nikogo nie było i jedyne co to musialam ok 25min poczekać aż lekarz przyjdzie z oddziału(ale co to jest 25min?)
Zrobił mi usg więc już jestem w 100% spokojna że z maluszkiem jest wszystko ok! Widziałam jak się przeciągał! Jak go zobaczyłam i zobaczyłam bijące serduszko, to aż się popłakałam!!! Maluszek ma 4,8cm czyli wg tego 11tyg4dni
Ogolnie wszystko jest ok!!! I tylko stresu się naadłam, ale cieszę się ze sprawdziłam i mogę teraz spać spokojnie!!!
Ogolnie powiedział że plamenie może być po badaniu i to się zdarza a ból cóż... może to macica w czasie współżycia sie kurczy. Chociaż ja bardziej się kieruję tym co mi dziś pabi ginekolog powiedziała że to wiezadła, bo jak mnie badała, to macica mnie nie bolał ale jak mi palec tak z lewej strony wcisnęła to oj było nie przyjemnie i to był ten ból z nocy. Ogólnie mam brac nospe i magnez.... i tyle z zaleceń! Nawet nie wiecie jak mi ułożyło!!!
Jeszcze raz dziękuję Wam za wsparcie!!! Co ja bym bez Was zrobiła!!![emoji8][emoji8][emoji8]

Teraz już mogłam na spokojnie Was nadrobić.
Gratuluje wszystkim dzisiejszym podglądaczkom dzidziolków udanych wizyt!!!! [emoji8]
Co do wróżb dla mnie te wróżby to taka zabawa, bo i tak w nie wierze...zawsze 50% sprawdzalności[emoji13] apropo zabobonów rozejrzyjcie się ile dzieci chodzi z kokardkami przy wózkach i fotelikach... i w związku z wiarą i religią to kupę wierzacych dziewczyn i ich mam upiera się przy tej kokardce żeby nie zauroczyć i nie przekonasz że to zabobon. Spotkałam się kiedyś z kokardką która miała w środku przyczepiony medalik z Matką Boską!! To jest dopiero połączenie!!! Siostry koleżanka do 1roku swojemu dziecku na raczcę czerwoną wstazeczkę wiązała...
Sama nigdy młodej nie przyczepiłam żadnej kokardki i nikt mi jej jakoś nie zauroczył(a może poprostu miałam szczescie[emoji6])
Oczywiście nie krytykuję tych co mają te kokardy, napewno żadnemu maluchowi krzywdy nie zrobią, a jak mama ma się czuć z tym lepiej to czemu nie...
Kontynuując temat zabobonów ostatnio koleżanka opowiadał że jak wrócili od jakiejś ciotki za którą nie przepadała to jej syn(niemowlak)w nocy dostał takiego napadu płaczu że niebyli w stanie go uspokoić... i jej mama stwierdziła że tamta go zauroczyła i kazała małemu twarz przetrzeć "brudnymi" majtkami... podobno pomogła jak ręką odjął... [emoji2]
Oj jest jeszcze sporo pogańskich zwyczjów w które wierzą ludzie i to nie tylko starsi!

reklama
Do góry