reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
No to cukrzyca murowana :-( :( Sprawdziłam sobie glukometrem po godzinie i wyszło 145mg (czyli jakies 8,05mmol) a norma do 120.
Ale i tak tą babkę cytrynową dzisiaj zjem :-p Na pożegnanie.
Buuuuuuu :-(

E glukometr moze fałszować możesz mieć z krwi obw. równie dobrze 190 jak i 100, tak czytałam :)

Ja jak glukometrem zmierzyłam po 1 h miałam 209 :))) i liczę ze to pomyłka :)
W poniedziałek pójdę powalczyć z wypiciem jeszcze raz i nie zwróceniem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A dzisiaj dzień babci! Moja jak zwykle z rana sie popłakała :) co roku jej wysyłam a to kwiatki, a to jakiś kosz owoców , w tym roku z jakiejś cukierni mix ciastek i torcik i pózniej płacze mi do telefonu :):) No i Miałam kurde w końcu moim rodzicom powiedzieć o ciąży, ale przez ostatnie przeboje wstrzymam sie jeszcze do kolejnego Usg. Moja mama kilka razy chorowała na depresje i nie chce jej denerwować, a jak juz bym powiedziała to pewnie cała prawdę ze miałam jakieś przygody i by sie denerwowała niepotrzebnie. Wiec jeszcze z 3 tyg sie wstrzymuje :)

Super pomysł. U mnie mąż ruszył z podatkami dla babć :-) Ja nie wytrzymałam i "powiedziałam" prezentami pod choinką. My byliśmy sami na Wigilię w domu. Chcieliśmy pierwszą razem sami spędzić. Mąż zawiózł rano pod choinkę prezenty i kazał po pierwszej gwiazdce otworzyć obu rodzinom. A prezent w załączniku. Sama projektowałam. Dwie różne wersje.
20161223_173810_Richtone%28HDR%29.jpeg
1484990923-aaaaaa.jpeg

Załączniki

• 20161223_173810_Richtone%28HDR%29.jpeg
    20161223_173810_Richtone%28HDR%29.jpeg
    34 KB · Wyświetleń: 281
Super pomysł. U mnie mąż ruszył z podatkami dla babć :-) Ja nie wytrzymałam i "powiedziałam" prezentami pod choinką. My byliśmy sami na Wigilię w domu. Chcieliśmy pierwszą razem sami spędzić. Mąż zawiózł rano pod choinkę prezenty i kazał po pierwszej gwiazdce otworzyć obu rodzinom. A prezent w załączniku. Sama projektowałam. Dwie różne wersje. Zobacz załącznik 792427
1484990923-aaaaaa.jpeg

Świetne to body! :):) i jaki oryginalny napis :)

Mahoniowa, świetny pomysł!!! aż się wzruszyłam. A nie mogę, bo siedzę w tłumie ludzi i głupio to wygląda :-D

Mahoniowa pisze:
Moją mamę porozrywało w środku mimo że ją nacieli.
O matko :baffled:

Jejku, co chwilę dziecko wchodzi do pobierania i tak strasznie płaczą i krzyczą.... Jeszcze 20 minut i uciekam stąd. Kanapka z serkiem górskim mi się marzy :laugh2: duzo kanapek...

Mahoniowa, świetny pomysł!!! aż się wzruszyłam. A nie mogę, bo siedzę w tłumie ludzi i głupio to wygląda :-D

O matko :baffled:

Jejku, co chwilę dziecko wchodzi do pobierania i tak strasznie płaczą i krzyczą.... Jeszcze 20 minut i uciekam stąd. Kanapka z serkiem górskim mi się marzy :laugh2: duzo kanapek...
Ja jak byłam ostatnio na pobraniu obok na fotelu pobierali chlopczykowi takiemu ok. roczku! On nawet nie pisnął! Nawet jak mu troche ruszała tą igłą cierpliwie siedzial i patrzył jak krew kapie!!!! Jestem w szoku do tej pory!!!!
Pielęgniarki się śmiały że teraz ja nie mogę sie rozpłakać bo sobie wstydu narobię[emoji6]

Witam.
Pospałam do 9.30.Ale super.Ale dziewczyny przez godzinę salon zamieniły w salon klocków lego.Więc zaraz będą to zbierać.Czasem nie mam siły już na ich bałaganiarstwo.
A dziś do pracy wracam na 2 nocki...ale się nie chcę.
Wczoraj standardowo zapiekanki popite sokiem z limonki zostały zwrócone,potem miałam jeszcze zgagę i biegunkę.
Oj daje mi ten maluch popalić.
Ja w poprzednich ciążach lubiłam słodkie a mam dziewczynki więc może ten odrzut od słodkiego to na chłopca.
Dzag82 u nas w standardzie robi się test pappa i przezierność karkowa.Robią to kobietom w każdym wieku jeśli chcą.I ja nawet w środę nie usłyszę wyników przezierności karkowej tylko do tygodnia dostanę list z obliczeniem procentowym jakie jest u mnie ryzyko.Program komputerowy wylicza to na postawie testu pappa,nt i wieku kobiety.
Czasem nt może być ok a test pappa wykaże anormalność i dziecko może mieć wadę w genomie więc dla dokładnej diagnostyki warto zrobić te 2 badania.
My mamy małą wadę w genomie...amnio jej nie wykazała a jednak wyniki i z nt i testu pappa gdzieś wskazywały że coś jest nie tak.
Potem jak Wiki miała 4 lata i nadal nie mówiła lekarze zdecydowali się wrócić do tego i zrobić dokładne badanie jej genomu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Matko od wczoraj piszecie jak szalone :p ledwo nadrobiłam
@dzag82 mnie w środę czeka ta nieszczęsna glukoza :/ i już się stresuję, że wyjdzie mi cukrzyca :(
Dziewczyny bo to nie chodzi o szerokie biodra tylko odpowiednie wymiary miednicy. Nie wiem jak Wy ale ja jak trafiłam na porodówkę to miałam mierzoną miednicę takim specjalnym wielkim "cyrklem". Położne coś tam wyliczały z tych pomiarów i stwierdziły, że mogę rodzić naturalnie ;)
Idę zjeść bułkę z serem i rzodkiewką bo ostatnio to najbardziej mi smakuje :D

Do góry