reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Witam kochane :)
Albo mam urojenia psychiczne, chociaż to dziwne bo w ogóle o tym nie myślałam albo faktycznie czuje jakieś mini tyci ruchy dziecka. Czuję je dzisiaj już kilka razy i chyba to nic w jelitach bo to za delikatne na jelita. Poza tym czulam to obojetnie czy byłam głodna czy najedzona.
Sama nie wiem.. Nie miałam nigdy przyjemności doświadczyć faktycznych ruchów dziecka.
Myślicie że jest to jakimś cudem możliwe? takie delikatne dotkniecia gdzieś tam w środku mnie?

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też miałam to szczęście :) druga dawka działała nawet na skurczach partych. O ile nie zalapię się na poród w wodzie to zzo na bank. Jest jeszcze u mnie gaz, ale ponoć nie chcą dawać i słabo to działa.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo w wodzie moja siostra rodziła w UK, mówi ze o wiele lepiej , ze rzeczywiście łagodniej wszystko i bol mniejszy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Albo mam urojenia psychiczne, chociaż to dziwne bo w ogóle o tym nie myślałam albo faktycznie czuje jakieś mini tyci ruchy dziecka. Czuję je dzisiaj już kilka razy i chyba to nic w jelitach bo to za delikatne na jelita. Poza tym czulam to obojetnie czy byłam głodna czy najedzona.
Sama nie wiem.. Nie miałam nigdy przyjemności doświadczyć faktycznych ruchów dziecka.
Myślicie że jest to jakimś cudem możliwe? takie delikatne dotkniecia gdzieś tam w środku mnie?

Mam to samo. Takie musniecia hehe ale miłe to. To moje drugie dziecko i z pierwsZym też tak mialam

Wracając jeszcze do mieszkań bo o porodzie jeszcze nic nie wiem ;) My mamy trochę szczęścia w tym temacie bo u moich teściów na działce stoi jeszcze taki stary dom/drewniak w którym oni kiedyś mieszkali. To nie jest taki typowy dom jednorodzinny tylko dom podzielony na osobne mieszkania. I jak oni się skończyli budować z przodu działki to wzięliśmy sobie jedno mieszkanie i wyremontowalismy bo było w tragicznym stanie i teraz mamy swoje 55m (2pokoje) i kawałek ogródka :) fakt faktem strasznie nas wszystkich dużo w obrębie jednego podwórka ale i tak wole to niż jak 7lat wynajmowaliśmy.

Myślę że w tych czasach ciężko bez kredytów. My mamy na remont i na ślub tzn nie do końca na ślub bo zrobiliśmy trochę niestandardowo [emoji2] Ślub musieliśmy opłacić sobie sami bez pomocy więc się wkurzyliśmy że tyle tyś na jedną noc a jeszcze nasze rodziny większość skrytykują i spełniliśmy marzenie [emoji7] Polecieliśmy na 1,5miesiaca do USA, zjechaliśmy 16tys km i wzięliśmy ślub w Las Vegas [emoji2] [emoji2] Po 1,5roku dalej uważamy że to był nasz najlepszy pomysł ;)

p19uflw1jarcljhd.png

Dziewczyny może to za wcześnie, ale i tak temat porodów już poszedł. Ja ostatnio wyobrażam sobie pierwszy dzień z noworodkiem w domu. Poopowiadajcie koleżance co kwitnie w domu plackiem leżąc a jedyną atrakcją jest czytanie forum :-)
Jak to było u Was.
Szok...pod prysznic biegiem bo się dziecko obudzi, nie wiadomo co jeść czego nie jeść, no i ciągle rytuał cycek pielucha drzemka. Zostałam z małą pierwszy raz sama jak miała 2 tyg.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A wiecie co ja pamietam z powrotu do domu, ze jak mi sie udało na chwilkę przysnąć to sie pociłam jak dzika świnia !:):) normalnie lało sie ze mnie! I to tak kilka razy mi sie zdarzyło! Masakra !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj się nad tym zastanawiałam [emoji38] bo 2 razy leżąc poczułam "coś" fakt że jeździ mi po jelitach ale to było ciut inne i bardziej subtelne(może to jakiś mikro bąk)... nie zamierzam sobie wmawiać, ale aż zaczełm szukać w necie info. I niby niektóre dzieeczyny piszą że coa zaczęły czuc w 10-11tyg... no ale jakoś nie wiem... Te nasze dzidziunie jeszcze takie maleńkie, ale w sumie kobiety mają różną wrażliwość...
Ja w pierwszej ciązy zaczęłam czuć Lenę "regularnie" w konkretnych pozycjach w 16tyg. Co na pierwszą ciąże jest bardzo wczesnie!!! I tego napewno sobie nie wmowiłam[emoji16] bo potem już były tylko coraz bardziej regularne i coraz wyraźniejsze...
Chciałabym już czuć malucha, to mnie bardzo uspokaja!!!
Ale jeszcze trochę trzeba poczekać[emoji2]

reklama
Do góry