reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Tez dzisiaj wkurzona do mojego nadawalam gdzie te wszystkie skladki a co do czego to prywatnie. Szkoda gadac. No nie moge ochlonac ;)

Gdzie reszta po wizytach? No juz pisac tu szybko :)

Mi lekarz zabronił figli- tak to ujął [emoji2] . Mi akurat i tak nie grozi, bo ochoty nie mam w ogóle. Poprostu libido zero. Straszne to i zastanawiam się czy że mną wszystko ok.
Mi lekarz pozwolił a co z tego?jak mi się poprostu nie chce, albo jestem nagazowana albo spać mi się chce albo po prostu nie mam ochoty... Mam straszne wyrzuty że mojego meżulka doprowadzam do stanu aż takiej posuchy[emoji24] liczę że jak zacznie się drugi trymestr to libido wróci, też zastanawiam się czy wszystko ze mną ok ale skoro nie jestem w tym sama to jest jakaś nadzieja...

Mahoniowa pokaaa wozek :)

Kurektyna mi to mojego az zal. On nie nalega. Mowi ze teraz jestesmy grzeczni. Brakuje mi igraszek tymbardziej ze ja bylam taka zawsze i wszedzie. Libido mam super. A teraz??? Totalnie masakra

Ja corke karmilam mlekiem modyfikowanym teraz chcialabym naturalnie ale nie wiem na co sie porywam .Czy az tak bola brodawki na poczatku?czy potrzebna jakas masc? Kurcze tyle pytan ze szok....

f2w3dqk378090r8f.png
No tak jak Ci mówię w moim przypadku było to bite 12 dni!!! A potem jak ręką odjął. Ale ja byłam tak zdeterminowana że pewnie żeby kolejne 12 miały boleć to bym przecierpiała:p Ja chyba też tę maść stosowałam na początku a potem na brodawki wyciskałam i wsmarowywałam mleko. Niby na studiach uczyli że jak dziecko dobrze się przystawia to nie powinno nic boleć, a moja mała bardzo dobrze łapała i co? Była strasznym "glonojadem" ssała bardzo intensywnie także pełne karmienie(sprawdzane na wadze) trwało 4-6min i. Wtym czasie zjadała tyle ile normalny noworodek nawet przez 15min...

Ja myślę że nie ma co się nastawiać że będzie bolało, mojej siostry nic nie bolało od początku a moje 12 dni to rzadkość wiec jak widać różnie bywa[emoji2]

Mi lekarz pozwolił a co z tego?jak mi się poprostu nie chce, albo jestem nagazowana albo spać mi się chce albo po prostu nie mam ochoty... Mam straszne wyrzuty że mojego meżulka doprowadzam do stanu aż takiej posuchy[emoji24] liczę że jak zacznie się drugi trymestr to libido wróci, też zastanawiam się czy wszystko ze mną ok ale skoro nie jestem w tym sama to jest jakaś nadzieja...
Matko, jak ja rozumiem o czym mówisz. Też liczę na ten wybuch hormonów pro libido w 2-gim trymestrze[emoji52]

Mahoniowa pokaaa wozek :)

Kurektyna mi to mojego az zal. On nie nalega. Mowi ze teraz jestesmy grzeczni. Brakuje mi igraszek tymbardziej ze ja bylam taka zawsze i wszedzie. Libido mam super. A teraz??? Totalnie masakra
Wózek u teściów stoi.
Co do libido to widzę, że te gorące panie w ciazach to póki co nie o nas mowa [emoji2]

@dzag82 właśnie nie miałam cukrzycy. obciążenie było w normie. Dobra nie będę się zamartwiała na zapas bo może tylko tak jest podwyższony wynik.
Mnie też na początku karmienia bolało ale na szczęście nie miałam żadnych ranek. Synek bardzo intensywnie ssał i przez pierwsze dni zaciskałam zęby podczas karmienia. Ale później było super i karmiłam synka równo 20 miesięcy. I też polecam maść maltan :)

Gorzej że z Leną w drugim trymestrze też nie było fajerwerków[emoji13] a tak mojemu naopowiadałam o wzroscier libido...hehe no ale fakt wtedy i tak nie miałam Libido na poziomie -1000 jak teraz wiec i tak On miał lepiej!
Na szczęcie też nie nalega i przyjmuje to z pokorą! Ale mi go jest szkoda!!!!

reklama
@klusek, @dzag82 zajebiste wizyty, na cholerę płacimy takie składki na NFZ?
Wolę odżałować te 100zł i chodzić prywatnie, po południu, na czas, miło, bez pośpiechu i lekceważenia
@ratatujek, @koko jak wizyta??
Dupa z tego NFZ totalna. Pierwszą ciążę, prowadziłam prywatnie, teraz chciałam mieć lekarza prowadzącego w szpitalu w którym planuje rodzić i tak sobie myślę 'a zaszaleję'. Nie dość, że termin dostałam na 24 lutego (będę wtedy w 15tc), a dzwoniłam jakieś dwa tygodnie temu,czyli prawie dwa miesiące czekania na pierwszą wizytę. To jeszcze nie umawia na godzinę, tylko przyjdź, siedź jak kwoka i czekaj Bóg wie ile. Dowiadywalam się ostatnio znajomej, która chodziła do tego lekarza i wyobrażcie sobie, że ona siedziała pod gabinetem już od 7, a lekarz przyjmuje od 9 i wcale nie wchodziła do gabinetu jako pierwsza tylko, przeważnie dziesiąta[emoji33], a kobiety których nie zdążył przyjąć do 13, odsyłał do domu[emoji35] ja nie wiem, czy oni nie ustalają jakiegoś limitu?!
No i skończyło się na tym, że drugą ciążę również prowadzę prywatnie. W nosie mam takiego lekarza, Co mnie przyjmie, albo nie przymie, w zależności od nastroju.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry