reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@dzag82 oooo Ty dzis tez wizyte mialas ;-) , ale niestety za duzo sie nie dowiedzialas :-(

@Tyllkaaa , @JustynaWM zdrowka dla calej rodzinki !!

@Luska_I gratki udanej wizyty :-)

@Truskaweczka2017 oby Ci nie wyszla ta cholerna cukrzyca, tez sie boje ze u mnie bedzie powtorka z rozrywki :-/

@ratatujek &&&&&

@klusek no to faktycznie chyba lepiej zmienic gin :-/ , ale dobrze ze wsio ok :-)

@Tyllkaaa na pewno jest ok, moze po prostu zla pozycja byla i dla tege objawy :-/

A ja chyba zrezygnuje z genetycznych :-/ , u nas w rodzinach wszyscy zdrowi, cory mamy zdrowe, zadnych alergii nawet nie maja takze chyba sobie podaruje ;-) . Karte mam juz zalozona, bo jeszcze mam po Nel (u nas sa dwie w jednej ksiazeczce ;-) )

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

ja dziś wróciłam do pracy, bo miałam na Hanię L4, fajnie w tej pracy.

Co do karmienia to też chcę dziecia karmić do roku. Hanię karmiłam do 10mca. A początki były okropne. Hania pięknie ssała a mleka brak, bo byłam po cc. Miałam baby bluesa i płakałam w tym szpitalu jak głupia, że nie mam mleka. pielęgniarka mi przynosiła femilitikier czy jak to się tam nazywa, ściągałam, przystawiałam i ruszyło. U mnie bolące sutki tylko przez pierwsze doby. Byłam przygotowana i miałam taką fajną maść maltan i dałyśmy radę. 5mcy Hania miała i dostałam super ofertę pracy więc poszłam na pół etatu. Hania z moją mamą. Przy kolejnym dziecku chce siedzieć rok.

Gratulację udanych wizyt i współczuję tych mniej udanych... lekarze to potrafią wkurzyć. A weź się odezwij...

Mój lekarz to Anioł :-) przyszłam kiedyś do niego dwa dni po usg, bo jakieś swędzenie miałam. A On do mnie : pewnie "przy okazji" chciałby pani zerknąć na dzieciątko. Ja mówię że pewnie. Już nie mierzył tylko pokazał że wszytko ok i serduszko mruga

@AniaCk tak, bolą brodawki. Przy drugim synku miałam tak samo poranione brodawki jak przy pierwszym, mimo, że karmić skończyłam zaraz przed drugą ciążą, więc przerwa nie aż taka długa. Ale co z tego, że boli? Może gadam jak masochistka, ale tutaj nie o mnie chodzi tylko o dziecko, które tego mleka potrzebuje ;) moim zdaniem warto 'pocierpieć' kilka dni, brodawka się zahartuje a jaka satysfakcja ;)

Ja corke karmilam mlekiem modyfikowanym teraz chcialabym naturalnie ale nie wiem na co sie porywam .Czy az tak bola brodawki na poczatku?czy potrzebna jakas masc? Kurcze tyle pytan ze szok....
Bolą i trzeba się na to nastawić, ale super jest własnie ta maść Maltan. Można ją już smarować przed porodem , żeby się sutki hartowały. Potem tylko wietrzyć i smarować i będzie luz :)

@edda89 mi hartowanie nie pomogło nic a nic :) porównanie mam z jednej ciąży, w której hartowałam brodawki, w drugiej nie hartowałam i na to samo wyszło. Maltan jest super, maść z ziaji też mi bardzo pomogła

reklama
Mahoniowa, u mnie będzie 31 w sierpniu. Także pierwsze po 30. Choruje dalej i siedzę w domu. W środę mam lekarza, tym razem na NFZ także nie wiem czego się spodziewać. Mój lekarz przyjmie mnie dopiero 24 stycznia.

Napisane na Lenovo YT3-850F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry