reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ahoj,
Noe dam rady was nadrobić. Od rana mam maraton po miescie i czuje, ze ciągnę juz na awaryjnych ;).
Byłam na wizycie, widziałam bijące serduszko <3. Pobrali mi 13 (o zgrozo!) fiolek krwi i mocz na badanie. Za stara sie juz na to robie ;) . Za tydzien jestem umówiona na USG przezpochwowe i dokładnie mi ustala termin bo na razie mocno sie wahają te moje terminy.
Po wizycie zaliczyłam jeszcze czyszczenie zebow u dentysty z Psotami i padam. Nie moge sie doczekac az bede mogła isc spac...
Gratulacje :)

reklama
Hej witam wszystkie przyszle mamusie! :) dowiedzialam się 6tyg temu że będę mamusia-zrobilam test. Niestety mialam nieregularne miesiączki i termin mi się wachal... mieszkam w UK i tutaj ciezko z usg ale wg miesiaczki mialabym mieć juz10tydzien wiec ustalili mi skan. Bylam na nim tydzień temu i powiedzieli mi ze albo bardzo mloda ciąża albo obumarla...pecherzyk ciazowy był 17mm czyli 7tydzień ,zarodek 3mm czyli 6tydz. W strachu czekam do 9stycznia na kolejne usg myslac o mojej malej kruszynie. Dodam że zmartwilo ich że nie bylo akcji serca. ;( z nadzieja jedank zapisalam się do sierpniowych mam wierząc że rozwija się we mnie nowe zycie. Czy ktoras z mam tez tak pozno uslyszala bicie serca? Mam tylozgiecie macicy i naczytałam się że to moze byc przyczyna. Tutaj lekarze nic nie sugerują...
Witaj kochana ja tez dwie ciaze i dwa porody za granica i mialam w 12 tyg skan przez brzuch tam nie robia przezpochwiwe i lekarka mi powiedziala ze do 11 tyg przez brzuch by niewiele zobaczyla a moja rodzinna mi robila w 10 doppler przez brzuch i wyslala do szpitala z corka ze nie ma akcji serca ile sie przez droge wyplakalam(1h) do szpitala a tam ze mam czekac do 12 tyg!! I mam dzis natalke:):) wszystko bedzie dobrze:):)

Jedz na ip!! Trzymam kciuki popris o luteine duzo z nas mialo juz plamienia i nadal tu jestesmy!:)
Dziękuję za wsparcie. Milo slyszec że nie jestem sama. Mieszkam w UK i mi powiedzieli że tu nie ma lekow na podtrzymanie że albo się utrzyma albo nie. Na szczęście siostra moja urodzila niedawno w Polsce i mi wyslala luteine. Biore od tygodnia dwa razy dziennie.wczoraj wzielam jedna wiecej jak zobaczylam ta brązowa krew. Czekam z niecierpliwością do pn. Mam juz coreczke 5lat i gdy bylamw ciąży wtedy nie zdążyło mi się nic niepokojacego wiec teraz panikuje o_O

Witaj kochana ja tez dwie ciaze i dwa porody za granica i mialam w 12 tyg skan przez brzuch tam nie robia przezpochwiwe i lekarka mi powiedziala ze do 11 tyg przez brzuch by niewiele zobaczyla a moja rodzinna mi robila w 10 doppler przez brzuch i wyslala do szpitala z corka ze nie ma akcji serca ile sie przez droge wyplakalam(1h) do szpitala a tam ze mam czekac do 12 tyg!! I mam dzis natalke:):) wszystko bedzie dobrze:):)
Oni to naprawdę dają popalic psychicznie! Wyobrażam sobie..

Uff. na razie ok :blink:. Maleństwo jest mniejsze niż by to wynikało z OM, ale u mnie to norma, owulacje mam później. Ma 11mm i termin przesunął mi się na 23.08. i tego się trzymamy. Ale serduszko bije mocno :-) . Wszystko gin wyrzygałam
, że się boje, że oby ręce i nóżki i reszta wszystko było, prawie się poryczałam na leżance. Powiedziała,, e gorsze rzeczy się w ciąży robi niż to rtg, a czasem trzeba, a póki co jest ok i mam o tym nie myśleć. Mam niestety krwiaka sporego, wiec duphaston idzie w ruch. I euthyrox - któraś z Dziewczyn pytała wcześniej - póki co 25 tylko. i już zwolnienie.
A hit, bo moja gin tez w ciąży, na kwiecień ma termin :laugh2:.

Ostatnia edycja:
Ratatujek w szkole podstawowej pracujesz?
Za necia ja tylko 3 nocki w tygodniu pracuję i to jest cały etat.Już teraz nie wyobrażam sobie pracować od poniedziałku do piątku.
Anntryb ja jeszcze nie miałam usg a bliźniaki mam w rodzinie więc nigdy nie wiadomo czy nie dołączę.
Dzag82 moja młodsza też tak miała.Może nie płakała ale zawsze siedziała z miną w podkówkę i ma wszystko kiwała głową na nie.Przedszkole ją z tego wyleczyło.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za wsparcie. Milo slyszec że nie jestem sama. Mieszkam w UK i mi powiedzieli że tu nie ma lekow na podtrzymanie że albo się utrzyma albo nie. Na szczęście siostra moja urodzila niedawno w Polsce i mi wyslala luteine. Biore od tygodnia dwa razy dziennie.wczoraj wzielam jedna wiecej jak zobaczylam ta brązowa krew. Czekam z niecierpliwością do pn. Mam juz coreczke 5lat i gdy bylamw ciąży wtedy nie zdążyło mi się nic niepokojacego wiec teraz panikuje o_O
Mi się akurat podoba podejście jakie mają kraje zachodnie, czyli zdanie się na naturę. Jak wczesna ciąża nie utrzyma się do 2 trymestru to znaczy że zarodek był za słaby i tak miało być. Wiem że to brzmi okrutnie a emocjonalnie taka sytuacja dla kobiety jest ciężka do zniesienia, ale taka wczesna selekcja naturalna jest potrzebna by utrzymać silne i zdrowe spółczenstwo. Prowadziłam pierwszą ciążę w Irlandii i tam jest takie samo podejście. Tylko mnie nie linczujcie proszę.
Witam nowe mamuśki [emoji1]

Do góry