reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ahoj,
Noe dam rady was nadrobić. Od rana mam maraton po miescie i czuje, ze ciągnę juz na awaryjnych ;).
Byłam na wizycie, widziałam bijące serduszko <3. Pobrali mi 13 (o zgrozo!) fiolek krwi i mocz na badanie. Za stara sie juz na to robie ;) . Za tydzien jestem umówiona na USG przezpochwowe i dokładnie mi ustala termin bo na razie mocno sie wahają te moje terminy.
Po wizycie zaliczyłam jeszcze czyszczenie zebow u dentysty z Psotami i padam. Nie moge sie doczekac az bede mogła isc spac...
Gratulacje :)

reklama
Hej witam wszystkie przyszle mamusie! :) dowiedzialam się 6tyg temu że będę mamusia-zrobilam test. Niestety mialam nieregularne miesiączki i termin mi się wachal... mieszkam w UK i tutaj ciezko z usg ale wg miesiaczki mialabym mieć juz10tydzien wiec ustalili mi skan. Bylam na nim tydzień temu i powiedzieli mi ze albo bardzo mloda ciąża albo obumarla...pecherzyk ciazowy był 17mm czyli 7tydzień ,zarodek 3mm czyli 6tydz. W strachu czekam do 9stycznia na kolejne usg myslac o mojej malej kruszynie. Dodam że zmartwilo ich że nie bylo akcji serca. ;( z nadzieja jedank zapisalam się do sierpniowych mam wierząc że rozwija się we mnie nowe zycie. Czy ktoras z mam tez tak pozno uslyszala bicie serca? Mam tylozgiecie macicy i naczytałam się że to moze byc przyczyna. Tutaj lekarze nic nie sugerują...
Witaj kochana ja tez dwie ciaze i dwa porody za granica i mialam w 12 tyg skan przez brzuch tam nie robia przezpochwiwe i lekarka mi powiedziala ze do 11 tyg przez brzuch by niewiele zobaczyla a moja rodzinna mi robila w 10 doppler przez brzuch i wyslala do szpitala z corka ze nie ma akcji serca ile sie przez droge wyplakalam(1h) do szpitala a tam ze mam czekac do 12 tyg!! I mam dzis natalke:):) wszystko bedzie dobrze:):)

Jedz na ip!! Trzymam kciuki popris o luteine duzo z nas mialo juz plamienia i nadal tu jestesmy!:)
Dziękuję za wsparcie. Milo slyszec że nie jestem sama. Mieszkam w UK i mi powiedzieli że tu nie ma lekow na podtrzymanie że albo się utrzyma albo nie. Na szczęście siostra moja urodzila niedawno w Polsce i mi wyslala luteine. Biore od tygodnia dwa razy dziennie.wczoraj wzielam jedna wiecej jak zobaczylam ta brązowa krew. Czekam z niecierpliwością do pn. Mam juz coreczke 5lat i gdy bylamw ciąży wtedy nie zdążyło mi się nic niepokojacego wiec teraz panikuje o_O

Witaj kochana ja tez dwie ciaze i dwa porody za granica i mialam w 12 tyg skan przez brzuch tam nie robia przezpochwiwe i lekarka mi powiedziala ze do 11 tyg przez brzuch by niewiele zobaczyla a moja rodzinna mi robila w 10 doppler przez brzuch i wyslala do szpitala z corka ze nie ma akcji serca ile sie przez droge wyplakalam(1h) do szpitala a tam ze mam czekac do 12 tyg!! I mam dzis natalke:):) wszystko bedzie dobrze:):)
Oni to naprawdę dają popalic psychicznie! Wyobrażam sobie..

Uff. na razie ok :blink:. Maleństwo jest mniejsze niż by to wynikało z OM, ale u mnie to norma, owulacje mam później. Ma 11mm i termin przesunął mi się na 23.08. i tego się trzymamy. Ale serduszko bije mocno :-) . Wszystko gin wyrzygałam
, że się boje, że oby ręce i nóżki i reszta wszystko było, prawie się poryczałam na leżance. Powiedziała,, e gorsze rzeczy się w ciąży robi niż to rtg, a czasem trzeba, a póki co jest ok i mam o tym nie myśleć. Mam niestety krwiaka sporego, wiec duphaston idzie w ruch. I euthyrox - któraś z Dziewczyn pytała wcześniej - póki co 25 tylko. i już zwolnienie.
A hit, bo moja gin tez w ciąży, na kwiecień ma termin :laugh2:.

Ostatnia edycja:
Ratatujek w szkole podstawowej pracujesz?
Za necia ja tylko 3 nocki w tygodniu pracuję i to jest cały etat.Już teraz nie wyobrażam sobie pracować od poniedziałku do piątku.
Anntryb ja jeszcze nie miałam usg a bliźniaki mam w rodzinie więc nigdy nie wiadomo czy nie dołączę.
Dzag82 moja młodsza też tak miała.Może nie płakała ale zawsze siedziała z miną w podkówkę i ma wszystko kiwała głową na nie.Przedszkole ją z tego wyleczyło.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję za wsparcie. Milo slyszec że nie jestem sama. Mieszkam w UK i mi powiedzieli że tu nie ma lekow na podtrzymanie że albo się utrzyma albo nie. Na szczęście siostra moja urodzila niedawno w Polsce i mi wyslala luteine. Biore od tygodnia dwa razy dziennie.wczoraj wzielam jedna wiecej jak zobaczylam ta brązowa krew. Czekam z niecierpliwością do pn. Mam juz coreczke 5lat i gdy bylamw ciąży wtedy nie zdążyło mi się nic niepokojacego wiec teraz panikuje o_O
Mi się akurat podoba podejście jakie mają kraje zachodnie, czyli zdanie się na naturę. Jak wczesna ciąża nie utrzyma się do 2 trymestru to znaczy że zarodek był za słaby i tak miało być. Wiem że to brzmi okrutnie a emocjonalnie taka sytuacja dla kobiety jest ciężka do zniesienia, ale taka wczesna selekcja naturalna jest potrzebna by utrzymać silne i zdrowe spółczenstwo. Prowadziłam pierwszą ciążę w Irlandii i tam jest takie samo podejście. Tylko mnie nie linczujcie proszę.
Witam nowe mamuśki [emoji1]

Do góry