reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Angelika, ja się nie dziwię Twoim niepewnościom. Ja tez się nad tym zastanawiam czasem, dlaczego czuje się tak podejrzanie dobrze :confused:. To znaczy tak porównując do moich poprzednich dwóch ciąż. Może to psychika, bo niby wiem ze jestem w ciąży, ale na razie tak "samopas", bo nawet wizyty u gin jeszcze nie miałam. A może po prostu w końcu mnie życie oszczędza :laugh2:. Może tak samo jest u Ciebie :tak:

Adeline, ja szczepię synów 5w1, pozostałe obowiązkowe na NFZ, rota, pneumokoki miał starszy z racji wcześniactwa, z racji żłobka również przeciw ospie zaliczyliśmy. Ja mimo wszystko bardziej się boję chorób niż szczepienia, choć zawsze spocona idę na nie i przez dwa tygodnie po mam stresa. za rola u starszaka dziękuję niebiosom, bo niestety plątaliśmy się już w pierwszym roku życia po szpitalach, a tam jak to w szpitalu - idziesz z chorymi płucami, a rota dostajesz w gratisie :dry: Na oddziałach był pogrom, dzieciaczki pod kroplówkami przewozili po salach, a mój syn trzy rzadkie kupy zrobił i to było tyle.

Eh, jeszcze 5 stron. Macie kosmiczne tempo pisania postów :blink: . Muszę zrobić małą przerwę i wrócę.

Ostatnia edycja:
Witajcie mialam wizyte o 17 widzialam dzidzia ma 31 mm wg usg to 7t5d ciazy bylam z moim m ale nie slyszlalam serduszka powiedzuala ze bije ale na sympozjach prosza zeby nie robic dopplera tj ze slysze serduszko bo jest wtedy ogromna dawka promieniowania kilka razy wieksza niz usg i moze miec nieodwracalny wplyw na dziecko :)

Witajcie mialam wizyte o 17 widzialam dzidzia ma 31 mm wg usg to 7t5d ciazy bylam z moim m ale nie slyszlalam serduszka powiedzuala ze bije ale na sympozjach prosza zeby nie robic dopplera tj ze slysze serduszko bo jest wtedy ogromna dawka promieniowania kilka razy wieksza niz usg i moze miec nieodwracalny wplyw na dziecko :)
O jak fajnie;) to już mamy za sobą. Mój niestety nie chce ze mną isc

Zastanawiaja mni te tygodnie ciazy...ja mam 9 tydz 1 dz a niektorzy prawie 11 jak to mozliwe skoro ja termin mam na 06.08??? Jesli ktos ma na 01.08 to moze miec teraz prawie 10 tydz a nie 11

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom
nie patrz na suwaczki one nie raz stają, a tak mi się wydaję ,że to ginekolog też dokładniej wylicza datę według pomiaru, ja mam 10 tyg i ginekolog według pomiaru mi tak samo wyliczył, a mam na 3 sierpnia

reklama
Do góry