reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Gratulacje ponownie.

Jejciu dziś mam odruch wymiotny o wszystkiego nawet po ukochanej melisie. Co gorsze boli mnie głowa? Macie jakieś sposoby na to?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To i ja pokażę wam moje 13 mm szczęścia
Super[emoji5]Gratuluje

w4sqdqk3hs9kathh.png

Dziewczęta, jako nowa tutaj przede wszystkim się witam :blink:. I z góry przepraszam, ale nie nadrobię tego, co już tu wygadałyście. Rozłożyłyście mnie szczerze mówiąc na łopatki ;-) ;). wątek z terminem sierpniowym założony 24 listopada :eek: Mimo, że mam termin dość wczesny, bo póki co wychodzi 8 sierpnia, to 24 listopada byłam w 16. dniu cyklu dopiero :laugh2:. I tyyyyyle stron juz wygadane od początku. Tak więc przepraszam, postaram się powolutku wdrożyć, poznać Was wszystkie i zaglądać od czasu do czasu.
Ja mam wizytę dopiero 13 stycznia. To moja trzecia ciąża, wiec nie szalałam z wizytą u lekarza w czwartym tygodniu :-p Szczególnie, że prywatne wizyty sporo kosztują. Póki co czekam jak na szpilkach i szczerze mówiąc boję się, bo ta ciąża to dla nas niespodzianka, zdążyłam w pierwszych tygodniach zaliczyć 2 rtg odcinka lędźwiowego kręgosłupa :-( :(. W dniu rtg test nic nie pokazał, a kilka dni później bach! - kreska. Póki co co wieczór lecą zdrowaśki, żeby z Fasolką wszystko było w porządku, by była w stu procentach zdrowa.
Witaj [emoji5]Trzymam kciuki za fasolke.Musi byc dobrze.

w4sqdqk3hs9kathh.png

o proszę! ale nam się fasolek nazbierało :) trzeba będzie założyć galerię :D
Gratulacje ponownie.

Jejciu dziś mam odruch wymiotny o wszystkiego nawet po ukochanej melisie. Co gorsze boli mnie głowa? Macie jakieś sposoby na to?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana przeżywałam to ostatnio całą noc, jeśli będzie Cię bardzo bolała to łyknij Apap. a jeśli nie to ratuj się zimnymi okładami na czoło, jedz suche płatki czy sucharki, weź ciepłą kąpiel ale nie za gorącą, przewietrz w pokoju. Powodzenia :)

Usg jest w pełni bezpieczne ,ja mam teraz co 2 Tyg wiec chyba by mi nie robili gdyby zagrażało dzidzi. Pytałam wcześniej gin i mi mówiła ze jest bezpieczne.
Na ból głowy najlepszy sen [emoji4]
MamaT i Adeline gratulacje [emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje dziewczyny waszych fasolek! Mega widok. Az wam zazdroszcze, ze mozecie sie juz wpatrywac w te cudne ksztalty. :) Ja musze do 10.01 mierzyc dwa razy dziennie cisnienie, bo mam za wysokie. Podobno w ciazy troche sie zwieksza, to prawda? Niepokoi mnie jeszcze moj ped serca, strasznie szybko bije, nawet wieczorem kiedy leze w lozku i sie wyciszam. Chyba trzeba zadbac o siebie, nigdy nie bylo na to czasu, teraz jest go sporo. [emoji57]

3jgxskjo6pg8usu5.png

@o.paulina we wczesnej ciazy jest niższe ciśnienie. Pózniej tętno wzrasta ok 6-8 razy więcej na minutę, czytam wczoraj w książce. Ja tez mam takie ataki serca ze masakra ale staram sie wszystko na spokojnie robic i nie przejmować tym bo w poprzedniej ciazy sie stresowałam ze sie stresuje i robię krzywdę dziecku. Tak jest i tyle, ide do łazienki i serce mi wali jak bym rekord na setkę pobiła przed chwila [emoji13]

Tętno wzrasta ok 6-8 uderzeń na min
Ten moj post powyżej nie brzmi zrozumiałe przepraszam ale ja jestem taka nieprzytomna Haha moj chłopak nie moze sie ze mną dogadać [emoji13]

reklama
@o.paulina we wczesnej ciazy jest niższe ciśnienie. Pózniej tętno wzrasta ok 6-8 razy więcej na minutę, czytam wczoraj w książce. Ja tez mam takie ataki serca ze masakra ale staram sie wszystko na spokojnie robic i nie przejmować tym bo w poprzedniej ciazy sie stresowałam ze sie stresuje i robię krzywdę dziecku. Tak jest i tyle, ide do łazienki i serce mi wali jak bym rekord na setkę pobiła przed chwila [emoji13]

No to wlasnie tez tak mam, a nie prowadze jakos specjalnie stresujacego zycia chociaz jestem dosc emocjonalna i latwo sie wsciekam hehe [emoji87] Czyli ciśnienie mam za duze okolo 140/93 i nawet gorna 150. Ale babeczka mierzyla mi na wizycie, gdzie emocje byly spore, na dodatek zrobila mi prosto z wejścia gdzie sie troche zasapalam wchodzac po schodach. [emoji16]

3jgxskjo6pg8usu5.png

Do góry