reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziekuje za info Adeline89 [emoji182]

3jgxskjo6pg8usu5.png

Hej Dziewczyny,
Ja mialam dzis zrobic betaHCG, ale baba przy telefonie powiedziala mi ze musze miec skierowanie od lekarza ( no comment!), a ze jutro mam wizyte to I beta bedzie robiona. Pierwszy ciaze ponad 10lat temu rozpoczynałam w pl i tez sobie betę robiłam jak chciałam i kiedy chciałam a tu jakieś cyrki z tym.
Dla świetego spokoju osikalam znowu test[emoji12]pokazał wynik raz,dwa!
Z objawów póki co to ból piersi, ale taki ciągnący po bokach, sporo mlecznego śluzu, mdłości póki co nie ma, ale odrzuca mnie na widok slodyczy[emoji15][emoji15]aby tak zostało, bo normalnie je uwielbiam i nie ma dnia bez nich. W pierwszej ciazy przytyłam strasznie duzo, 30kg. Teraz mam nadzieje uda mi sie upilnować zeby było max 15. Wagę startowa mam 63kg[emoji4]
Pół roku przed staraniami zaczęłam łykać kw. foliowy 400mg, teraz biorę witaminy Prenatal Multi + DHA( 200mg), najwiecej jest kw. Foliowego 800mg, a poza tym wapń, żelazo, cynk i wit z gr B.

Tez Was czytałam od poczatku, bez odzywania, bo nie chciałam zapeszać, wiec troszeczkę Was juz znam, choć tempa pisania i czytania tutaj nie ogarniam[emoji15][emoji4][emoji23]

Mamy różnice 8h, wiec jak sie budzę to tu tyle naskrobane, ze ciężko nadrobic[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Adeline89 bo my nie mamy jeszcze grupy zamknietej. Przecież była już o tym mowa. Jak chcesz to mogę pousuwać zbędne komentarze z watku o diecie

jest jeszcze kilka dziewczyn na staraniach z pozytywami w ostatnim czasie, wiec tez mogą mieć sierpniowe terminy, poczekajcie jeszcze chwilke[emoji846]

Hej dziewczynki witam się nieśmiało :) mój test z soboty dodaje jako załącznik. Beta z dzisiaj 1002 mul/ml to chyba dobrze?
Mam już jedno dziecko, i dwa poronienia za sobą w tym jedno w lipcu tego roku...

Powiem szczerze że teraz już się boję i cały czas myślę czy aby wszystko jest dobrze...

Załączniki

• 20161217_174409.jpg
    20161217_174409.jpg
    976,2 KB · Wyświetleń: 69
Hej dziewczynki witam się nieśmiało :) mój test z soboty dodaje jako załącznik. Beta z dzisiaj 1002 mul/ml to chyba dobrze?
Mam już jedno dziecko, i dwa poronienia za sobą w tym jedno w lipcu tego roku...

Powiem szczerze że teraz już się boję i cały czas myślę czy aby wszystko jest dobrze...
Witamy :) ja sie boje caly czas..to moja pierwsza ciaza..i chyba tak naprawde uspokoje sie dopiero jak uslysze serduszko i zobacze moje malenstwo na usg..cierpliwosci :)

Wygląda na to że zgodnie z suwaczkiem 5 tydzień ale ponieważ miałam krótkie cykle może się jeszcze zmienić jak zmierzymy maleństwo 16 stycznia. :-D
Jejku jak ja zazdroszcze...jak zmienie lekarza -(jutro bede dzwonic czy mnie przyjmie po poludniu) poprosze go o wykonanie usg..nie wiem czemu jedni robia drudzy nie...

Piękny tescior!
Trzymam kciuki, napewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie! Beta tez super, ja nawet tego jeszcze nie mam, najpewniej jutro.
A to moje testy z soboty
b8eb2c8d02fbf8763c470bc13e996dd7.jpg

Tez sie denerwuje troszkę, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

reklama
@Emilia8585 na NFZ robią dopiero około 11 tygodnia... wiem bo przecież u dwóch byłam i żaden nie chciał zrobić. Dopiero poszłam do prywatnego i za 100zl mi zrobiła usg dopochwowe ale nie żałuję nawet 1zl bo atmosfera Boska nie to co w przychodni....

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry