reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Przeważnie mdłości spowodowane sa wlasnie głodem, bo produkujemy więcej kwasu i cały układ trawienny działa bardzo wolno, ja tez jem na sile ale pomaga, no i u mnie często mdłości powiązane sa ze zmęczeniem. Staram sie spac ile sie da (wlasnie sie obudziłam po 2,5h drzemce). Ja tez sie boje byc chora bo wiadomo jak cieżko sie z tego wykaraskać bez leków ale jeszcze bardziej boje sie wszystkich chemikaliów u mnie w pracy.
Ja póki co po kompieli używam oliwkę dla dzieci a większość balsamów dozwolona jest od 4 miesiąca i tak tez zacznę, tez posiadam ELANCYL ponoć jest rewelacyjny.
@kasiaw510 to moja druga ciąża (pierwsza straciłam w 15 Tyg)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez dumnie dołączam do sierpniowych mam: )

Termin mam na 03.08.2017
Obecnie 8 tydz wg miesiączki a wg usg 7, więc liczę jakoś 7tc:)

To moja pierwsza ciąża, planowana, chciana, chodź jakoś dziwnie w euforii nie jestem.. czy jest ze mną cos nie tak? Dodam, że w 5 tyg miałam plamienia i okazało się ze mam krwiaka podkosmówkowego i muszę leżeć. Może mam w sobie jakas blokadę żeby nie cieszyć się na dzień dobry...
Myślałam, ze jak zobaczę plamkę i bicie serca to mi się włączy ta miłość ale jakoś nie... boże boje się, ze jestem okropna matką i nie uruchomi mi się ta miłość: ( A tak chciałam dziecka, mam cudownego męża który się mną opiekuje, rodzinę, która jest daleko ode mnie bo 300 km, ale jest. Może to dlatego tak to wszystko odczuwam,bo jestem tak daleko od bliskich wtedy kiedy tego potrzebuje?? Ze nie mogę się z nimi spotkać na święta .. sama juz nie wiem. Chciałabym się cieszyć maluchem a jakoś nie mogę ....

Pomocy..

@o.paulina u mnie kiepsko z płynami ... Jak mi na maxa niedobrze to w ogóle nie pije (a wiem ze to nie pomaga) w ogóle mi cieżko buzie otworzyć...
Pije na sile, często socZek ten do rozcieńczania z woda ciepła pol na pol. Mogła bym herbatę czarna pic bez granic ale nie można [emoji24]

Dlaczego nie mozna? Ja uwilbiam herbate i w kazdejciazy i terazpilam kilka szklanek dziennie i wszystkobylo ok :)

Właśnie mieliśmy przytulanki i teraz zaluje bo martwię się czy nie zaszkodzilam :( bylo delikatnie,ale chodzi o orgazm, czy przez niego nic nie zrobiłam co może miec negatywny wpływ na bobo, teraz będę świrować :(

Hej Chromka to normalne to chormony... Ja jak byłam w pierwszej ciazy to płakałam ze robię krzywdę dziecku ze je poczęłam bo świat jest zły... Porozmawiaj z mężem o swoich obawach moze Ci pomoże jak sie wygladasz.
Daleko to jestem ja Bo mam 2000km do domu i to kolejne święta bez nich [emoji20]

Ja tez dumnie dołączam do sierpniowych mam: )

Termin mam na 03.08.2017
Obecnie 8 tydz wg miesiączki a wg usg 7, więc liczę jakoś 7tc:)

To moja pierwsza ciąża, planowana, chciana, chodź jakoś dziwnie w euforii nie jestem.. czy jest ze mną cos nie tak? Dodam, że w 5 tyg miałam plamienia i okazało się ze mam krwiaka podkosmówkowego i muszę leżeć. Może mam w sobie jakas blokadę żeby nie cieszyć się na dzień dobry...
Myślałam, ze jak zobaczę plamkę i bicie serca to mi się włączy ta miłość ale jakoś nie... boże boje się, ze jestem okropna matką i nie uruchomi mi się ta miłość: ( A tak chciałam dziecka, mam cudownego męża który się mną opiekuje, rodzinę, która jest daleko ode mnie bo 300 km, ale jest. Może to dlatego tak to wszystko odczuwam,bo jestem tak daleko od bliskich wtedy kiedy tego potrzebuje?? Ze nie mogę się z nimi spotkać na święta .. sama juz nie wiem. Chciałabym się cieszyć maluchem a jakoś nie mogę ....

Pomocy..[/Q
Witamy kochana nie jestes i bedziesz cudowna matka ja mam tak samo nieciesze sie za bardzo bo my sie po prostu boimy stracic malenstwo i dltego tak mysle:)

reklama
Do góry