reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@o.paulina @emikaa no to normalne ja tez swiruje :p ale z tym chorowaniem lepiej uważać ginekolog mi sam powiedzial ze mam unikać wirusów gorączki, bo można poronic i inne skutki,ale Malo kiedy pewnie sie tak zdarza moja szwagierka miała w ciazy grype i dziecko zdrowe jeszcze drugi raz ja zlapala przed porodem i rodzila z goraczka.

@Chromka92 Gratulacje ;)

reklama
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Nie wygadam się mężowi bo pomyśli, że jestem jakas wariatka a poza tym on też dmucha na zimne i może odczuwa podobnie jak ja... jak go pytam, czy ogarnia co "narobilismy" to jakoś tak dziwnie reaguje..:)

Hej Dziewczyny,
Ja sie nieśmiało przywitam...jeszcze nieśmiało bo dopiero wczoraj wyszły mi dwa pozytywne testy. Jutro idę zrobić betę, we wt mam krótka wstępna wizytę, głównie dotycząca zamiany leków które biorę na "ciążowe", w sr lub czw pewnie powtórzę z krwi. Póki co termin z OM internety wyliczają na 31 sierpień, choć moze wyjść wczesniej z usg, bo moje cykle były bardzo krótkie, z wczesna owu i krótsza faza lutealna. Ale i tak pewnie bede jedna z ostatnich pośród Was.
Mam na imię Marta,34lata, 1 cykl starań, córka 10(prawie) lat. Mieszkam w usa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
witaj gratulacje :)

@Za-necia zazdro figury

Cześć Dziewczyny :)
Nie bylo mnie cały weekend a Wy juz tyle stron naskrobalyscie! Szacuneczek ^^
Ale, ale przeczytałam wszystko, brawo ja!
Zapomniałam już co komu miałam napisać więc tak po krótce napisze...
Kasiaw510 gratuluje ciąży, widzisz nie ma sie co martwić, po prostu ciąża jeszcze wczesna byla i stąd taki wynik bhcg byl. A teraz kiedy masz wizyte?
Aluska, moja imienniczko, powodzenia w tym szpitalu! Nie stresuj sie kobietko, lez i odpoczywaj a wszystko będzie dobrze :)
o.paulina, a czemu nie powinno sie pic czarnej herbaty w ciąży? Ja uwielbiam i nie wyobrażam sobie rozpocząć dnia bez kubka gorącej herbatki ;) z kawy już zrezygnowałam jakos bezproblemowo, ale herbata to taki mus dla mnie.
Co do wagi, mi zostalo jjeszcze 5kilo z poprzedniej ciąży, i teraz nie chciałabym przytyć wiecej niz te 12 kilo, ale zobaczymy jak to wyjdzie w ostatecznym rozrachunku. Moze byc ciezko gdyz od jakiegos czasu muszę cos zjesc co 2 godziny bo inaczej to mnie strasznie mdli. A poza tym ja uwielbiam jeść ;) A co za tym idzie moj brzuch na razie jest raczej ciążą spozywcza i nie ma sie czym chwalić.
Za_necia, śliczny brzusio!
Chromka92, rozumiem Cie w zupełności. W pierwszej ciąży tez miałam obawy, czy sobie poradzę, czy obudzi sie we mnie instynkt macierzyński, etc. Ale uwierz, te 9 miesięcy zmienia kobietę i przygotowuje na przyjście tego Cudu. A jeszcze jak zacznie Ci rosnąć brzusio, Dzidzia zacznie kopać, wtedy jest pięknie :) takze nie martw sie tylko ciesz błogosławionym stanem :) i tak jal pisze Truskaweczka2017, faceci dopiero sa swiadomi ciąży jak widzą brzuch, a stają sie Tatusiami jak zobaczą swoje dziecko po raz pierwszy. Wtedy rodzi sie ojcowska miłość, ktora z każdym dniem jest co raz silniejsza.
Ja powinnam jeszcze Wam napisać że co prawda termin mam na 4 sierpnia, ale z racji ze pierwsza ciąża zakończyła sie poprzez cięcie cesarskie, to teraz również jestem skazana na ten zabieg (w naszej miejscowości jak miałaś pierwszą cesarke, to potem każda kolejna ciąża konczy sie cesarka, taka polityka, i wygoda lekarzy). W każdym bądź razie cesarka będzie pod koniec lipca, ale mam nadzieję ze moge zostac tu z Wami Sierpniowymi Mamami :)
Aha, i gratuluję również wszystkim nowym Mamusiom :*
Chyba tyle z wazniejszych; kończę już mą epopeje i uciekam spać. Wszystkim Wam życzę spokojnej nocki i kolorowych snów, oraz udanego poniedziałku ;) :*

reklama
Ja tez dumnie dołączam do sierpniowych mam: )

Termin mam na 03.08.2017
Obecnie 8 tydz wg miesiączki a wg usg 7, więc liczę jakoś 7tc:)

To moja pierwsza ciąża, planowana, chciana, chodź jakoś dziwnie w euforii nie jestem.. czy jest ze mną cos nie tak? Dodam, że w 5 tyg miałam plamienia i okazało się ze mam krwiaka podkosmówkowego i muszę leżeć. Może mam w sobie jakas blokadę żeby nie cieszyć się na dzień dobry...
Myślałam, ze jak zobaczę plamkę i bicie serca to mi się włączy ta miłość ale jakoś nie... boże boje się, ze jestem okropna matką i nie uruchomi mi się ta miłość: ( A tak chciałam dziecka, mam cudownego męża który się mną opiekuje, rodzinę, która jest daleko ode mnie bo 300 km, ale jest. Może to dlatego tak to wszystko odczuwam,bo jestem tak daleko od bliskich wtedy kiedy tego potrzebuje?? Ze nie mogę się z nimi spotkać na święta .. sama juz nie wiem. Chciałabym się cieszyć maluchem a jakoś nie mogę ....

Pomocy..
Mysle, ze to normalne watpliwosci i hustawki przy pierwszej ciazy. Czuje to samo, bo mimo ze bardzo sie chcialo i chce dzidziusia, to jest ta świadomość ze jakis etap zycia sie konczy, zamykaja sie jedne drzwi, otwieraja drugie. Bedzie ok, po prostu czasem trzeba trochę czasu by przyzwyczaic sie do nowej sytuacji, sytuacji ktora odmienia całkowicie zycie, ale ma wiecej zalet niz wad :) Glowa do gory!

3jgxskjo6pg8usu5.png

Do góry