reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Moje dwie małe gaduły też jeszcze nie wiedzą poczekam jeszcze z informowaniem rodziny i pracodawców...

Angelika:)
Ciężko teraz o dobrego ginekologa na nfz smutne to, ja przez swoją poprzednią ginekolog na nfz wylądowałam na intensywnej terapii w 24 tygodniu pierwszej ciąży. Jednak wyjątki się zdarzają i życzę Ci lekarza z powołania.

reklama
@Ruda23 mam takie samo podejście jak ty , jak tylko dostałam plamienie jechałam , niestety u mnie też w trzech przypadkach poronienie, a w jednym z synem miałam krwiaka lepiej sprawdzić,

@Kasia8800 ale widzę ,że dziś już masz wizytę , byłaś wczoraj gdzieś na izbie ? Daj znać powodzonka

@luska1979 Witaj , fajna rodzinka, na jaką chorobę chorujecie , życzę wam zdrówka

@Angelika:) macice , czy pochwę ? Do macicy nie dojdziesz żeby sprawdzić czy jest twarda :p
A jeśli chodzi o usg to poproś ją ,że będziesz czuła się bezpieczniej jak zrobi, bo się martwisz

@GuaRaNa mój już wie , ma 5 lat, ale on wie ,że ma na razie nie mówić, nawet przy moich rodzicach nic nie mówił, chociaż ja już sama powiedziałam, bo prawie wszystko z mojej pracy się rozniosło , powiedziałam małemu,że musi uważać, bo tam dzidziuś rośnie jego rodzeństwo i urodzi się jak będzie lato, żeby wiedział,że to długo będzie trwać, no i powiedziałam,że ma dbać i nie denerwować mamusi ,żeby mnie nie uderzył. Bardzo się cieszy i naprawdę zwraca uwagę żeby mnie gdzieś tam nie walnąć

@ikulka miałam bardzo jasny blond ;)

@Maargaretkaa ciągle śpiąca jestem najchętniej bym nie wychodziła z łóżka, ale mój mały jest chory i siedzi ze mną w domu więc nie pośpię :/

@JustynaWM trzymamy kciuki, ja mało nie zniosłam jak musiałam czekać do 16 na męża , aż przyjedzie, a później od 17-19 na korytarzu aż mnie ginekolog przyjmie , czekanie jest masakra

@Angelika:) nfz zmienia troche postac rzeczy... prywatny lekarz tak jak mamaT napisala zrobi Ci usg i sprawdzi nawet jesli nie ma bicia serduszka jeszcze. Mi prywatnie lekarz chcial robic w 3,5 tyg nawet tu w uk. sprawdzic jajniki i czy jest pecherzyk na miejscu

Mysle ze faktycznie bede musiala przejsc na lekarza prywantnego.
Nawet mam przyjaciela rodziny ktory jest od chyba ponad 30 lat ginekologiem i poloznikiem.
Kontrolowal ciaze mojej mamy i wszystko skonczylo sie dobrze.
Fakt ze bedzie mi dziwnie z nim przy stole siedziec z mysla ze on mnie badal..
No i daleko do niego bo jest w Matce polce w Łodzi.. czyli mam okolo 50km.. Ale sa rzeczy wazne i wazniejsze :)

@Ruda23 mam takie samo podejście jak ty , jak tylko dostałam plamienie jechałam , niestety u mnie też w trzech przypadkach poronienie, a w jednym z synem miałam krwiaka lepiej sprawdzić,

@Kasia8800 ale widzę ,że dziś już masz wizytę , byłaś wczoraj gdzieś na izbie ? Daj znać powodzonka

@luska1979 Witaj , fajna rodzinka, na jaką chorobę chorujecie , życzę wam zdrówka

@Angelika:) macice , czy pochwę ? Do macicy nie dojdziesz żeby sprawdzić czy jest twarda :p
A jeśli chodzi o usg to poproś ją ,że będziesz czuła się bezpieczniej jak zrobi, bo się martwisz

@GuaRaNa mój już wie , ma 5 lat, ale on wie ,że ma na razie nie mówić, nawet przy moich rodzicach nic nie mówił, chociaż ja już sama powiedziałam, bo prawie wszystko z mojej pracy się rozniosło , powiedziałam małemu,że musi uważać, bo tam dzidziuś rośnie jego rodzeństwo i urodzi się jak będzie lato, żeby wiedział,że to długo będzie trwać, no i powiedziałam,że ma dbać i nie denerwować mamusi ,żeby mnie nie uderzył. Bardzo się cieszy i naprawdę zwraca uwagę żeby mnie gdzieś tam nie walnąć

@Maargaretkaa ciągle śpiąca jestem najchętniej bym nie wychodziła z łóżka, ale mój mały jest chory i siedzi ze mną w domu więc nie pośpię :/

@JustynaWM trzymamy kciuki, ja mało nie zniosłam jak musiałam czekać do 16 na męża , aż przyjedzie, a później od 17-19 na korytarzu aż mnie ginekolog przyjmie , czekanie jest masakra

Dobra chyba faktycznie zle sformułowałam to pytanie :p
Chodzi mi o dotykanie podbrzusza w miejscu macicy :)

@Angelika:) macice , czy pochwę ? Do macicy nie dojdziesz żeby sprawdzić czy jest twarda [emoji14]

To rzadki zespół genetyczny związany z tym że brakuje kilka genów w chromosomie 15 ogólnie nazwany mikrodelecją chromosmu 15 dla genetyków oznaczony 15q13.3.W zasadzie to nic tak bardzo poważnego ale pojawiają się problemy z rozwojem dziecka.Młodsza dopiero teraz zaczyna mówić a starsza z tego powodu ma zdiagnozowany autyzm ale jest wysokofunkcjonująca i teraz już w wieku 7 lat funkcjonuje dobrze jest tylko mniej małomówna niż jej rówieśnicy.Mogą też wystąpić wady serduszka lub ataki padaczkowe akurat u nas nie ma na szczęście.Ja nigdy nie miałam żadnych objawów tego zespołu tylko że też później zaczęłam mówić.Ale chciałabym bardzo zdrowe dziecko tym razem.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

To rzadki zespół genetyczny związany z tym że brakuje kilka genów w chromosomie 15 ogólnie nazwany mikrodelecją chromosmu 15 dla genetyków oznaczony 15q13.3.W zasadzie to nic tak bardzo poważnego ale pojawiają się problemy z rozwojem dziecka.Młodsza dopiero teraz zaczyna mówić a starsza z tego powodu ma zdiagnozowany autyzm ale jest wysokofunkcjonująca i teraz już w wieku 7 lat funkcjonuje dobrze jest tylko mniej małomówna niż jej rówieśnicy.Mogą też wystąpić wady serduszka lub ataki padaczkowe akurat u nas nie ma na szczęście.Ja nigdy nie miałam żadnych objawów tego zespołu tylko że też później zaczęłam mówić.Ale chciałabym bardzo zdrowe dziecko tym razem.

U mojego szwagra jest dziecko z autyzmem, ale ma zawansowane, ciężko im jest ma już chłopak 16 lat. Wam życzę żeby było wszystko dobrze, a nowe bobo urodziło się też zdrów jak ryba

Nusia 123 termin mi wychodzi z kalkulatora na 13 sierpnia.Zobaczymy co mi z usg wyjdzie.Ale obydwie córki urodziłam w 42 tc więc raczej nastawiam się na koniec sierpnia.

reklama
Do góry