reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny
GuaRaNa ja mam 5 latka i jeszcze nie powiem żeby nie wypaplał, poczekam aż mi brzuch urośnie i będę mieć zdjęcie z usg jakieś konkretne :-)
Ja dziś mam wizytę po południu u chyba jajo zniose w pracy..
Ściskam :-)

reklama
Ja dziś bez wymiotów bo przecież wstaniem zjadłam 2 krakersy wypilam pół szklanki wody i tylko mdłości mnie męczyły uf dzień dzis długi mi się szykuje bo po pracy na szkolenie jadę a później na paznokcie.

Moje dzieci już wiedzą 7 i 4 lata ale mają nic nie mowic i na razie siedza cicho ale cora zachwycona syn bez zbędnych emocji zapytał czy aby na prawdę

@Angelika:) oczywiscie ze jest twardsze
nie znam polskiego ginekologa co by w ciazy nie zrobil usg, przeciez musi sprawdzic czy wszystko jest na miejscu :)
Ok dzieki ;) to juz wiem ze w razie czego mam sie kłucic ;)
Wiesz jak byłam w 4 tygodniu bylam u Pani ginekolog ktora powiedziala mi ze pierwsze usg robi miedzy 11-14 tygodniem...
Wiec od razu zapisalam sie do innej doktorowej i mam nadzieje ze nie powie tego samego

W Polsce rzeczywiście jest taki przepis który wymusza na lekarzu zrobienie trzech USG pierwsze około 11 - 14 tygodnia. Jednak myślę że w dzisiejszych czasach każdy ma sprzęt w swoim gabinecie i na tak wczesnym etapie powinien choćby sprawdzić bicie serca i prawidłowe zagnieżdżenie.

Moja gin powiedziała ze musi zrobić usg nawet gdy nie widać serduszka ale może wtedy sprawdzić czy pecherzyk jest w macicy a nie np w jajowodzie bo pęknięcie ciąży pozamacicznej jest niebezpieczne i nie ma innego sposobu na potwierdzenie ciąży

reklama
No zobaczymy jak tutaj bedzie. W moim miescie jest tylko 2 lekarzy ginekologow na nfz. Jak jutrzejsza wizyta bedzie porazka ide prywatnie :)

Do góry