reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny
GuaRaNa ja mam 5 latka i jeszcze nie powiem żeby nie wypaplał, poczekam aż mi brzuch urośnie i będę mieć zdjęcie z usg jakieś konkretne :-)
Ja dziś mam wizytę po południu u chyba jajo zniose w pracy..
Ściskam :-)

reklama
Ja dziś bez wymiotów bo przecież wstaniem zjadłam 2 krakersy wypilam pół szklanki wody i tylko mdłości mnie męczyły uf dzień dzis długi mi się szykuje bo po pracy na szkolenie jadę a później na paznokcie.

Moje dzieci już wiedzą 7 i 4 lata ale mają nic nie mowic i na razie siedza cicho ale cora zachwycona syn bez zbędnych emocji zapytał czy aby na prawdę

@Angelika:) oczywiscie ze jest twardsze
nie znam polskiego ginekologa co by w ciazy nie zrobil usg, przeciez musi sprawdzic czy wszystko jest na miejscu :)
Ok dzieki ;) to juz wiem ze w razie czego mam sie kłucic ;)
Wiesz jak byłam w 4 tygodniu bylam u Pani ginekolog ktora powiedziala mi ze pierwsze usg robi miedzy 11-14 tygodniem...
Wiec od razu zapisalam sie do innej doktorowej i mam nadzieje ze nie powie tego samego

W Polsce rzeczywiście jest taki przepis który wymusza na lekarzu zrobienie trzech USG pierwsze około 11 - 14 tygodnia. Jednak myślę że w dzisiejszych czasach każdy ma sprzęt w swoim gabinecie i na tak wczesnym etapie powinien choćby sprawdzić bicie serca i prawidłowe zagnieżdżenie.

Moja gin powiedziała ze musi zrobić usg nawet gdy nie widać serduszka ale może wtedy sprawdzić czy pecherzyk jest w macicy a nie np w jajowodzie bo pęknięcie ciąży pozamacicznej jest niebezpieczne i nie ma innego sposobu na potwierdzenie ciąży

reklama
No zobaczymy jak tutaj bedzie. W moim miescie jest tylko 2 lekarzy ginekologow na nfz. Jak jutrzejsza wizyta bedzie porazka ide prywatnie :)

Do góry