reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hey dziewczyny jestem i pisze, że dziś byłam u ginekologa kolejnego czwartego z fundacji, i obrzęk nadal jest na całym ciele, podejrzewa zespół Turnera, dziecko może obumrzeć , bo serduszko może nie wytrzymać, najczęściej na tą chorobę cierpią dziewczynki i mam dziewczynkę, jeśli donoszę, bo obrzęk się wchłonie, to dziecko może być normalne intelektualnie , ale małe całe życie i drobne jak 7 latka to najlepsza opcja dla pocieszenia od pani doktor , choć raczej mam się nie łudzić. Po wizycie dziś doktor kazała mi przyjechać na amniopunkcje do szpitala będzie mi wykonywać, załatwi sprawę z genetykami i zgłosi im ,że to pilne, bo tak bym musiała czekać 2 tyg kolejne. Boję się poronienia po amniopunkcji wolałabym pierw wiedzieć co jest grane jak będą wyniki. Trzymam za was kciuki pozdrawiam
Moja kochana nareszcie się odezwalas;) jesteśmy wszystkie razem od początku do końca!:)

reklama
@Ag.ta. ciesze sie, ze wizyta ok i jaki juz powazny czlowiek w Twoim brzuchu!

@Maargaretkaa trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte, fajnie, ze masz tak wczesnie. Koniecznie daj znac po! Ja mam prenatalne o 16:30, juz kombinuje czym zajac dzien, zeby szybko zlecialo :S

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jutri też prenatalne i dokładnie o tej samej godz

Ja też słyszałam że owoce morza są niewskazane w ciąży.
Ja po staniki się wybieram do MS....jak już mi te grypsko całkowicie przejdzie.Staniki już są za małe więc muszę kupić o numer większe.
Truskaweczka tym razem nic się złego nie stanie dzidziusiowi.
Ja jeszcze nie czuję dzidzi.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hola77 zdrowiej szybko.
Ag.ta gratuluję zdrowej dzidzi.
Margaretkaa trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Safiya i u Twojego dzidziusia też wszystko w porządeczku.
JustynaWM gratuluję zdrowego dzidziusia.
Mahoniowa miłe to że się martwiłaś.

Ja też słyszałam że owoce morza są niewskazane w ciąży.
Ja po staniki się wybieram do MS....jak już mi te grypsko całkowicie przejdzie.Staniki już są za małe więc muszę kupić o numer większe.
Truskaweczka tym razem nic się złego nie stanie dzidziusiowi.
Ja jeszcze nie czuję dzidzi.

Owoce morza głównie dlatego, że dużo je się raw, w wersji niegotowanej. Bardziej martwi mnie zawartość rtęci w rybach. Nigdy nie kupuję ryb z puszki. I tych na liście o dużej zawartości rtęci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiaw510 współczuję bardzo i ściskam wirtualnie.
Ja niedawno kupiłam zwykłe getry z lidla i szybko się zniszczyły.Wolę te z ebaya.Już mi przyszły 2 pary getrów ciążowych i są ok.

Adeline dobrze że się odezwałaś.
Mój brat chodził z dziewczynką z zespołem turnera do klasy i to była najinteligetniejsza dziewczynka w klasie.Jak wyjeżdżałam z PL nadal żyła a miała wtedy 24 lata.Teraz nie wiem co z nią bo żyje zagranicą.Skończyła nawet studia.Więc głowa do góry.Napewno amnio nie wywoła poronienia.Nie ma się czego bać.Naprawdę ten zabieg gorzej brzmi w opisie niż w realu.Trzymam kciuki.

reklama
Justyna tak samo się czuję jak Ty...mdłości brak i jakbym w ciąży nie była.Nic mi nie dolega i tryskam energią.
25_pixels musiałam z paru rzeczy zrezygnować dla Emi bo zaczynałam pracę w szpitalu jako położna gdy pojawiły siè przypuszczenia o autyźmie u Emi.Więc wróciłam na stare śmieci jeszcze sprzed studii ....teraz już nawet o tym nie pamiętam.Czego się nie zrobi dla dobra dziecka.
Ja niestety sama sobie muszę radzić bez pomocy mamy.A gotuję po polsku bo kochamy polskie jedzenie.

Do góry